James Brown - Dead on the Heavy Funk 74-76 (1985)

Funk / Soul
Label: Polydor

1. Superbad, Superslick (6:48)
  2. Your Love (4:07)
  3. Bodyheat (Part 1) (4:05)
  4. Hot (I Need to Be Loved, Loved, Loved, Loved) (5:53)
  5. Get Up Offa That Thing (4:10)
  6. Funky President (People It's Bad) (4:01)
  7. Don't Tell It (3:56)
  8. The Future Shock of the World (4:02)
  9. Woman (3:48)
Dit is het derde en laatste deel van een serie funkverzamelaars van James Brown. Dit gaat over zijn laatste echt succesvolle periode, waarin hij bij Polydor nog sterke albums maakte en nog af en toe een hit had. De beste funk vind je op deze ijzersterke verzamelaar.

Opener Superbad, Superslick is eigenlijk het enige heel aardige nummer, met wel een pracht van een trompetsolo van Fred Wesley. Maar daarna volgen 8 erg goede tot fantastische funknummers, met de ijzersterke J.B.'s die de pannen van het dak spelen en James Brown die op geheel eigen wijze de boel opzweept. Echt erg lekker zijn toch wel Bodyheat, Hot & Don't Tell It.
Heerlijke funkplaat!