Atlanta Rhythm Section - Are You Ready! (1979)

Label: Polydor

1. Sky High (6:05)
  2. Champagne Jam (5:14)
  3. I'm Not Gonna Let It Bother Me Tonight (5:03)
  4. Large Time (3:26)
  5. Back Up Against the Wall (4:06)
  6. Angel (What in the World's Come Over Us) (7:17)
  7. Conversation (3:57)
  8. Imaginary Lover (5:38)
  9. Doraville (4:09)
  10. Another Man's Woman (14:33)
  11. Georgia Rhythm (5:40)
  12. So Into You (7:47)
  13. Long Tall Sally (3:41)
Ozric Spacefolk
Half studio, half live...

Live-nummers zijn te gek, maar de studiotracks niet zo...

Guitars & Wings
Ozric Spacefolk schreef:
Half studio, half live...
Live-nummers zijn te gek, maar de studiotracks niet zo...

Hij is volledig live, hoor.
Dit was een vette live dubbelaar en niet altijd makkelijk te vinden op lp.
Ik zie dat ie nu eindelijk is cd is uitgebracht op BGO. Da's ook niks te laat.
Is dit nog wel southern rock te noemen?

Ozric Spacefolk
Hoe kom ik daar dan bij?

Nou ja goed, ik zal de plaat weer eens op snorren. Het is op deze site wel een zooitje als ik die tracklist zo zie.

ARS is meer een soort easy listening-southern rock. Maar Charlie Daniels en Marshall Tucker hebben ook wel supersofte platen gemaakt.

avatar van Larzz
Mooi live album van ARS die studio soms wel soft klonk maar hier live behoorlijk stevig uitpakt met prima southern rock. Hoogtepunten zijn openingstrack Sky High met geweldige gitaarsolo's en het bijna 15 minuten durende Another Man's Woman. Ook vol geweldig gitaarwerk. Een absoluut kenmerk van het genre southern rock. Productie is verder prima in orde. Gewoon geweldige live plaat. Mooi geremastered op cd uitgegeven door BGO.

avatar van liefkleinhertje
De studio albums zijn nogal flauw maar deze is live en meer dan uitstekend.
Op deze CD staat iets wat op de studio albums veel te weinig te horen is namelijk GITAAR.
De Marshall Tucker Band heeft het zelfde probleem maar bij deze groep is het wel extreem.

Flauw wil ik de studio albums echt niet noemen, daar zit gewoon zoveel in, prachtige doordachte songstructuren, geweldige gitaristen, een geweldige stem van Ronnie, een stuwende bas, toetsen die verder inkleuren, kortom top top top. Live gaan de heren los ja, Another Man's Woman van hun eerste hier een dikke 15 minuten met gitaar, gitaar en gitaar. Prijsnummer ongetwijfeld. Of beter, prijsuitvoering. Veel bekends komt voorbij, alles steviger, daardoor ook iets minder genuanceerd wel, zo klinkt het maar live nietwaar, moet ook wel, mag ook wel. Draai deze nog geregeld, lp en cd. Een hele fijne liveplaat dus. Van een helaas ondergewaardeerde band, zeker hier. Jammer jammer