Atlanta Rhythm Section - Atlanta Rhythm Section (1972)

Label: Decca

1. Love Me Just a Little (Sometime) (6:05)
  2. Baby No Lie (3:51)
  3. All in Your Mind (3:16)
  4. Earnestine (2:33)
  5. Forty Days and Forty Nights (4:21)
  6. Another Man's Woman (It's So Hard) (4:46)
  7. Days of Our Lives (3:12)
  8. Yours and Mine (2:39)
  9. Can't Stand It No More (4:02)
  10. One More Problem (3:08)
Mssr Renard
ARS zijn eigenlijk studiomuzikanten die platen inspelen voor andere artiesten.

Door de wol geverfd en met een flinke studio tot hun beschikking namen ze dit debuut op, waarop hun trademark sound al duidelijk wordt: lekkere poprock met invloeden uit de R&B, soul, blues, countryrock, southern rock en dit alles met een westcoastsausje, waardoor de muziek wel wat weg heeft van Eagles, Doobie Brothers, Steely Dan, Sea Level etc.

Wanneer de band lekker los gaat wordt er ook flink van leer getrokken. Stevige rockjams met duellerende gitaren, zoals in de albumopener.

Het gevaar ligt wel op de loer dat de band met wat zoetsappige songs op de proppen komt, maar dat is op deze plaat al op een paar nummers het geval. En de dunne stem van Justo redt de ballads niet. Het gitaarwerk van Barry Bailey en JR Cobbs geeft het album wel de meeste spanning. Terwijl het Rhodesspel van Dean Daughtry de songs de typische ARS-sound meegeven.

Dit is de eerste plaat met Rodney Justo als leadzanger, maar zal na deze plaat voorlopig zijn plaats afstaan aan Ronnie Hammond, die ik persoonlijk krachtiger vind. Justo komt later wel weer bij de band, maar van de jaren 70-platen is dit de enige met hem.

Prima debuut, zelfs nog op vinyl hier, eerste Amerikaanse persing. Zuinig op zijn, never weg doen. All in your mind en 40 days and 40 nights wereldnummers, toen al. De songstructuren, de melodie, de instrumentaties, geweldig. Ronnie Hammond zong nog niet maar deze Rodney ook prima bij stem. Eigenlijk zijn al hun platen erg goed m.i., staan ook allemaal hier, vinyl, cd. Ken de band middels doorbraakalbum Rock 'n roll alternative, wow ja, dat waren nog eens tijden. Nogmaals fraai debuut deze. Goed te beluisteren, nog steeds