musician schreef:
.....Er blijkt met Graham Gouldman anno 2012 nog helemaal niets aan de hand. Hij heeft prima onderhoudende songs geschreven, zoals hij dat ook deed met een aantal solonummers ten tijde van 10cc, eind jaren '70, begin jaren '80.
Daar sluit ik wel bij aan. Kort geleden dit album nog maar eens aangeschaft, met dezelfde gemengde voorgevoelens overigens, omdat ik weer eens wat meer met 10cc bezig was.
Voor de goede orde; met 10cc heeft het heel weinig te maken. Het zijn wel stuk voor stuk nummers van kwaliteit. Goed geschreven, goed gezongen, goed gespeeld en perfect geproduceerd: daar is dus helemaal niets op aan te merken, behalve ... dat het een tikkie voorspelbaar is. Ik denk dan aan een nummer als Ariella: twee keer horen en je weet het wel.
Ik ga meteen maar door naar de bonuspunten. Die gaan naar: de opener The Halls Of Rock 'N' Roll. Lijkt op het lijf geschreven van Tom Petty, Gouldman zingt hier ook een beetje als Petty. Het gevecht dat liefde heet wordt prachtig bezongen in Battlefield. - Vreemd dat het beste nummer op veel platen op nummer 7 staat trouwens, valt me wel meer op, maar dit terzijde.- Meer fraai liefdesverdriet in Cryin' Time Again. Mooi! Verder de western-instrumental Black Gold: Je zou hier toch elk moment de stem van Henk Wijngaard verwachten. Goed gedaan, deze retro-gitaarrocker.
Ja, retro, dat is eigenlijk wel van toepassing op het hele album. Je hoort Paul McCartney in veel nummers doorklinken (Daylight !!) en je vraagt je af wanneer dit album gemaakt is. Was het 1977, 1992 of toch 2012 ? Tijdloos dus. In ieder geval worden we niet geplaagd door opdringerige sythisoundjes en andere modieuze grillen.
Gouldman heeft al zijn gitaren uit de kast gehaald en gewoon een goed album gemaakt. Niet noodzakelijk, er gebeurt niets wereldschokkends, maar laat hem z'n gang maar gaan.
Ruim 4 sterren wat mij betreft.
PS: O ja, toch nog een beetje 10cc: Puttin' My Faith In Love, dat lijkt met een beetje fantasie warempel op From Rochdale To Occho Rios. Voor wie het wil weten: van Bloody Tourists.