Deconstruction - Deconstruction (1994)

Label: American

1. L.A. Song (6:02)
  2. Single (6:45)
  3. Get at 'Em (4:28)
  4. Iris (4:40)
  5. Dirge (5:52)
  6. Fire in the Hole (5:52)
  7. Son (3:06)
  8. Big Sur (5:41)
  9. Hope (3:48)
  10. One (5:31)
  11. America (7:01)
  12. Sleepyhead (3:08)
  13. Wait for History (6:02)
  14. That Is All (1:09)
  15. Kilo (2:08)
Eric Avery en Dave Navarro gooien het Jane's Addictionverleden hier van zich af. Voor de fans een essentiele plaat. Interessant. Perry Farrell en Stephen Perkins, de andere leden van Jane's, zochten hun heil in Porno for Pyros. Dave wilde gaan toeren met Deconstruction. Eric zag dat niet zitten. Toen heeft Dave het aanbod van de Red Hot Chili Peppers geaccepteerd om bij hen John Frusciante te vervangen. Einde verhaal voor Deconstruction.

avatar van Hanszel
Ja, jammer van dat "einde verhaal voor Deconstruction" want zo kan ik er nog wel een paar hebben! Sterke songs, goede gitaarsolo's en op een paar mindere nummers (7 is echt suf) van begin tot eind doorluisterbaar!

Mark_Hijmans
Hele goede plaat van avery en navarro. Ikzelf vind Navarro hier op zijn best. Hele aparte sfeer ook gedurende het album. Heeft echter wel wat luistersessies nodig.

avatar van freakey
Erg goeie cd, veel afwisseling ook Ik moest wel wat wennen aan de zang...

Wat een juweeltje dit! Na een aantal luisterbeurten vallen de stukjes bij elkaar. Hoewel het just-a-bunch-of-songs is, heeft deze plaat toch een bepaalde sfeer. De zang pakt mij wel, maar het is vooral het gitaargeluid wat mij zeer bekoort, en de soms lang uitgesponnen composities, zónder te vervelen.