XXYYXX - XXYYXX (2012)

8. Closer (3:24)
  9. Forest Fires (4:12)
  10. Never Leave (4:02)
  11. Witching Hour (4:20)
  12. Love Isn't Made (2:43)

met Steffaloo

13. Tied2u (3:17)
Gratis te downloaden hier: XXYYXX - xxyyxx.bandcamp.com

Lekkere beats, beetje wonky, witchhousy & chillwavez.

De titel/naam in combinatie met KampF: dan toch altijd even checken.

Snel zappend doorheen gegaan en eerste indruk was Jamie Woon, James Blake en Washed Out. Is dat terecht?
Ik denk dat ik dit inderdaad maar eens in z'n geheel ga beluisteren was de gedachte en vervolgens gelijk ook maar gedaan ook.

Het album heeft iets droevigs en tegelijkertijd troostends en dat alles door een knul van 16?!!
Zoals KampF al schreef zitten hier verschillende elementen in. Elementen van een genre waar ik niet in thuis ben maar waar ik zo af en toe wel eens iets oppik. Het zal de lichte r&b invloed zijn die het voor mij interessant weet te maken.
Daarbij ervaar ik een sfeer zoals ook Jamie Woon hem neerzet, Washed Out en ergens doet het me ook aan The Avalanches denken. Maar deze namen mogen niet als vergelijkingsmateriaal dienst doen want dan kom je denk ik bedrogen uit. Het is vooral de sfeer die ik een beetje als gelijk ervaar.

Het is knap wat deze jonge artiest hier laat horen en dat belooft wat voor de toekomst.

Nice aEro.

Knap album voor iemand die 16 is inderdaad. Het geheel is nog vrij generiek, maar wel veelbelovend voor volgende platen. Hopelijk gebruikt hij dan iets meer variatie in de vocals en komt hij los van de heerhaalschema's die hij nu gebruikt (bijv meer beats maken a la Jamie XX).

De nummers hebben nu 1 sound/truukje/loopje per nummer. Wanneer hij dat meer kan samenpersen en mixen, dan heb je echt wat vets denk ik.

avatar van Raconteur
ik sluit mij wel bij KampF aan, nog net iets te oppervlakkig, maar gezien zijn leeftijd kan dat snel verbeteren.

Misschien dat het Tri Angle label hem wil signen.

avatar van KampF
Zou vet zijn als hij bij ▲ kan, maar daarvoor moet het net ff iets exclusiever, denk ik.

avatar van Rhythm & Poetry
Behoorlijk sexy album.

About You klinkt tof (leuke 'hipster' ook) en het album net gedownload, ben wel benieuwd. En de beste jongen heeft die single geloof ik uitgebracht onder Kitsuné dus qua label zit hij dan wel goed.

avatar van T.O.
Even die clip bekeken. Vrij curieuze muziek
Hipsterheid straalt er wel weer van alle kanten af.

avatar van Raconteur
ik leg het album nog eens op en nu pas herken ik de Breezeblocks sample in Breeze. Bizar dat je een lied samplet voordat het op album uitkomt, goed gedaan daar niet van.

avatar van Kuk
Kuk
Een paar uiterst interessante tracks, hoewel altijd leunend op één trucje zoals ik hieronder al las. Closer en Breeze zijn daar typisch voorbeelden van, terwijl het toch uiterst prettige minuten intensiteit oplevert. Onvermijdelijk levert dat echter ook een paar vullertjes op. Afsluiter Tied2u is dan weer van een hoog niveau en zorgt ervoor dat als de plaat is afgelopen, de dorst naar een nieuwe sessie nooit ver weg is. Dit kan nog wel eens uitgroeien naar grootse proporties, eerst vanavond maar eens meemaken in Club Up in Amsterdam.

sxesven
Aardig plaatje, met voor mij DMT en About You als uitschieters. Als alles in hetzelfde lome stijltje was geweest had het me wel wat beter gelegen. De vertraagde zang vind ik soms maar matig (dat sampletje van Jon Brion ) en het samplewerk is niet altijd even netjes. Toch een leuk geheel met een sfeer die ik wel ervaar zoals aero dat ook doet. Geen hoogvlieger, maar heel aardig. 3,5*

avatar van Booyo
De vertraagde zang voelt inderdaad een beetje als een trucje dat in herhaling valt, maar het klinkt wel erg fijn in combinatie met de veelal erg fijne muzikale begeleiding. Naar mijn smaak heb ik ook liever dat dit soort muziek loom blijft, maar ik vind dat dit op dit album ook het geval is. Loom zat!

Kortom, erg lekker plaatje. Nog niet perfect, maar he, die knul is kennelijk nog maar 16.

avatar van Tha)Sven
Heeft wel veel potentie, maar inmiddels is hij al 17 dus ik weet niet of hij dat ooit nog waar gaat maken.

avatar van -SprayIt-
Vermakelijk.