Marillion - Best.Live (2012)

Label: Madfish

1. The Invisible Man (12:58)
  2. You're Gone (6:18)
  3. King (7:28)
  4. Hotel Hobbies (3:08)
  5. Warm Wet Circles (4:10)
  6. That Time of the Night (The Short Straw) (5:33)
  7. Essence (6:14)
  8. The Release (4:08)
  9. Three Minute Boy (7:01)
  10. This Strange Engine (16:53)
  11. Neverland (10:19)
  12. Asylum Satellite #1 (8:59)
  13. This Train Is My Life (4:56)
  14. Out of This World (8:20)
  15. Somewhere Else (8:04)
  16. Real Tears for Sale (8:01)
  17. Beautiful (4:17)
  18. Fantastic Place (6:32)
  19. Hard as Love (4:51)
  20. Man of a Thousand Faces (9:27)
avatar van vigil
Deze was al eerder uitgebracht via de webshop en je kon deze kopen bij de live shows maar nu ook via de "normale" retail. Andere hoes en mooiere verpakking maar de tracklist is het zelfde. Het is een verzamel album van verschillende live opname vanuit de periode 2000 tot 2010 (zo ongeveer).

Label: Madfish?

Is dit geen racket-release?

avatar van vigil
Die eerste versie wel maar deze nieuwe digibook versie dan weer niet.

avatar van Metal-D78
Ondanks dat het over meerdere jaren en meerdere optredens is opgenomen een sfeervolle 140 minuten. Gave setlist ook, al hadden de Fish-nummers (laat maar), Beautiful (braak), Hard As Love (minder nummer van Brave, en ook al aanwezig op Made Again) en Man Of A Thousand Faces (merkwaardige uitsmijter) wel achterwege worden gelaten.

Maar van Out Of This World, This Strange Engine, Neverland etc. krijg ik nooit genoeg. Het voor mij onbekende The Release is ook gaaf!

Ozric Spacefolk
The Release is (was) een b-kantje en wordt best wel vaak gespeeld hoor.

Wat is er mis met Beautiful? en de Fish-nummers?

Denk overigens niet, dat deze plaat iets voor mij is. Ik heb liever een volledig concert dan een verzameling live nummers van verschillende concerten...

avatar van Metal-D78
Ozric Spacefolk schreef:
The Release is (was) een b-kantje en wordt best wel vaak gespeeld hoor.
Ik had het nog niet eerder gehoord.

Wat is er mis met Beautiful?
dat is me echt veel te zoetsappig en heb ik in het verleden iets te vaak gehoord. Mijn favoeriete skip-momentje van Afraid Of Sunlight
en de Fish-nummers?
te vaak gehoord en alleen en de versie met Fish vind ik ze nog gaaf. Heb Early Stages en daar staat eea al verschillende malen op uit de periode met Fish.

Valt mee, klinkt toch wel coherent, geen fade-out's en dat soort fratsen. Tenzij je de hele Racket-club live-meuk al hebt is dat wel een aanradertje!

Ozric Spacefolk
Ik denk inderdaad dat ik het allemaal al heb.

Heb me eens voor heel veel geld de volledige FRC-reeks laten aansmeren... ^_^

avatar van daniel1974nl
Het is inderdaad een verzamel, zoals in het boekje staat. Maar dat mag de pret niet drukken. Het zou inderdaad mooier zijn als dit een heel concert was geweest.

Maar, voor in de auto is dit erg lekker spul. Interessante setlist ook, ook al kun je over een aantal nummers twisten. Beautiful en geen Afraid Of Sunlight, bijvoorbeeld, nog maar niet te spreken over Hard As Love, ook al is dit wel de Less Is More versie, dus vooral begeleiding op piano, waar het overigens wel een mooier nummer van wordt.

Verder een ontzettend mooie uitvoering van This Strange Engine, nu niet met improvisatie midden stuk, zoals gespeeld op Polular Music en tijdens de Radiation Tour, maar gewoon, hetgeen nog rond de 17 min. klokt. Een hele vette uitvoering van Somewhere Else, wat mij betreft (het nummer) dan een van de muzikale hoogtepunten van Marillions repetoire, en uiteraard Out Of This world, prachtig als altijd. Het nummer dat ik alleen mis is Happiness is The Road, dat had mogen worden omgeruild met Real Tears For Sale.

Daarnaast een mooie keuze van Marbles, ook al....Ocean Cloud, maar dan gaan we zeuren . Zeker voor degenen die kennis willen maken met deze band, is dit album zeer aan te raden. Maar inderdaad, de gemiddelde die hard zal dit allemaal al wel in huis hebben, verspreid over andere albums.

avatar van Etiul
Magnifieke live verzamelaar. Wat een stel fenomenale nummers met dito uitvoeringen. Natuurlijk mist er veel, maar met zo'n oeuvre hadden ze ipv een 2cd een 10cd oid moet uitgeven om het iedereen naar het zin te maken. Wat een band,

Ozric Spacefolk
Die boxsets zijn er gewoon hoor.

Er is er één met Fish en één met Steve Hogarth, verder zijn er de 100+ racket-live albums en de 100+ Font Row Club-releases.

Er zijn er letterlijk 100den officiele liveplaten en boxsets.

avatar van daniel1974nl
Iemand enig idee waar de opnames precies vandaan komen ?

avatar van vigil
Overal en nergens, zoals de titel aangeeft is het een soort best of van de vele live albums van Marillion opgenomen tussen 2003 en 2011. Volgens mij is het nooit precies bekend gemaakt welke datum/plaats bij een lied hoort.

avatar van bikkel2
Ga je ook nog 15 Dec. vigil ?

avatar van vigil
Nee, ik sla een keer over. In maart moet ik drie vole dagen paraat staan

avatar van bikkel2
Ik zal verslag uitbrengen.

avatar van daniel1974nl
This Strange Engine en Neverland komen van Size Matters, de Somewhere Else versie die hier op staat is anders dan die van Somewhere In London, dus die is het niet niet, maar You're Gone denk ik wel. We hadden al vastgesteld dat Hard As Love en Three Minutes Boy van Live At Cardogan Hall waren, en zo komen we ook nog wel achter de rest van de nummers.

Maar voor de echte fans is het hebben van verschillende concerten inderdaad wel beter. En er zijn zoveel mooie concerten beschikbaar van Marillion, op zowel DVD als CD.

avatar van musicborst
Alle nummers apart gewaardeerd in mijn mediaplayer geeft een gemiddelde van 4 sterren. Toch krijgt deze een halfje erbij want deze uitvoering van This Strange Engine gaf mij zo'n brok in de keel....
Dat mag ook wel eens gezegd worden!