Marillion - A-Z (2012)

Alternatieve titel: Live 2011

Label: Racket

1. Asylum Satellite #1 (11:36)
  2. Born to Run (5:25)
  3. Cannibal Surf Babe (6:16)
  4. Deserve (5:04)
  5. Especially True (4:43)
  6. Fantastic Place (6:53)
  7. Gazpacho (7:00)
  8. Half the World (6:33)
  9. Jigsaw (2:36)
  10. King (8:20)
  11. The Last Century for Man (5:38)
  12. Marbles III (4:02)
  13. No Such Thing (4:02)
  14. The Only Unforgivable Thing (7:16)
  15. Pseudo Silk Kimono (2:18)
  16. Quartz (9:23)
  17. The Release (5:25)
  18. Sugar Mice (6:52)
  19. Three Minute Boy (10:22)
  20. Under the Sun (4:47)
  21. A Voice from the Past (6:44)
  22. The Wound (7:57)
  23. XTC's Senses Working Overtime (5:50)

met Dave Gregory

24. You're Gone (6:58)
  25. Zeparated Out (10:48)
avatar van vigil
De zaterdagavond van het Marillionweekend editie 2011. Een A tot en met Z programma waarbij de hier ontbrekende letter i stond voor intermezzo of te wel pauze.

Fantastische show waar niet voor de meest voor de hand liggende opties werd gekozen. Aangezien Dave Gregory van XTC ook aanwezig was in een voorprogramma van Marillion kon hij mooi meedoen bij de X. De Z is een combi van watkorte stukjes Led Zeppelin en het Marillion nummer Separated Out.

avatar van IntoMusic
Op hun site staat dit album, maar ook Hollidays in Zelande waar volgens mij dit album onderdeel van is/wordt. Zie de shop van hun: marillion.com | The Official Marillion Website | Racket Records Online Shop
Wel erg leuk gevonden om het programma letterlijk van A-Z op te zetten.

avatar van vigil
Het komt beide van het Marillion weekend 2011 welke als Holidays in Zelande werd gedoopt. Dit was het zaterdagavondconcert. De live uitvoering van Holidays in Eden stond de vrijdagavond op het programma.

avatar van IntoMusic
Dus als ik je goed begrijp heb je met die box Holidays in Zelande het complete weekend in huis? Dat zijn dan 4 cd's en 1 dvd?

avatar van vigil
Nope, die box dat zijn dvd's. Dat komt in etappe's. Eerst koop je de (mooie vormgegeven) box met daarbij 1 dvd (de vrijdag), daarna verscheen de zaterdag (2 dvd's) en als laatste verschijnt (nu nog niet uit) de zondag.

De vrijdag is ook als dubbel cd verschenen en de zaterdag als 3 dubbellaar. Ongetwijfeld zal de zondagavond tegen die tijd ook op cd verschijnen. Jaja, Marillion fan kost het een en ander

avatar van IntoMusic
oooo, ik moet zeggen dat het niet echt duidelijk op hun site staat vermeld, aangezien ze het daar hebben over "5 disc live dvd's & audio cd's". Maar ik ben door jou weer wat wijzer geworden , dus ga A-Z maar gewoon bestellen. Zag ook nog Best.live, maar dat komt later wel.
Thanks!

Niet allemaal mijn persoonlijke keuzes, maar vanwege de vele originele keuzes en het 'ik was erbij gevoel' 4,5 sterren.

avatar van daniel1974nl
Niet allemaal mijn persoonlijke keuzes (ook al zitten er wel wat rarities tussen en werd er met vlagen voor minder voor de hand liggende nummers gekozen) maar wel erg sfeervol, goed opgenomen en ontzettend goed en strak gespeeld.

Na een mooie opening met Asylum Satellite #1 wordt het hele alfabet afgewerkt naar Z toe met hier en daar het nodige geouwehoer tussen de nummers. De band voelt zich duidelijk op z'n gemak. Steve Hogarth was hier goed bij stem en dat blijft ook zo.

Alle drie cd's klokken rond de 55 min., zo dat het hele concert rond de 165 min. klokt hetgeen behoorlijk lang is voor een Marillion concert dus al met al de moeite waard, al was het maar omdat de setlist afwijkt en ze nummers van stal halen die zelden of nooit van stal worden gehaald en het minder overlap geeft dan normaal het geval is. Ik bedoel dit keer geen 20ste uitvoering Neverland, Cover My Eyes of Easter maar eens wat anders. Dus vooral leuk voor de verzamelaar. Voor een concert met wat meer bekender werk kun je beter voor alternatieve uitgaven gaan.

avatar van vigil
Casartelli: en de K is voor...

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
vigil schreef:
Casartelli: en de K is voor...

Het staat me niet meer zo helder voor de geest, maar ik heb toen vast gezegd dat dat een originele keuze was.

avatar van Brunniepoo
Indrukwekkend staaltje zangwerk op Jigsaw. Stond de tekst geprojecteerd op een scherm of is hier sprake van een zeer hoge mate van tekstvastheid?

Originele opzet van deze avond en ook vele originele keuzes. Helaas levert dat alleen wat mij betreft een setlist met weinig persoonlijke favorieten op, dus dit is geen album waar ik vaak naar zal luisteren.

Brunniepoo schreef:
Stond de tekst geprojecteerd op een scherm of is hier sprake van een zeer hoge mate van tekstvastheid?.

Dat 1ste sowieso niet dus dan zal dat het tweede wel zijn. Het geheel werd grotendeels gearrangeerd door Kelly. Hogarth, die niets met Fugazi heeft, was het gehele nummer achter de schermen.