Duvel x Nikes - DNA (2012)

Label: Top Notch

1. Intro (2:17)
  2. Kouwe Kermis (3:25)
  3. Gedraag Je (3:06)
  4. Nothing Changed (3:31)
  5. Alien Funk (3:17)
  6. Duvel in een Lauwtje (3:18)
  7. Schuif (3:21)

15. Big Boy Music (3:43)
avatar van Delars
Check : DNA

Rene1979
Ik luister hem nu. Klinkt tof maar ga niet die steen bestellen doe wel de gewone versie.. Tenzij ik hem tegen kom in de winkel.

avatar van niels94
Gedraag Je Om de één of andere reden is dat nog overtuigend ook. Klinkt als zo'n opa die in de oorlog heeft gevochten en die nu zijn doodsbange kleinzonen komt vertellen dat ze dom doen. Ofzo.

Tot nu toe gemengde gevoelens. Nikes is gewoon hard, maar Duvel heb ik altijd vreselijk wisselvallig gevonden. Enkele goede verses daargelaten vind ik hem zelfs helemaal niet goed meestal (neem nu Intro... ), vaak babbelt hij maar wat. Dus ook dit album wekt gemengde gevoelens op bij mij op dat punt.

avatar van Rhythm & Poetry
Duvel vind ik echt een vreselijke rapper. Soms is het nog wel vermakelijk om een verse van hem te horen (in afwisseling met andere rappers), maar zoals op dit album is het gewoon een erg lange zit om al zijn klets aan te horen. Hij is tekstueel zonder meer de minst vermakelijke rapper van Nederland. Gelukkig staat Nikes hem bij op DNA en krijgt hij nog sterke beats voorgeschoteld. Want productioneel steekt deze plaat wel prima in elkaar, lekker stevige beats en genoeg afwisseling om interessant te blijven. Toch kan ik hier zeker geen al te hoog cijfer voor geven. Want de producties zijn nog wel 3,5*-4* waard, de raps zuigen als onze goede vriend Henry.

avatar van MAS
MAS
De baksteen zojuist besteld. Je kunt hem beter bij bol.com bestellen. Daar is die 27 inc verzending.

avatar van Rhythm & Poetry
En als je winst wilt maken ruk je een baksteen uit je straat, gooi je die door je eigen raam en zorg je dat je goed verzekerd bent.

avatar van niels94
Rhythm & Poetry schreef:

Dat ja. Vind hem bij DuvelDuvel ook niet best. Alleen dan lijkt hij goed door de rappers met wie hij verder in die groep zit...

avatar van Slowgaze
Rhythm & Poetry schreef:
En als je winst wilt maken ruk je een baksteen uit je straat, gooi je die door je eigen raam en zorg je dat je goed verzekert bent.

Verzekert
Domme Rop. Wel een toffe methode overigens.

avatar van TheLegacy
Nee hij zegt dat Duvel positief opvalt, omdat de andere 2 zo slecht zijn, maar desondanks nog niet goed. Zijn woorden niet de mijne trouwens

avatar van Dakduivel
Duvel een vreselijke rapper noemen, het moet niet gekker worden.

Slowgaze schreef:

Verzekert
Domme Rop. Wel een toffe methode overigens.

Dit is hiphop. Ik heb hier geen behoefte aan de taalpolitie. Ik heb gewoon een MBO-opleiding gevolgd, dus laat mij lekker af en toe een taalfout maken.

avatar van Stapler
Opmerking van de maand Rob!
En als ik Hoge Bomen hoor dan zet ik hem af en zet ik Aap-o-Theek weer aan .

TheLegacy schreef:

Lezen is ook een vak . Ja, daar kan ik mij ergens wel in vinden al ben ik het er niet mee eens wat Duvel betreft.

MAS schreef:

weer genaaid dus. kut plato

Rene1979
Ik heb hem ook bij bol besteld. Hopen dat ze er genoeg krijgem want ze hebben er in totall maar 282 gemaakt.

avatar van MAS
MAS
@GCITY050: Aan de ene kant wel maar aan de andere kant is Plato een speciaalzaak en moeten die wel wat meer vragen. Als er een Plato in mijn buurt was zou ik hem waarschijnlijk daar in de winkel halen maar nu er verzendkosten komen scheelt het gewoon veel met Bol die voortaan gratis verzend boven de 20 euro.

@Rene: Ik heb al best vaak een LTD versie van een album bij bol.com besteld en heb er nooit problemen mee gehad.

Rene1979
Ik vond het toch wel een uniek design en deze cd zou er sowieso komen. Nu betaal je maar 9 euro meer voor de LTD.

GCITY050
Aantal maal geluisterd. Gelukkig wordt ie per luisterbeurt beter.
Op de laatste 2 tracks na, vind ik elke track geweldig.
Vet album!

avatar van willymeuf
Vind dit toch wel een fijn album, al kan het voorlopig nog niet tippen aan Aap-O-Theek. Nikes heeft de producties sowieso goed voor elkaar. Duvel vind ik voorlopig even wat minder dan zijn twee goede albums. Heb overigens ook de baksteen besteld (bij Plato). Stemmen doe ik wel na nog meer luisterbeurten.

avatar van Slowgaze
Bakstenen zijn gaaf, net als hiphop. Nu is niet alle hiphop gaaf, maar alle bakstenen zijn wel degelijk gaaf. Mooie reden om DNA uit te proberen, omdat ik dan een goede reden zou hebben om veel te veel studiefinanciering in een baksteen te stoppen. Het valt helaas knap tegen.

Nikes is an sich een interessante bietsbakker, maar Zo Moeilijk voel ik maar zelden echt. Tuurlijk, de producties zijn sterk en de rappers ook, maar het is net wat minder dan de som der delen. Voor DNA geldt ook hetzelfde, behalve dat de biets achterblijven t.o.v. Zo Moeilijk en dat Duvel eigenlijk een vervelend ventje is. Bovendien gebruikt Nikes veel te veel foute gitaarriffs, die behoorlijk geforceerd en soms zelfs stompzinnig overkomen. (Ik vind 'Klappenvanger' ook altijd zo obligaat aandoen.) De orgeltjes zijn wel tof, maar toch. Het is jammer dat hij de donkere producties, die me soms toch best een Wu-Tanggevoel gaven, inruilt voor dit soort wat gemakkelijke producties.

Even tussendoor: de kapster moet nodig eens op bezoek komen. Mijn haar hangt de hele tijd in mijn ogen en dat prikt eigenlijk wel een beetje. Hoe houden die emo's dat eigenlijk vol?

De grootste stoorzender is toch Duvel. Hij mocht vroeger vast nooit meespelen met andere kinderen, want hij grijpt elke kans aan om anderen buiten te sluiten. Dit mag jij niet, dat mag jij niet, ik ben gaaf en de rest is kut. Wat een zuurpruim is die man, wat een zeur. Ik zou er gewoon het woord 'zeurpruim' voor bedenken om Duvel te beschrijven en ik hou wel van pruimen, maar niet van zulke. Fresku heeft onbewust DNA kernachtig samengevat in zijn nummer 'Op De Hoogte': 'Ik voel me beter dan jullie, negers/Je telt niet mee'.

Rene1979
Ik heb de baksteen nu ook. Leuk dingetje alleen wel een gevoelig steentje met dat figuur erin. Hij is gelimiteerd tot 282 (raar getal) maar weet zeker dat er wel een paar stuk gaan. Dit zal in de toekomst misschien nog wel centen waard worden.

Rene1979
Album begint goed kakt halverwege een beetje in en eindigt weer goed. Het had allemaal wat beter gekunt, Maar dit ligt meer aan Duuv dan aan Nikes. Halverwege wordt het allemaal maar erg traag en slap gerapt. Al met al wel een plezierig album.

GCITY050
Ik vind juist dat het album alleen slecht eindigt.
Eerste 13 tracks zijn gruwelijk, de laatste 2 vallen erg uit de toon..

avatar van KILLERBEE99
Aantal erg chille nummers.

avatar van Stapler
Lol. wat een held is Duvel toch ook: http://www.duvelduvel.com/