Peter Gabriel - Birdy (1985)

Score
Label: Charisma

1. At Night (2:38)
  2. Floating Dogs (2:55)
  3. Quiet and Alone (2:30)
  4. Close Up (0:58)
  5. Slow Water (2:51)
  6. Dressing the Wound (4:06)
  7. Birdy's Flight (2:58)
  8. Slow Marimbas (3:21)
  9. The Heat (4:41)
  10. Sketch Pad with Trumpet and Voice (3:05)
  11. Under Lock and Key (2:28)
  12. Powerhouse at the Foot of the Mountain (2:19)
beaster1256
goeie film en goeie muziek , maar na 10 jaar ietwat gedateerd

niet mee eens: prachtige muziek
aanrader voor liefhebbers van gabriel instrumentale muziek

avatar van vigil
is zeker mooi, maar niet iets om elke dag te draaien

neo

goeie vraag!

gewoon mooie songstructuren, zit goed in elkaar. Beetje moeilijk uitleggen bij een instrumentaal album

neo
Bij een score als deze is geen song structuur te ontdekken.. Alhoewel ik ooit hoorde dat het voortborduurt op eerder solo werk van Gabriel, opnieuw gearrangeerd, ingedeeld... Maar of dat dan songs waren? Ben dan ook niet bekend met zijn non-score solo werk.

Vond zelf vooral de low key elementen erg mooi passen bij Birdy. Er zit een ambient geluid, wat een mooi wroegende, maar toch vrije emotie weergeeft. Vaak geheel desorienterend aansluitend bij het karakter Birdy. Deed mij ook wel wat denken aan Apocalypse des Animaux, de score van Vangelis voor een docu.

avatar van Flipper
En waarom is deze dan zo mooi?

Zeker wanneer je de film ook hebt gezien, geeft het een extra mysterieuze sfeer aan dit album.

Was zeer onder de indruk van de film
Nicolas Cage nu eens in een serieuze rol.

neo schreef:

klopt er zitten passages in die verwijzen naar zijn reguliere albums. Pianodeuntje bv. enkel dan een stuk rustiger

avatar van devel-hunt
Heel sfeervol gemaakt, past helemaal in de sfeer van een al even bijzondere film, de muziek kan ook gemakkelijk zonder de filmbeelden worden beluistert.

avatar van Chameleon Day
vigil schreef:

Gabriel maakt op dit album idd gebruik van eerder werk dat te vinden is op 'Gabriel IV' (alt. titel: 'Security' (1982)).

Ik vind dit nog steeds een sterk album. Menig electronic/ambient act kan hier nog wat van leren. Nmm is dit een tijdloze plaat. Prachtig!

avatar van barrett
Het klinkt ietwat gedateert en kan mij eigenlijk maar matig boeien deze Birdy.

avatar van dennisversteeg
Prima soundtrack, maar het werkt niet helemaal als los album.
Het zijn voornamelijk goed uitgevoerde instrumentale sfeerstukken, waarvan sommige gebaseerd zijn op eerder uitgebracht werk.

Als muzikale ondersteuning voor de film: 4 sterren
Als album op zich: 3 sterren

Dus gemiddeld voor mij 3,5 sterren.

-dennis-

avatar van barrett
Deze plaat op zich beluister ik dus nauwelijks. Dat wil niet wegnemen dat het als soundtrack bij de film wel enorm goed bij de rest paste...

avatar van Cor
Cor
Zal als score best een mooie begeleiding bij de film zijn (die ik niet ken), maar als muziekproduct geen bijzondere toegevoegde waarde in het mooie oeuvre van de heer Gabriel. De nummers waarnaar verwezen wordt zijn van zichzelf al mooi en hebben deze referenties niet nodig.

avatar van perrospicados
Fraaie score die op vinyl re-release prachtig uitgevoerd is.

avatar van Queebus
Bijzonder sfeervolle soundtrack, de nummers zijn bewerkt van eerder uitgebrachte studio materiaal. Je moet er van houden, maar dan is het ook zeer genietbaar.