Fotosynthese - LOS (2012)

Label: RAEN

1. Ongeacht het Resultaat (2:23)
  2. Het Werd Tijd (2:22)
  3. De Dingen die Ik Zeg (3:19)
  4. Jongensdroom (3:42)
  5. Los (3:23)
  6. Juni (2:48)
  7. De Bunker (2:12)
  8. Euforie (3:34)

met Diggy Dex

9. Flitsen (4:01)
  10. Was Getekend (1:44)
  11. Volwassen Muziek (3:15)
  12. In de Golven (3:24)
  13. Draai Door (3:39)
  14. Blij (3:39)

met James

15. Alles Is Oké (2:59)

met Timmietex

16. Rust (4:41)
avatar van Delars
Ben heel benieuwd! Zijn EP was dope, maar een heel album in zijn eentje dragen kan nog wel lastig worden..

Foto runt die sht!

avatar van Rhythm & Poetry
Dat klinkt een beetje als diarree.

avatar van Rhythm & Poetry
Fotosynthese probeert mij net iets teveel spitsvondigheden in zijn teksten te verwerken. Leuk als hij daarmee weet te scoren, maar de meeste punchlines treffen geen doel. Bij gebrek aan goede gastartiesten is LOS op vocaal gebied dan ook niet de meest interessante plaat, gelukkig zijn de producties wel van een zeer aardig niveau.

De Bunker is wat mij betreft het minpunt van LOS, een poging om R.A. the Rugged Man (op Uncommon Valor) te imiteren, meer is het niet. En Fotosynthese heeft niet dezelfde ervaringen die R.A. heeft en dus komt het verhaal van de jonge Bredanaar totaal niet oprecht over.

avatar van Harderwiek
Zijn EP is inderdaad wel goed. Maar het lijkt mij inderdaad ook dat deze man een heel album alleen kan dragen.

Rhythm & Poetry schreef:
..is LOS op vocaal gebied dan ook niet de meest interessante plaat, gelukkig zijn de producties wel van een zeer aardig niveau.

Dat klinkt een beetje alsof je het over een zanger hebt..

Als je mooie vocalen wil horen ga je toch lekker naar Paverotti luisteren!

avatar van Rhythm & Poetry
Wat een totale onzin, net of rappers geen mooie stem kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan Method Man, Black Thought en Del the Funky Homosapien.

Rhythm & Poetry schreef:

Dat is pas onzin. Rappers 'hebben' ook geen mooie stem. Het zijn slechts de luisteraars die er dit soort oordelen over geven.

avatar van Rhythm & Poetry
Oké, je hebt gelijk (geneuzel over objectief vs. subjectief):

Tyn schreef:

Als je mooie vocalen wil horen ga je toch lekker naar Paverotti luisteren!

Rappers gebruiken natuurlijk ook vocalen. Misschien niet direct een woord dat je verbindt met het genre, maar toch. Ik spreek graag over vocaal en instrumentaal, twee woorden uit mijn oeuvre.

Tyn
R&P Waarom vind je de vocalen op LOS niet interessant?

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind Fotosynthese geforceerd klinken, ben daarnaast niet dol op zijn oppervlakkige stemgeluid. Hij toont nauwelijks emotie.

Rhythm & Poetry schreef:

op juni beschrijft hij de oorlog vanuit de ogen van een geallieerde
en op bunker beschrijft hij het uit de ogen van een duitser.

een poging om R.A. te imiteren zie ik dan ook niet

avatar van Rhythm & Poetry
Ja, maar ik vind het dus onzin dat zo'n jonge knul zich verplaatst in een situatie waar hij helemaal geen weet van heeft. Komt erg nep over.

dion_odinot
Alsof dat bij Antwoorden Zijn Ver Weg' en 'Hemelvaart' anders was. Fotosynthese is een rapper die verhalen uit perspectief van anderen verteld.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind zijn EP dan ook niet tof.

Ik ook niet hoor.

Maar ik vind niet dat een rapper de tweede wereldoorlog moet hebben meegemaakt, om erover te rappen.

avatar van Timo710
Muzikaal en tekst-technisch een hele sterke plaat, het schrijven over de writers block en de impact van grootspraak op zijn persoonlijke leven komen wel erg vaak terug maar het is zeker geen slechte plaat geworden.

GCITY050
De titeltrack, is wel echt een killer beat. Foto brengt die underground toch op zeer aardig niveau in beeld.

avatar van niels94
Fotosynthese staat toch vooral bekend om het feit dat hij op 15-jarige leeftijd al een volwaardige EP afleverde en de jongste finalist van De Grote Prijs van Nederland tot nu toe is. Er viel met name qua inhoud nog flink wat te verbeteren, maar de potentie was onmiskenbaar aanwezig. Nu, een paar jaar ouder en wijzer, keert hij terug met zijn debuutalbum. De grote vraag is natuurlijk: hoe heeft hij zich weten te ontwikkelen?

Lees hier het antwoord op deze vraag in mijn recensie voor Hiphopleeft.

GCITY050
Waar kan je deze ooit kopen dan, behalve op iTunes?

avatar van Colucci_Era
Op de site van fotosynthese zelf kan je hem bestellen: Link

Dank.

Rene1979
Jongensdroom kent alvast een dope beat en was aardig onder de indruk van zijn "rapgemak"

avatar van Nr.4
Leuk album. Af en toe wel punches die niet tof zijn, maar over het algemeen vermakelijke rapper en de producties zijn zekers dik in orde. Die Euforie beat is heerlijk.

avatar van MAS
MAS
Zijn debuut EP en bijkomende buzz in 2008 schiepen hogen verwachtingen voor de toekomst. Met LOS heeft Foto deze verwachtingen ingelost. Een goede balans tussen brang & boast, storytelling en persoonlijke tracks. Zijn flow en stem zijn dik in orde waardoor hij makkelijk een heel album kan dragen.