The Humblebums - Humblebums (1969)

Label: Transatlantic

1. Look Over the Hill & Far Away (3:40)
  2. Saturday Round About Sunday (2:26)
  3. Patrick (2:37)
  4. Everybody Knows That (3:02)
  5. Rick Rack (3:53)
  6. Her Father Didn't Like Me Anyway (4:38)
  7. Please Sing a Song for Us (2:45)
  8. Joe Dempsey (1:48)
  9. Blood & Glory (2:33)
  10. Coconut Tree (2:02)
  11. Silk Pyjamas (2:40)
  12. Good-Bye-Ee (2:11)
  13. Saturday Round About Sunday [Single Version] * (2:48)
  14. Bed of Mossy Green * (3:11)
  15. Everybody Knows That [Live] * (2:45)
  16. Rick Rack [Live] * (3:05)
  17. Please Sing a Song for Us [Live] * (2:33)
Pieter Paal
Ik tikte voor de grap The Humblebums in met het idee dat ik een verwijzing naar Gerry Rafferty-solo of Stealers Wheel zou krijgen, maar toch dit geniale duo! Hulde voor MuMe!!!

avatar van Droombolus
Heel leuke folk plaat van Gare Rafferty met ( de later als komiek wereldberoemde ) Billy Connolly op banjo ........ Ze deden ook nog een heel behoorlijk optreden voor VPROs Piknik damaals ......

Eigenlijk is dit het tweede album van The Humblebums. Dit album wordt ook wel The New Humblebums genoemd. Billy Connolly en Gerry Rafferty waren nu als duo The Humblebums.
Begin 1969 verscheen op het Transatlantic label al First Collection of Merry Melodies met Billy Connolly (zang, gitaar, banjo), Tam Harvey (gitaar, mandoline) en Ronnie Rae (basgitaar). Dat album heeft zijn wortels nog in de bluegrass.
Het album Open Up The Door is poppier dan dit folky album en vind ik ook hun beste album.
Bekendste songs zijn Please Sing a Song for Us dat door de Nederlandse Continental Uptight Band gecoverd is en een hitje werd en Rick Rack, dat ook nog eens door een Fransman (zijn naam schiet mij nu even niet te binnen) in het Frans opgenomen is.
De VPRO heeft ook nog eens op de radio een optreden van The Humblebums uitgezonden. Ze deden daarin o.a. Keep It To Yourself van het volgende album. Ik neem aan dat het hetzelfde optreden is dat Droombolus hierboven noemt.