Alien Ant Farm - ANThology (2001)

Label: DreamWorks

1. Courage (3:30)
  2. Movies (3:15)
  3. Flesh and Bone (4:28)
  4. Whisper (3:25)
  5. Summer (4:15)
  6. Sticks and Stones (3:16)
  7. Attitude (4:54)
  8. Stranded (3:57)
  9. Wish (3:21)
  10. Calico (4:10)
  11. Happy Death Day (4:33)
  12. Smooth Criminal (3:29)
  13. Universe (9:07)
Moet hier toch eens wat aandacht aan besteden. Smooth Criminal was erg leuk.

Bespaar je de moeite. Ook geluisterd naar aanleiding van het uiterst aardige smooth criminal. CD bleek een saaie gebeurtenis te zijn.

1,5 ster voor de paar leuke dingen.

Inderdaad een erg matige cd... 2*

avatar van Sammy
Totaal niet mee eens, Smooth Criminal is het slechtste nummer van de cd, al de andere nummers halen een hoog niveau. Hoogtepunt is de prachtige stem van Mitchell. De songs zitten allemaal goed in elkaar en dan bedoel ik niet qua originaliteit oid. maar ze blijven allemaal door je hoofd spoken. 4*

avatar van psychonaatje
Niet te geloven dat deze band bij de nu-metalstroming werd ingedeeld. Daar horen ze helemaal niet thuis. ANThology is gewoon een leuke rockplaat, met een paar geweldige nummers, zoals Summer, Movies, maar vooral Attitude. Smooth Criminal is eigenlijk een vreemde eend in de bijt, maar wel een lekker nummer.

Gek, ik vond "Movies" een van de betere nummers, komt waarschijnlijk door dat mooie bas geluid, maar dat nummer was totaal nergens een succes..

Tekstueel stelt dit album natuurlijk ook allemaal niet veel voor, en aan de score te zien geldt dat ook voor het muzikale vlak voor het meer en deel van de nummers..

Het zegt al genoeg over een album, denk ik, als een cover beter is dan hun eigen nummers... Wat hier dus duidelijk het geval is btw.

avatar van Zwammer
Wish van de Tony Hawk 2 soundtrack vond ik altijd wel een leuk nummertje

favoriet

attitude

dimwit
Zwammer schreef:
Wish van de Tony Hawk 2 soundtrack vond ik altijd wel een leuk nummertje

dat was niet de soundtrack van Tony Hawk 2, dat spel kwam in 1999 en deze CD is uit 2001 de soundtrack van TH2 is guerilla radio van rage against the machine, dat ene nummer is al beter dan alles wat Alien Ant farm heeft uitgepoept. Nou ja, smooth criminal en movies zijn tenminste leuk, de rest is oersaai

*Laura*
Smooth Criminal vond ik best een leuke cover, en Movies is een zeer charmant nummertje, maar jammer genoeg heeft dit album verder niets te bieden.

Raekwon the chef
waardeloze baggerplaat. niet te geloven dat ik dit vroeger zo vet vond

avatar van Lexicon Devil
Aardige plaat, Smooth en Movies zijn leuk de rest is stukken minder wat mij betreft

Joy
beetje dubbel gevoel bij dit album, de band zelf heeft wel degelijk potentie, muzikanten strak en ene nummer als attitude, ja nog steeds mijn favoriet, is een dikke 5

maar echt boeie doet de hele plaat dan weer niet

misschien is het te weinig rock, net te weinig metal, te hard om pop genoemd te worden, tis lastig te plaatsen

avatar van aerogp1
Smooth Criminal hoorde ik destijds op Radio 538 bij Barry Paf in 'maak't of kraak't en sindsdien draai ik deze gemiddeld eens in de 3 maanden

Het blijft een beetje sentiment, de muziek opzich slaat wat mij betreft kant nog wal....

De cover van Wacko's Smooth Criminal vind ik met gemak een van de beste nummers van de afgelopen jaren. Is de rest ook van soortgelijk niveau?

aerogp1 schreef:
Radio 538 bij Barry Paf in 'maak't of kraak't

Ja, in 'maak 't of kraak 't' want rockmuziek moet bij 538chterlijk echt door de keuring heen, hoor! Laat het alsjeblieft niet té hard of eigenzinnig klinken!!!...

avatar van Kos
Kos
kaztor schreef:

Hm.. alleen al op basis van die plaat hadden ze al bij het afval gezet moeten worden.

avatar van BoordAppel
In tegenstelling tot die ene cover van MJ die je nu vaak hoort vind ik deze van AAF wel geslaagd. Zij maken er tenminste wat gezelligs van.

Ik vind er wel een heerlijk soort onbevangenheid in zitten, in die cover.

Mind: Normaal wil ik helemaal niets weten van dit soort bands, maar als een bepaald nummer me aanstaat wil ik het toch eens checken...

avatar van Murdock
Movies, summer, attitude, wish en smooth criminal zijn erg lekker naar mijn mening, vooral attitude spingt er boven uit, jammergenoeg vond ik de rest van t album ''waardeloos'' en dat heb ik niet vaak bij een artiest. vandaar de 2.5 .

avatar van chansadres
Attitude is in mijn stamkroeg echt een blijvertje. Geniaal nummer. Rest van deze cd word geskipt.

Kingsnake
Smooth Criminal is de minste track van de plaat.
Omdat het hun stijl eigenlijk niet is.
Belachelijk dat het label juist deze track heeft gekozen als eerste single.
Maar je, platenmaaschappijen maken de dienst uit.

De band is juist een meer melodieuze softrock band.
In dat licht, is dit een uitstekende plaat, met lekker bas/drum werk, eindlijk weer eens wat mooi gitaarspel ipv dat eindeloze simpele nu-metal riffing en de zang is bovengemiddeld.

Sticks and Stones en Flesh and Bone zijn zeer aardige nummers.

avatar van SilverGun

Happy Death Day: 4,5 *
Smooth Criminal: 5 *
Universe: 2,5 *

Besluit: 4 *

Dit album is echt helemaal geweldig. Ik kan het gerust een pareltje noemen. Het nummer Smooth Criminal is briljant gecoverd. En Movies en Stranded zijn mijn twee andere favoriete. Een erg goed album van Alien Ant Farm. Deze komt zeker in m'n top

avatar van barrett
Deze plaat heb ik ooit nog eens beluistert in mijn jeugd, enkel de hits zijn mij bijgebleven de rest skipte ik onmiddelijk, want ik vond het allemaal een beetje van het zelfde laken een broek.
Het is een band zoals er velen waren in diet tijd (Nickelback, Sum41, etc...), eigenlijk niets nieuws onder de zon.

avatar van Wolli
Prachtig album!

Veel verschillende stijlen nummers van rock tot lekker smooth.
Een album voor als je van variatie houd met een ruig tintje!

Met gemak een 4!

DennisGTI
Een in mijn ogen ondergewaardeerd album. Staan echt heel fijne nummers tussen. Draai hem nog regelmatig!

Kingsnake
Ik baal er nog steeds van dat deze plaat zo'n laag cijfer heb.
Behalve dat de drie muzikanten (bas, gitaar, drums) meer dan uitstekend spelen, is de zanger ook bovenmatig goed.
Misschien is deze band niet zo goed als Incubus, maar het neigt wel die kant op.

Meer rock dan Nu Metal, deze band. Wat fijn is, want ik vind Korn, Limp Bizkit en Linkin Park allemaal helemaal niks.

avatar van RogerV
1,0
Een band die werkelijk helemaal niets wist toe te voegen met allemaal middelmatige rocknummers die het ene oor in en het andere oor weer uit gingen.

Het enige dat opviel was die strontvervelende en overbodige cover van Smooth Criminal. I prefer the orginal.

niet goed beluisterd dus

nog maar een keer

avatar van Edwynn
Een collega vond dat ik dit moest beluisteren. Maar dit is niets voor mij. Het is confectiepop met wat overstuurde gitaren. De Smooth Criminal is duidelijk een aandachtstrekker. Maar zonder de vervelend ingemixte gitaren en de slechte zang bleek het origineel veel meer ballen te bevatten dan deze ronduit gaye versie.
Deze rommel verdwijnt zo snel mogelijk terug naar de afzender.

Ozric Spacefolk
Hoe is het mogelijk dat deze plaat zo laag scoort.

Ik vond het wel knappe luister-rockmuziek. Prima melodieen, prima muzikantschap. Meer rock dan nu-metal.

De cover Smooth Criminal was een grap en heleboel niet als single bedoeld. De platenmaatschappij heeft dat nummer vooruit geduwd. Uiteindelijk rekent iedereen de band daarop af.