Eerst het debuut beluisterd, een magistraal album, en daarna deze plaat. Ben van plan alle Dire Straits albums nog eens te herbeluisteren en eventueel dan een (her)beoordeling te geven.
Dit album lijkt dan wel op muzikaal vlak op het debuut, maar het debuut vond ik op sommige momenten veel straffer en swingender klinken. Hier is het vooral zeer relaxte muziek. En het is niet dat ik dit kan appreciëren maar als de liedjes dan allemaal nog eens in eenzelfde muzikale stijl wordt gespeeld en erg op elkaar gaat lijken dan begin ik stilaan weg te dromen en luister ik hier niet meer naar. Had dus op sommige momenten wat meer pit verwacht.
Wil niet zeggen dat dit album slecht is. Er zijn nummers op dit album echt wel waarderen. Opener en afsluiter zijn bijvoorbeeld ongelooflijk en het kleine hitje Lady Writer en opvolger Angel Of Mercy zijn geweldig... Maar net als heel het album... ze blijven ook geweldig rustig

Had dan in dezelfde stijl een swingend nummer a la Sultans Of Swings gemaakt bv.
Toch een 3,5* voor dit album want matig of slecht was het zeker niet. En met dit cijfer kom ik toch aardig dicht bij het gemiddelde van Musicmeter.