Stash - Rock 'n Roll Show (2005)

Belgiƫ
Label: Petrol

1. All That I Want (3:25)
  2. Carving the Pain (4:29)
  3. Rock 'N Roll Show (3:00)
  4. Crazy Charlotte (3:22)
  5. Shelter from Evil Ones (3:21)
  6. Sinnerman (2:44)
  7. Sadness (4:04)
  8. Fuel Left to Burn (4:04)
  9. My Darkness Comes (3:54)
  10. I Need a Woman (3:36)
  11. Thee Without Sin, Throw the First Stone [New Version] (6:36)
  12. I Need a Woman * (4:04)

met Sam Bettens

Ace
Een aantal maanden geleden zag ik dit op de Belgische tv: het nummer Sadness werd gespeeld en ik was erg onder de indruk! Ik luister het nummer nog geregeld en vind het echt prachtig. Is de rest ook de moeite waard?

avatar van mathias
niet echt neen, afleidend uit de optredens die ik zag is het allemaal vrij mak tot zelfs regelrecht saai

Ace
Sadness is ook mak, maar erg mooi. Ik zal 'm binnenkort eens aan een luisterbeurt onderwerpen bij den plaatselijke schijvenboer...

avatar van mathias
zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb

Ace
U hoort van mij Of niet meer, als ik jou moet geloven

Ace schreef:

Als je openstond voor Sadness zal Carving the Pain je wellicht ook kunnen boeien. Heerlijk, intriest nummer.

avatar van mathias
Mijn ego is nog nét niet zo groot dat ik van iedereen wil dat ze me geloven , maar ik zou me al heel erg moeten vergissen. Heb geloof ik ook eens de tweede helft van deze cd gehoord, maar het feit alleen al dat ik me dat nog amper herinner belooft écht écht niet veel goeds

Trouwens: moeten al die Nederlanders vanavond niet drummen om op de eerste rij bij Barman te staan? Hop Ace, ge moest al weg zijn

JJ_D schreef:

Dankjewel. Ik ga het toch proberen... Zo even den Berendeler aanslingeren om zo te kijken of ik alvast wat van ze via de illegale weg kan vinden.

@mathias: Barman? Waar staat die beste man? Met dEUS? Zo'n fan ben ik nou ook weer niet

avatar van mathias
Barman staat in jullie Bierhal als ik me niet vergis En ja, met dEUS. Ik zei het maar vanwege de PR-hype van een paar maand geleden hier op deze site

avatar van Justinx
Ohh, Stash is zoo lekker hé? Vooral Sadness vind ik zo'n lekker nummer. Tijd om eens even goed het hele album te gaan beluisteren binnenkort.

avatar van jeroen1904
All that I want en Carving the pain zijn zeer leuke nummers, de rest van de plaat vind ik veel minder. Alleen de wereldsingle "sadness" kan de boel nog wat rechttrekken. één van de minste cd's die ik vorig jaar heb gekocht.

Ace schreef:

... (Had even tijd nodig om door te dringen )

Het nummer "I need a woman" is voor mij één van de mooiste ballads ooit. En eigenlijk is de singleversie met Sarah Bettens nog sterker dan de albumversie.
Het hele album krijgt van mij maar 3* wat komt door de enorm afgelikte productie van Wouter van Belle (die op diezelfde manier heel wat nummers op het debuutalbum van Novastar versmachtte).
Jammer eigenlijk, want Gunter Verspecht is een fantastische singer-songwriter (doet me zelfs een beetje aan Piet Goddaer denken) en dat blijkt ook uit de kwaliteit van de nummers zelf.
Misschien voor een volgend album zelf de productie in handen nemen of waarom niet samen met Piet Goddaer?

Lost Highway
I need a woman vind ik dan weer het minste nummer van dit album.
Toch een goed album trouwens

avatar van swoon
Sadness vind ik denk ik het slechtste nummer van vorig jaar. Echt verschrikkelijk nummer.

Ken het album nog niet,maar ik vind juist Sadness GEWELDIG

avatar van swoon
En I need a woman en carving the pain zijn ook al zo verschrikkelijk. Ik zou al bijna een 0.5* uitdelen alleen al voor die drie nummers, en voor de nek van die domme gunther, maar dat zal ik maar niet doen.

*Laura*
Sadness is best een goed nummer, maar ik heb het echt véél te veel moeten aanhoren op de radio. Persoonlijk vind ik Carving the pain ook veel mooier. Het hele album heb ik nog niet te horen gekregen, maar op Maanrock klonkt het me toch wel vrij goed in de oren.

swoon schreef:

is er eigenlijk iets goeds aan dit album? als ik jou zo hoor precies niet

avatar van Epitaph
Ik ken Sadness van TV Oranje . Prachtig nummer.

Jazzthieve
Carving the pain is heel mooi juist omdat ze deze o.a. niet veel op de radio afgerammeld habben, Sadness hebben ze letterlijk zo grijs gedraaid dat ik het de komende vijf jaar niet meer wil horen.

avatar van Paap_Floyd
Wat een laag gemiddelde zeg. Ik vind dit werkelijk een prachtig plaatje. "Sadness" en "Thee without sin throw the first stone" zijn uitschieters naar boven! 4*

avatar van LucM
"Sadness" is toch een regelrechte evergreen en terecht, ik vind het nog steeds een fantastisch nummer en dat heeft helemaal niets te maken met het vaak draaien van dat nummer. "Carving the pain" verdient eveneens de status van klassieker. Het hele album bewijst trouwens dat Gunter Verspecht een klassezanger en -schrijver is, die op zijn best is in melancholische songs.

swoon schreef:

Een hele mooie plaat, ik zit sadness vrolijk door me microfoon van singstar te zingen;)

Rock 'n Roll show is een topalbum. Ik heb de cd gekocht toen ik in de lokale krant las: "Koop Stash en wordt gelukkig" inderdaad deze cd kreeg een toprecensie en die recensie klopt als een bus !!!
Wat een top cd , alleen maar goede nummers, dat maak je niet vaak mee.
De optredens van de band én de frontman solo (Gunther Verspecht) zijn weergaloos! De opvolger is wat minder maar de laatste cd weer erg goed ! Aanrader !!

Parlotones
Rock'n Roll Show uit 2005 is de Automatic for the People van de jaren 90.