MF DOOM - Operation: Doomsday (1999)

Label: Fondle 'Em

1. The Time We Faced DOOM (Skit) (2:04)
  2. Doomsday (4:58)
  3. Rhymes Like Dimes (4:18)

met DJ Cucumber Slice

4. The Finest (4:01)

met Tommy Gunn

5. Back in the Days (Skit) (0:45)
  6. Go with the Flow (3:36)
  7. Tick, Tick... (4:04)

met MF Grimm

8. Red and Gold (4:42)

met King Geedorah

9. The Hands of DOOM (Skit) (1:50)
  10. Who You Think I Am? (3:24)

met King Caesar, Rodan, Megalon, Kamakiras en Kong

11. DOOM, Are You Awake? (Skit) (1:12)
  12. Hey! (3:46)
  13. Operation: Greenbacks (3:46)

met Megalon en King Geedorah

14. The Mic (3:02)
  15. The Mystery of DOOM (Skit) (0:21)
  16. Dead Bent (2:22)
  17. Gas Drawls (3:43)
  18. ? (3:09)

met Kurious

19. Hero v.s. Villain * (2:55)

met E. Mason

20. I Hear Voices (Part One) * (3:04)
nooit heb ik MF Doom kunnen waarderen zoals ik dat bij andere van zulk soort artiesten uit een gelijk tijdperk deed(Mos Def - Black On Both Sides,Gang Starr - Moment Of Truth), nu ik dit album voor het grootste gedeelte intensief heb geluistert, moet ik toegeven dat ik me heb vergist.
Bij track nummer 2, Doomsday, kreeg ik een heerlijk hiphop gevoel en ook de rest was echt goed om te horen, ik moet dit album zeker nog een keer luisteren om een 100% rechtvaardige mening te hebben.
Daarom breng ik nu dus ook nog geen stem uit.

avatar van Nakur
Zag ik nu laatst een broodtrommelversie van deze cd in de winkel of was dat een andere?

avatar van Eveningguard
Dat zal wel Mm Food zijn geweest. Waar zag je 'm?

MAS
Neen het is dit album. Je kan hem o.a. bestellen op ughh.com en hhv.de.

Remastered.

Best benieuwd hoe ie klinkt aangezien de geluidskwaliteit van de originele vrij matig tot slecht is. (al voegt dit misshien wel wat toe aan het charme van dit album).

avatar van Eveningguard
MAS schreef:
Neen het is dit album. Je kan hem o.a. bestellen op ughh.com en hhv.de.

Ik was even door de war met de Mm Food uitgaven. Die zit ook in een special doosje.

avatar van Dielie
ik krijg mijn lunchbox één dezer dagen,

yessir!

MAS
Ik heb hem hij is echt dope!

De vinyl box is nu ook te bestellen!

MAS
Hier is een filmpje van de vinyl box. Hij ziet er echt vet uit!

avatar van Colucci_Era
Damn,die is echt nice. Ik heb de lunchbox al, anders zou ik de vinyl box kopen.

rolt toch gewoon van je platenrek af

Colucci_Era schreef:
Damn,die is echt nice. Ik heb de lunchbox al, anders zou ik de vinyl box kopen.

Is de remastered versie opvallend beter dan de oude? of merk je weinig verschil?

MAS
Weinig verschil. Het viel mij in ieder geval niet op.

Balen.

Ga er dan zeker geen geld aan uitgeven.

MAS
Nee ik heb er weinig last van.

avatar van rien
4* is dit toch wel waard... Minimaal. vind ik

MAS
Dit gaat echt te ver. Na de Luchbox CD heruitgave en de Vinyl box heruitgave is er nu een Deluxe Edition... Wat een charlatan die MF Doom!

avatar van Elohim
Staan toch wel veel 'nieuwe' nummers op die versie.
Oh wacht... Die staan ook al op de lunchbox versie...
Ik denk dat ik die Lunchbox versie maar eens moet zien te krijgen... Klinkt toch wel erg vet!
Als die nog te krijgen is... XD

avatar van Norim
The FInest is zo hard he.

avatar van Elohim
Lunchbox versie al een tijdje in mijn bezit...

Heerlijk album dit verder!

avatar van niels94
Ik zit echt in een (MF) DOOM bui en ook deze wordt nog altijd beter en beter. Sprankelende, frisse beats die ergens toch vrij rauw klinken geven dit album een unieke sfeer. En dan is MF DOOM natuurlijk een unieke MC die het plaatje helemaal afmaakt. Daarnaast kent dit album geweldige skits, die ook daadwerkelijk iets toevoegen aan het geheel (sterker nog: ze zijn essentieel), iets dat lang niet altijd het geval is. Geen zwak nummer te bekennen ook. Wellicht gaat deze binnenkort nog om hoog in cijfer.

avatar van niels94
Inmiddels is dat laatste al gebeurd, een aantal dagen geleden. Ik luister op het moment bijna niets anders dan DOOM, wat een geweldige artiest. Ik ben zelfs zo ver heen dat ik wat research heb gedaan naar het achterliggende personage (Dr. Doom uit de Marvel series), wat op zich best de moeite waard is. Zo blijkt dat de skits op dit album beknopt het verhaal vertellen over hoe Dr. Doom geworden is wie hij is. Verder viel mij vandaag pas op dat Daniel Dumile (DOOM's echte naam) niet zomaar Dr. Doom heeft uitgekozen. Je spreekt zijn achternaam namelijk ongeveer uit als 'doomalay'.

avatar van IllumSphere
Wat een heerlijke hip-hop plaat is dit. Ik mag dan uiteindelijk wel Madvillainy matig ontvangen hebben, dit vind ik daarentegen geweldig. Het is trouwens één van de eerste keren dat ik skits op een plaat wel van toegevoegde waarde vind. Dat komt vooral door wat Niels ook al eerder zei en dat is omdat die skits het verhaal van zijn 'nieuwe identiteit' vertellen en dat vind ik wel leuk. Nog enkele keren beluisteren, maar ik denk wel dat een vier en een half de score wordt van deze plaat.

avatar van Stapler
Die Scooby Doo sample in Hey

avatar van IllumSphere
In die meerdere malen dat ik hem heb beoordeeld had ik wat last van ups en downs als het komt op het beoordelen van deze plaat. De ene keer vond ik het geweldig, de andere keer had ik enkele opmerkingen. Daarom dat een score van vier mijn mening een stuk meer rechtvaardigt, al sluit ik de mogelijkheid niet uit dat ik dit ooit ga verhogen.

avatar van Elohim
Ik ben een erg grote fan van Operation: Doomsday, maar ik moet eerlijk bekennen nog geen ander album gecheckt te hebben. Iemand een tip?

avatar van niels94
Alles rondom DOOM dat hoog aangeschreven staat, staat meer dan terecht zo hoog aangeschreven.

avatar van Elohim
Thanks, ik ga me denk ik aan Viktor Vaughn wagen. Die gold-editie lag nog even geleden bij de lokale platenzaak... Zit nu te denken dat ik die had moeten halen

avatar van kobe bryant fan
Dat is dan inderdaad wel een gemiste kans. Want die plaat is wat mij betreft zijn beste solo plaat.

FelipeGutiérrez
Dit is toch heerlijk!