Black Uhuru - Red (1981)

Jamaica
Reggae
Label: Island

1. Youth of Eglington (5:03)
  2. Sponji Reggae (4:56)
  3. Sistren (4:34)
  4. Journey (5:23)
  5. Utterance (3:43)
  6. Puff She Puff (5:09)
  7. Rockstone (4:40)
  8. Carbine (6:08)
  9. Sponji Reggae (Discomix) * (10:30)
  10. Trodding * (5:30)
avatar van mayhemblik
Persoonlijk vind ik dit hun mooiste album, gewoon een heerlijke plaat, dat was het.

avatar van Curvanordx
Echt een heerlijk album! Met veel nummers die ze live nog steeds spelen.

avatar van levenvergeten
In hangmatkrakers als Youth of Enlington of Utterance zit zo'n waanzinnige groove, echt het gevoel dat je zoiets een hele dag zou kunnen luisteren. Blijft maar door gaan

dj@
Dit was het eerste Black Uhuru album wat ik destijds hoorde, en ik ben er door van (echte, want niet UB40) reggae gaan houden. Schitterend, gortdroge productie, en een waanzinnig afsluitend nummer, 'Carbine'!

avatar van TEQUILA SUNRISE
Lekkere reggae plaat waarbij Youth Of Eglington, Sponji Reggae, Utterance & Puff She Puff er voor mij uitspringen.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Het album weet me niet de gehele lengte te boeien.
Opener Youth Of Eglington vind ik het prijsnummer, evenals Puff She Puff.
Lekkere reggae plaat om op zijn tijd te beluisteren.

avatar van Madjack71
Na Sinsemilla is dit wederom een sterke reggae plaat, met de weergaloze ritmetrein van Sly & Robbie. Het heeft een wat 'moderne' beat over zich als de voorganger, maar dat staat ze goed. Zelf heb ik iets meer de voorkeur voor Sinsemilla dat iets meer roots is. Maar denk zo dat deze 2 albums tot de beste behoren die ze gemaakt hebben.

avatar van Germ
Germ (crew)
Heerlijk reggae album. Verveelt geen moment!

Mooi en voor mij perfect album. Michael Rosé, Sly&Robbie maakten mooie albums. En niet te vergeten met Puma Jones! Vele concerten live gezien en het zijn echte muzikanten. Die zonder contact te hebben kunnen jammen zonder dat het je verveelt. Puff she puff bijna 2x zo lang spelen als het origineel: het kan allemaal.
Dit album is wat electronische dan hun voorgangers maar ze blijven bij hun eigen sound. Sponji Reggea blijft een tijdloze kraker.