Boudewijn de Groot - Wonderkind aan het Strand [2 CD Versie] (1996)

Label: Mercury

1. Strand (2:34)
  2. Naast Jou [Live] (4:24)
  3. Prikkebeen (4:16)
  4. Verdronken Vlinder (2:26)
  5. Mensen Om Me Heen (5:52)
  6. Voor de Overlevenden (3:03)
  7. Meisje van 16 (3:01)
  8. Picknick (3:32)
  9. Canzone 4711 (3:27)
  10. Testament (3:18)
  11. Jimmy (3:58)
  12. De Nachtwacht (3:32)
  13. Beneden Alle Peil (3:12)
  14. Het Land van Maas en Waal (3:01)
  15. Apocalyps (3:36)
  16. Cinderella (4:45)
  17. Tegenland (5:01)
  18. Vrienden van Vroeger (3:06)
  19. De Reiziger (2:53)
  20. Als de Rook Om Je Hoofd Is Verdwenen (3:27)
  21. Malle Babbe [Live] (4:51)
  22. Wie Kan Me Nog Vertellen (4:21)
  23. Kinderballade (4:15)
  24. Wegen [Live] (2:37)
  25. Als Jij Niet van Mij Houdt [Live] (3:30)
  26. Onderweg (3:06)
  27. Een Slag Zo Zwaar Verloren [Live] (2:36)
  28. Waterdrager (3:16)
  29. Hoogtevrees [Live] (3:50)
  30. Vlucht in de Werkelijkheid (3:04)
  31. Ik Ben Ik (2:39)
  32. Als het Bericht Slecht Is Dood Je de Boodschapper (4:18)
  33. Travestie (3:56)
  34. Een Tip van Sluier (3:41)
  35. Nachtschade (3:32)
  36. Vertrek (4:20)
  37. In Your Life (4:16)
  38. Captain Decker (4:33)
  39. De Engel Is Gekomen (7:31)
  40. Een Wonderkind van 50 [Live] (4:16)
Electro_
Het Land van Maas en Waal en Meester Prikkebeen vind ik toch best wel geweldige nummers hoor.

avatar van starbright boy
Geef mij maar Vrienden van Vroeger of Een Tip van de Sluier....

avatar van the viking
Zonder twijfel beste nederlandstalige artiest aller tijden Prikkebeen,Verdronken Vlinder,Beneden Alle Peil,Testament ,Jimmy,Een tip Van De Sluier,Cinderella en Als De Rook Om je Hoofd is Verdwenen zijn mijn favorieten van deze verzamelaar !

avatar van c-moon
Viking: vergeet ook niet de in Nederland altijd maar ten onrechte ondergewaardeerde BRAM VERMEULEN he!!!

avatar van the viking
En Herman van Veen natuurlijk al is het nederlandstalige lied niet mijn favoriete genre !

De mensen die zo massaal op 'Avond' hebben gestemd tijdens de top 2000 moeten eens naar dit album luisteren.
'Verdronken Vlinder', 'Een Tip van Sluier', 'Kinderballade'. Toch nummers die in mijn ogen een stuk beter zijn dan 'Avond'.
Dat is toch echt een nummer dat door Radio2 gehyped is. Nou, de nederlandse ontdekking van de afgelopen jaren is Boudewijn de Groot met 'Avond'. Kun je toch niet serieus nemen.

ik denk/vrees dat de gassies die op "Avond" hebben gestemd, "Verdronken vlinder" e.a. ook wel kennen.

Ja; maar volgens mij is Nederland wel erg massaal opgeroepen om op 'Avond' te stemmen door o.a. een meneer Spits. Als ze zo elk jaar een nummer promoten, dan hebben we elk jaar een nieuwe nummer 1.

gedeeltelijk mee eens in die zin dat ze elk jaar wel een of ander nummer promoten.
't zal me trouwens verder jeuken welke nummer waar staat, maar probeer eens een lied naar de nummer 1 te promoten; dat gaat niet lukken.

Zullen we dat volgend jaar massaal proberen met MuMe

klinkt goed; welk nummer?

Ben via onze laddertopic aan het peilen om onze nummer 1 hoog te krijgen

EVANSHEWSON
Redelijk rommelig samengestelde verzamelaar, maar het voornaamste van 's werelds beste Nederlandstalige chansonnier allertijden (om eens met superlatieven te zwaaien haha ) staat erop;
En wat voor mij belangrijk is : die Heerlijke Kinderballade staat hierop. "Toen hij op geblaf van honden, dagen later werd gevonden, lag de blanke prins geschonden, in het koren zonder fee; uit zijn dode grote ogen keek hij roerloos naar omhoog en langzaam ritselde zijn bloed nog uit een gruwelijke snee..." wie bedenkt toch zulke fantastische nummers ? Wàt een tekst, en alweer; wàt een melodie !
Boudewijn is een gigant, ik zal nooit begrijpen wat mensen aan die gladjanus van een Borsato vinden. Ik alvast geen reet !
Deze compilatie : 4 sterren dacht ik ****

avatar van Hans Brouwer
EVANSHEWSON schreef:
Tja, dat begrijp ik ook niet zo goed Ik denk op zich dat Marco wel een aardige knul is . Maar inderdaad, hij zingt teksten waarvan ik denk: knul waar heb je het nu eigenlijk over . Hoewel Boudewijn de Groot , is ie nou ècht nog zo gigantisch . Na "Jimmy" hield ik het eigenlijk wel een beetje voor gezien . Maar ja, het is heden ten dage, geloof ik, "not done" om Boudewijn de Groot slechts "redelijk goed" te vinden, maar ook niet meer dan dat .

avatar van bertus99
Eigenlijk is Boudewijn de Groot altijd aan mijn aandacht ontsnapt, behalve zijn grootste hits natuurlijk, maar ik had niks van hem in huis. Het kunstprogramma onlangs over lennart Nijgh vond ik interessant en ik toog dus naar de muziekbieb om me eens in het werk van B. te verdiepen en kwam dus thuis met deze dubbelaar met wat zijn beste werk moest zijn.

Ik doe me erg veel moeite om er goed naar te luisteren. Heb hem nu 3 x integraal gedraaid. Soms kost dat wel wat moeite, want leuke nummers wisselen af met nummers die me totaal koud laten en die af en toe ook wel heel gedateerd klinken. Dat geldt vooral voor de nummers waarin de hippietijd erg aanwezig is. De gezwollen teksten, het na-apen van wat rommelige psychedelische albums uit die tijd. Hoef ik niet meer te horen. Bijv. Mensen om me heen, picknick,de nachtwacht.
De mooiste vind ik eigenlijk op cd 2. Een slag zo zwaar verloren is schitterend. Als jij niet van me houdt ook. Dit zijn teksten die niets modieus hebben, zoals die uit de jaren vaak 60 en 70 wel de tijdgeest teveel ademen.
Ik weet het nog niet zo met Boudewijn. Deze compilatie is een rommeltje. Oud en nieuw staat door elkaar, studio- en live uitvoeringen idem dit. De live-uitvoeringen klinken vaak wel hedendaagser en rocken wat meer, waardoor ze me meer aanspreken. Hoe het verder moet met mij en Boudewijn weet ik nog niet. Misschien heb ik er toch niet zoveel aan gemist vroeger

Mooie verzamelaar; staat gelukkig niet dat vervelende Avond op, maar wel zeker 15 nummers die nog beter zijn.

Father McKenzie
Avond is net één van zijn mooiste liedjes, toch, Vind ik wel.
Redelijk zeldzaam is de single Ik Ben Ik, eigenlijk een poging om een tweede "Jimmy" te schrijven, destijds.

haveman
deric raven schreef:

Deric ga je mond spoelen!

Avond is beeldschoon.

Heb trouwens ook een nieuwe Boudewijn favoriet: De Vondeling Van Ameland.

Knap hoe hij naar deze verzamelaar zich weer in de picture speelde.
Toch wel de meest geslaagde come-back van Nederlandse bodem.
Maar toch blijf ik meer hebben met de oudere nummers.
Kinderballade en Een Tip Van De Sluier blijven erg mooi; terwijl ik deze nummers pas veel later leerde kennen.

Verder is Lennaert Nijgh hier ook wel de grote artiest.
Met Boudewijn de Groot en Rob de Nijs heeft hij de perfecte zangers gevonden om zijn nummers uit te voeren.

avatar van Florsi Florsa
Zeg, hoort Eva in de tracklist niet Canzone 4711 te zijn?
Gek genoeg heet hij bij mij ook Eva, maar het is Canzone 4711.

Jammer dat 'In Your Life' van Tower (met Eelco Gelling) compleet om zeep wordt geholpen door Boudewijns zang. Het treurige is dat zijn uitspraak nog beter is dan die van de gemiddelde politicus in de Tweede Kamer...

avatar van Rinus
Goede, maar wat önlogisch"samensgestelde verzamelaar. Met als grote misser natuurlijk Welterusten, meneer de president. en in wat mindere mate Tante Julia. Die hadden er ook nog op moeten staan.

Erg mooie verzamelaar van Troubadour Boudewijn de Groot, deze man heeft een prachtig omvangrijk oeuvre , net als mijn bovenbuurman vindt ik het ook een gemis dat Welterusten Meneer de President en Tante Julia er niet op staan, ook is Avond een gemis alhoewel ik me kan voorstellen dat het nummer er niet op staat aangezien het in1996 nog niet zo bekend was zoals het later zou worden.
De 2 Engelse nummers hadden van mij ook niet gehoeven, die voegen verder ook niks toe.

Toen ik 2 jaar geleden deze cd had gekocht vond ik het moeilijk om er door heen te komen met name cd 1, cd 2 was wel erg toegankelijk voor mij. Nu luister ik met veel plezier naar beide cd`s, mijn favorieten zijn toch wel, Onderweg, Een Tip van de Sluier, Prikkebeen, De Reiziger en ook de vertolking van Malle Babbe die bekend werd door Rob de Nijs mag er zeker wezen.

Volgend jaar mag ik hem voor het eerst live zien in het theater in Zwolle, mooie plaatsen op rij 2 ik ben erg benieuwd!

Al met al 4 sterren voor dit overzicht!

avatar van vielip
Ik heb deze cd wel gehad. Maar verkocht toen ik met m'n huidige vrouw in aanraking kwam en bleek dat zij Het beste van (1990) in de kast had staan. Die verzamelaar beviel me uiteindelijk toch (heel wat) beter. Deze 2cd is te rommelig. Met name op cd2 gaat het behoorlijk mis wat mij betreft. Studio en live door elkaar heen werkt hier niet echt. Ook de Engelstalige nummers hoeven voor mij niet. Een verzamelaar van zijn latere werk wil ik nog wel een keer op de kop zien te tikken. Want Vondeling van Ameland en Avond (om er maar een paar te noemen) vind ik ook erg mooi.

Parlotones
deric raven schreef:

Leon deze vanmorgen gekocht op een soort van rommelmarkt voor slechts 1 euro. Ben net bij nummer 6. Valt nog genoeg te ontdekken voor mij. Ben wel blij dat Mensen om me heen erop staat. Dat vind ik dus een heel mooi nummer. O en ik mis het nummer Wat geweest is, is geweest. [1973]