Vier naar eigen zeggen zware instrumentals met keyboards en Hammond orgel in bombastische stijl, samen met zes gezongen tracks. #2, 4, 6 en 8 zijn instrumentaal en de afsluiter grotendeels. Estancia doet wel wat Emerson, Lake en Palmer-achtig aan en B'cos meer jazz-rock/fusion, als je het mij vraagt. Right Arm Overture is toch wel een prijsstuk en de vocale tracks zijn goed ter afwisseling.
Carl Sentance was al deels op voorgaand album A Light in the Sky te horen (de ELP-invloeden ook) en is Don Airey's vaste zanger gebleven. De rest van de band bestaat uit gitarist Rob Harris, drummer Darrin Mooney en jazz bassist Laurence Cottle.
Gitaristen Joe Bonamassa en Bernie Marsden vervulden nog gastrollen, want het album is geen absolute overheersing van Airey. Staat buiten kijf dat de liefhebber van het betere toetsenwerk hier geen breuk aan koopt, alleen die Hendrix-cover Fire valt misschien wat uit de toon en Tobruk is niet de epic die ik ervan verwachtte; had wat meer spanning en avontuur verwacht.