Joni Mitchell - Songs of a Prairie Girl (2005)

Canada
Label: WEA

1. Urge for Going (5:08)
  2. The Tea Leaf Prophecy (Lay Down Your Arms) (4:54)
  3. Cherokee Louise [Orchestral Version, 2002] (6:01)
  4. Ray's Dad's Cadillac (4:33)
  5. Let the Wind Carry Me (3:56)
  6. Don Juan's Reckless Daughter (6:38)
  7. Raised on Robbery (3:07)
  8. Paprika Plains [Remix] (16:19)
  9. Song for Sharon (8:37)
  10. River (4:05)
  11. Chinese Cafe / Unchained Melody (5:18)
  12. Harlem in Havana (4:27)
  13. Come in from the Cold (3:39)
Wederom een verzamelaar. Uiteraard prachtige nummers allemaal, maar ik denk dat deze veel beter tot zijn recht komen op de reguliere albums.
Joni Mitchell blijft voor mij wel een ongekend talent die mij soms heel erg goed weet te raken met haar muziek.

Een mooie en persoonlijke selectie van nummers die allemaal wat te maken hebben met haar jeugd in het Canadeese Saskatchewan. Verhalen over lange, koude winters en korte maar intense zomers. Herinneringen aan een vriendinnetje dat het slachtoffer was van incest, jeugdliefdes en de baby die ze afstond voor adoptie...
Maar boven alles: het verlangen er weg te raken...

Het werpt een nieuw licht op vertrouwde nummers. Een plaatje om te koesteren.

beaster1256
ja, ik heb bijna alles van joni op cd , maar die kon ik niet laten liggen , prachtige nummers , sterke teksten , dit is waarlijk een prachtige verzamelaar op originele wijze samengesteld maar voor iedere leek een must

Thijssie024
Ik heb hem niet, maar dit lijkt me de beste compilatie om aan te schaffen als je met Joni wilt beginnen. Niet vol met haar bekende nummers, maar wel met een paar van haar meest geïnspireerde, die thematisch prachtig aaneensluiten zoals Peerke al schreef. Vooral de remaster van Paprika Plains maakt dit eigenlijk toch wel tot een album wat ik ook nog moet aanschaffen...

beaster1256
briljante verzamelaar , briljant gewoon !

vooral de eerste 3 tracks zijn meer dan fantastisch

avatar van nico1616
Urge For Going is een ongelofelijk mooi nummer dat ik alleen nog maar kende in een live-uitvoering. Blijkbaar was het ooit het b-kantje van de single You Turn Me On, I'm a Radio.

Voor het overige een wat willekeurige, maar wel prachtige selectie op deze verzamelaar.

avatar van Gert1980
Halverwege de zero's kwam er een drietal overbodige Joni verzamelaars uit, allen met een soort thema. Van dat drietal is dit mijn naar mijn mening de enige soort van nuttige, mede vanwege het schitterende artwork, de nieuwe remix van Paprika Plains én het oh zo mooie Urge For Going.