Queen - The Miracle (1989)

Rock / Pop
Label: Parlophone

1. Party (2:24)
  2. Khashoggi's Ship (2:48)
  3. The Miracle (5:02)
  4. I Want It All (4:34)
  5. The Invisible Man (3:57)
  6. Breakthru (4:08)
  7. Rain Must Fall (4:23)
  8. Scandal (4:43)
  9. My Baby Does Me (3:23)
  10. Was It All Worth It (5:46)
  11. I Want It All [Single Version] * (4:03)
  12. The Invisible Man [Early Version] * (5:03)
  13. Hang on in There * (3:47)
  14. Hijack My Heart * (4:14)
  15. Stealin' * (4:00)
  16. Chinese Torture * (1:46)
  17. The Invisible Man [12" Version] * (5:30)
  18. Scandal [12" Mix] * (6:33)
maal 2

avatar van EmDee
Zal wel een speciale bonus-uitvoering zijn.

niet mijn favoriete periode van Mercury en co.

periode?

Na deze plaat was het bijna gedaan met Queen. Het op één na laatste échte album

laten we zeggen
voor mij de complete jaren 80

Wat heb ik dit album vaak gehoord als ik in de trein zat toen ik in dienst zat.
Echt een topalbum wat mij betreft (m.u.v. invisible man...), maar met toppers als My baby does me (zeeeeeer cool nummer en Was it all worth it.
Raar dat die laatste nooit op single is uitgebracht. Was volgens mij een vette hit geweest.

avatar van c-moon
Toen het album uitkwam vond ik het maar niks, heb het onlangs volleidig geramsterd en al gekocht, samen met andere Queen albums die ik n og niet in de collectie had, en nu vind ikhet een topplaat.

De bonusstracks op deze remaster voegen eigenlijk niks toe en hadden gerust weggelaten kunnen worden.

THE MIRACLE bevat enkele goede singles en meezingers, maar ook songs die naar het klassiek Queengeluid van de beginperiode referen. Goede plaat..

Breakthru vind ik echt een heerlijk nummer! Lekker meeblèren!

avatar van Eddie
een van de mindere quen platen inderdaad, maar toch nog erg sterk. Het is wat meer een standaard rock plaat, dat had te maken met het feit dat dit de eerste queen plaat was die ze collectief geschreven hadden, in plaats van dat elk bandlid met complete songs aankwam. Die nieuwe schrijfwijze beviel goed alleen het resultaat was op Innuendo pas optimaal. deze is zeker niet slecht vooral het tweeluik Party/Khashoggi's Ship vind ik erg sterk, en uiteraard het titel nummer.

Down_By_Law
Ook ik vind dit een mindere Queen plaat. Staan hele goede nummers op, maar ook een paar draken (voor Queen niveau dan). Het was de eerste CD die ik ooit gekocht heb. Heb 'm inmiddels opnieuw gekocht, omdat ie nogal beschadigd was (in die tijd wist ik nog niet hoe ik met CDs om moest gaan blijkbaar ). 'Party' is het openingsnummer en dat is bijna fataal voor dit album. Het is namelijk een vrij ongeinspireerd nummer dat mij weinig doet. 'Khashoggi's Ship' is wel uitstekend, een van de hoogtepunten. Dan hebben we een viertal grote hits ('I Want It All', 'Breakthru', 'The Invisible Man' en 'The Miracle'). Die zijn allen heel goed, met uitzondering van 'Breakthru', een wat mindere single. 'Rain Must Fall' is een zeer aardig nummertje met een goede solo van Brian May. 'Scandal' was ook een magere hit (# 25 in UK en # 16 in NL), maar het is wel een van de beste singles. Wat een ongelooflijk goed nummer! 'My Baby Does Me' is duidelijk een minder nummer, ondanks de goede gitaarstukken en niet te vergeten de strakke basslijnen van John Deacon. 'Was It All Worth It' is het beste nummer op het album, echt fantastisch. Een briljante riff ook. De bonus tracks zijn OK. 'Hang On In There' is aardig, 'Chinese Torture' echt heel mooi (instrumentaal gitaarnummer van May - met een heel aparte sound) en de remix van 'The Invisible Man' is een onnodige bonus. Dan hadden ze beter een b-kant als 'Stealin' (staat op "Breakthru" single) of 'Hijack My Heart' (staat op "The Invisible Man" single, gezongen door Roger overigens!) eraan toe kunnen voegen. Over het algemeen een aardig album, dat opgekrikt wordt naar 4 sterren vanwege het adembenemende gitaarwerk op vrijwel elk nummer. Long live Brian May! 4/5

avatar van Poeha
Was It All Worh It????????????????

YESSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

My baby does me vind ik echt een cool en superstrak nummer! Scandal is wat mij betreft de nummer 1 van deze plaat. Verder zijn d'r heel wat aparte en grappige nummers, zoals Party en Khasoggi's ship. Ik geef er 4 sterren voor en eigenlijk is dat bonusmateriaal overbodig, zet het dan meteen als officieel nummer op de plaat....

Vind het toch één van de betere albums van Queen. Met dit album heb ik Queen 'ontdekt'. (De rest van NL deed dat ook/opnieuw na het overlijden van Dhr. Mercury). 'Was it all worth it' mag tot de beste nummers worden gerekend van deze groep. Typisch Queen. My baby does en hang on in there zijn ook erg sterk. Het feit dat alle drie deze nummers niet als single zijn uitgebracht geeft al aan hoe goed het totale album is. Geen seconde een teleurstelling!

avatar van avdj
Dit is na hun disco avonturen wel een sterke comeback.
Toch stukken beter dan de albums vlak hiervoor.

nou, ik had hier de hoop allang opgegeven (terecht, achteraf )

avatar van avdj
Waar ben jij dan gestopt?

avatar van narva77
Één van de betere albums van Queen, altijd dat vond ik vroeger, toen ik nog liefhebber was van Queen, een jaar of 13/15 geleden. Dat komt mede doordat ik de hitsingles van dit album nog ken van het moment dat ze uitkwamen, in 1989, toen ik actief radio begon te luisteren.

Trouwens, er kwamen maar liefst vijf singles van dit album, iets wat best uitzonderlijk is; eerst "I want it all", daarna "Breakthru", "The Invisible Man", "Scandal" en "The Miracle".

Ook mijn eerste 'echte' kennismaking met Queen (buiten Live Magic, die ik toen al grijsdraaide). Mede daarom denk ik dat ik het nog steeds zo'n fantastisch albm vindt.

avatar van avdj
Ik ben 'm minder gaan waarderen als eerst maar nog wel ruim voldoende. Het bonusmateriaal is overbodige rotzooi.

avatar van FunkStar
Hartstikke goede CD, afwisselend en van zeer hoge kwaliteit. I Want It All, The Mircale, The Invisible Man, Breaktrue, Scandal..allemaal wereldnummers.

avatar van kaztor
Toch wel een ondergewaarde plaat. Voor mij is dit deel 3 van Queen's opleving naar weer een wat meer rock-geörienteerd geluid. Viel The Works nog wat tegen, met A Kind Of Magic werdt het al wat beter, en dit is dan toch wel de perfecte opmaat naar Innuendo. Het klinkt redelijk energiek en Brian May is wel lekker op dreef dus heb ik weinig te klagen. Queen kan uiteraard beter, maar dit stemde toendertijd zeer hoopvol.

Zeker ondergewaardeerd. Luister vooral naar het geweldige gitaarspel van Brian May. Hij is echt op zijn absolute top. Virtuoso playing op zijn gekende wijze!

avatar van Tribal Gathering
Dit is een van mijn minst favoriete Queen albums met maar drie echt goede tracks Khashoggi's Ship, Breakthru en vooral Scandal.

Het begint meteen al verkeerd met Party. Ik vind dit nummer echt helemaal niets. The Miracle is een beetje slappe hap, alleen het einde is wel mooi. I Want It All is een wat logge rocker met simpel refrein waar Brian May er steeds meer van ging schrijven. Het enige goede aan The Invisible Man is de gitaarsolo.

Rain Must Fall en My Baby Does Me zijn twee nummers die waarschijnlijk van de hand zijn van John Deacon al dan niet in samenwerking met Freddie Mercury. Misschien zijn ze best goed, maar het is mij teveel Easy Listening. Het album sluit dan af met een wat melodieloze rocker.

Was It All Worth It. Wat mij betreft niet echt.

avatar van Eddie
Tribal Gathering schreef:

Deze hele plaat is door queen als collectief geschreven dat is wat deze plaat voor queen begrippen heel bijzonder maakt, op eerdere platen kwamen alle bandleden met complete songs aan nu hebben ze alle songs gezamelijk geschreven.

Wat ik ook vreemd vind is dat bijn a iedereen Party een minder nummer vinder, ik vind het juist een erg sterek opener, je hoordt hierin heel goed de kracht van freddie's stem, ok tekstueel is die wat minder maar goed dat vind ik niet zo'n probleem.

avatar van Tribal Gathering
Ik geloof niet zo in die samenwerking. Ik kan me niet voorstellen dat Brian May en Roger Taylor iets te maken hadden met Rain Must Fall en My Baby Does Me. Misschien dat er iets meer samenwerking was dan voorheen, maar waarschijnlijk besloten ze gewoon de royalties gelijkmatig te verdelen en staat daarom iedereen als componist bij de songs.

Pink Queen
Tribal Gathering schreef:
... maar waarschijnlijk besloten ze gewoon de royalties gelijkmatig te verdelen en staat daarom iedereen als componist bij de songs.

Dat is inderdaad zo. Omdat bij elk nummer iedereen wel wat bijdroeg besloten ze daartoe. Trouwens ook omdat ze wilden voorkomen daar ooit ruzie over te krijgen.

avatar van realvimfuego
Ten tijde van dit album noemde ik mezelf geen fan meer, de advertenties van te voren beloofden een rockplaat, en we kregen een hitparadeplaat, gedomineerd door onuitgewerkte ideeën.
Jaren later was ik wat milder, maar vind dit nog steeds echt het minste Queen album

ettettummu schreef:
nou, ik had hier de hoop allang opgegeven (terecht, achteraf )

Ik ook. I want it all is net zo'n verschrikking als Radio Gaga. Ik stem niet, want gelukkig ken ik de rest van het album niet.

realvimfuego schreef:

Dan ken je zeker Hot Space of Flash Gordon niet?
The Miracle vind ik persoonlijk het meest ondergewaardeerde Queen album. Wellicht omdat Queen door velen al was afgeschreven en het album niet de aandacht heeft gekregen die het verdiende. De nummers rocken, zijn uptempo, het gitaarspel van May is geweldig en Mercury zingt alsof de duivel 'm op z'n hielen zit (wat natuurlijk Magere Hein was). Party vind ik wel een goed nummer (alhoewel met een wat decadente tekst) en m.n. de overgang naar Kashoggy's ship erg grappig.
The Miracle is -en hier gaat de knuppel het hoederhok in - beter dan Innuendo, waar m.i. te veel opvullertjes op staan.

avatar van Reint
Briljante openers. Dat tweeluik dus. Dan luister ik The miracle nog, en daarna skip ik altijd naar nummer Scandal. My Baby Does Me kan ik weer niet aanhoren. Was It All Worth It en Hang On In There zijn dan wel weer erg goed. Chinese Torture zie ik altijd als het vervolg op God Save the Queen.

Wist iemand trouwens dat dat intro van Hang On In There ook altijd in de spannende scene's van Bassie en Adriaan zat? Luister maar eens goed.