Aretha Franklin - Aretha in Paris (1968)

Alternatieve titel: Recorded Live at the Olympia Theatre

Soul / R&B
Label: Atlantic

1. (I Can't Get No) Satisfaction (2:17)
  2. Don't Let Me Lose This Dream (2:20)
  3. Soul Serenade (3:15)
  4. Night Life (4:05)
  5. Baby, I Love You (2:45)
  6. Groovin' (3:12)
  7. (You Make Me Feel Like) a Natural Woman (3:35)
  8. Come Back Baby (3:04)
  9. Dr. Feelgood (Love Is a Serious Business) (4:13)
  10. Since You've Been Gone (Sweet Sweet Baby) (2:27)
  11. I Never Loved a Man (The Way I Love You) (3:55)
  12. Chain of Fools (2:52)
  13. Respect (3:05)
avatar van stereo
Dit vind ik toch wel een hele goeie soulplaat.
Mijn enige van Aretha Franklin misschien moet daar wel eens verandering in komen...

Grote, grote klasse is te horen op dit werkelijk sublieme optreden van Aretha Franklin in het Olympia in Parijs in 1968. Haar stem is optimaal en dat wil zeggen prachtig, dynamisch en met heel veel gevoel. Ze zingt zich met een uitstekende timing door de heerlijk afwisselende setlist. Wat meer covers omdat ze in Europa zingt, een paar fraaie songs uit haar eigen repertoire. Ze zingt rock, blues & soul alsof het niets is voor een heel enthousiast publiek. En ja, dat ben ik dus ook.

avatar van EttaJamesBrown
Deed ze niet in diezelfde tour ook niet Concertgebouw te Amsterdam aan? Wat een belevenis!

Aretha in 1968 is onverslaanbaar.