Alcest - Les Voyages de l'Âme (2012)

Frankrijk
Metal / Rock
Label: Prophecy

1. Autre Temps (5:50)
  2. Là Où Naissent les Couleurs Nouvelles (8:50)
  3. Les Voyages de l'Âme (6:56)
  4. Nous Sommes l'Emeraude (4:20)
  5. Beings of Light (6:11)
  6. Faiseurs de Mondes (7:57)
  7. Havens (2:10)
  8. Summer's Glory (8:04)
avatar van Gajarigon
Het laatste album dat zachte zang en harsh vocals zal combineren, maar ik verwacht toch dat Neige weer verder geëvolueerd is t.o.v. Ecailles de Lune. In welke richting, dat is moeilijk te voorspellen.

De hoes is trouwens weer geweldig.

avatar van AOVV
Een nieuwe van Alcest. Dat wordt weer leuk om het nieuwe jaar in te gaan. De twee voorgangers vind ik erg goed, ik heb dus wel vrij hoge verwachtingen.

avatar van Metalhead99
Na het voorgaande (geweldige) werk van Alcest zijn mijn verwachtingen hooggespannen voor dit nieuwe album. Ik hoop ze ergens in die tijd ook live te mogen aanschouwen en het album word een blinde aanschaf voor mij

avatar van crosskip
Tering wat een mooie hoes voor de cd en wat een afschuwelijk misbaksel voor de lp...

avatar van Gajarigon
Deze hier? Lijkt wel van die film met die blauwe mannetjes te komen.

leander?
Ik prefereer juist de LP hoes. Deze is mij iets te gelikt en fantasy-ish. Bovendien doet de LP cover me denken aan Celeste, wat altijd goed is
Anyway, zeer benieuwd naar deze plaat. Hopelijk staan er nog genoeg screams op van meneer Neige, want dat is voor mij toch altijd wel het zout in de -anders wel vrij dromerige- pap geweest wat betreft dit project.

avatar van Tha)Sven
Haha ik ben juist blij dat dit zijn laatste is met harsh vocals, waar hij overigens wel briljant in is. Ik vind het bij Lantlos bijvoorbeeld een stuk beter passen dan het dromerige Alcest. Hij is wel gegroeid met zijn harsh vocals dus ik denk dat deze me beter gaat bevallen dan de voorganger, die me toch een klein beetje teleurstelde.

avatar van Gajarigon
Autre Temps is uitgebracht met videoclip erbij! linkje

avatar van AOVV
Sterk nummer. Nog meer de dromerige kant op, dat bevalt me wel.

avatar van Gajarigon
Vandaag heb ik 'Autre Temps" al verscheidene keren gedraaid, en ik moet zeggen dat het zeker niet teleurstelt. Het ligt meer in de lijn van Souvenirs dan Ecailles de Lune, maar is iets gestroomlijnder qua opbouw dan de meanderende composities van Alcest's debuut. Nog een maandje wachten op de rest, maar ik ben nu toch wel gerustgesteld dat 2012 mooi zal beginnen.

avatar van Metalhead99
Er is ook een Making of van de Autre Temps video te zien: YouTube - Alcest - Autre temps - (The Making Of) (HD)
Daarnaast zijn er al twee previews van Les Voyages de L'Âme te beluisteren: YouTube - Alcest - Les Voyages De L'Âme (preview excerpt 1) en YouTube - Alcest - Les Voyages De L'Âme (preview excerpt 2)
en één preview van Faisseurs de Mondes: YouTube - Alcest - Faiseurs De Mondes (preview excerpt 1)

Gelukkig zijn er in deze laatste track ook wat grunts te horen, al had ik een geheel clean gezongen album van Alcest nog steeds goed gevonden. Ik heb de LP versie in ieder geval al in bestelling, hopelijk komt hij 6 januari gelijk al binnen.

avatar van FLUOman
Wat minder 'metal', maar niettemin superMOOI! Alleen 'Faiseurs de mondes' is wat minder!

avatar van Ynoskire
Het hele album is nu op youtube te beluisteren.

Alcest - Les Voyages De L'Âme (2012) - YouTube

avatar van Gajarigon
Klinkt erg goed, een aangename mix van de eerste twee albums.

avatar van Ynoskire
Ik ben het gegrunt op ecailles de lune zo gaan waarderen dat ik het hier weer een beetje mis. Voor de rest klinkt het goed.

avatar van Don Cappuccino
Hij staat in de bestelling. Dat zegt eigenlijk al genoeg.

Tot nu toe vind ik dit de beste van Alcest. De eerste 2 albums vond ik ook goed maar die bleven bij mij niet van begin tot eind boeien. Deze houdt mij 50 minuten in mijn greep, hemels! Wat een prachtige mix van Black Metal en Shoegaze! De productie is zo niet normaal goed, die gitaarlijnen! Het prachtigste moment van het album vind ik misschien wel het eind van Faiseurs de Mondes, die blastbeats die worden meegezogen door de heerlijke dromerige sfeer!

Alles komt hier bij elkaar. Zware kippevelmomenten hier in huize Cappuccino. Heerlijk dromerig en heavy, dat zoek ik! Deze gaat nog heel vaak langs komen dit jaar.

avatar van Metalhead99
Voor mij was dit een blinde aanschaf, nog voordat de single van Autre Temps uit was, had ik de LP al besteld. Nu heb ik inmiddels het album via youtube een aantal keren beluisterd en ik vind het wederom een erg lekkere plaat. Ik mis de grunts wel een beetje, maar echt een heel groot gemis is het niet, als ik naar dit eindresultaat kijk. Les Voyages de L'Âme neemt je mee op een heerlijke reis door het droomlandschap dat de mannen van Alcest hebben gecreëerd, bijgestaan door de sterke productie van Prophecy records.

avatar van AOVV
Net voor het eerst in zijn geheel beluisterd, tevens het eerste 2012-album van het jaar voor mij. Ik had me voorgenomen om wat rustiger aan te doen, en wat meer te gaan grasduinen in oudere platen, maar als ze ons zulks lekkers voorschotelen..

Deze nieuwe klinkt nog wat dromeriger dan hun vorige, en daar ben ik niet rouwig om. Ik vind trouwens de twee voorgangers erg goed. Wat het met deze precies zal worden, weet ik niet, maar de kans zit erin dat deze hen gaat overtreffen!

avatar van snarf349
Superlatieven genoeg hier over dit album. Geldt niet voor mij, de eerste keer dat ik dit beluisterde, had ik zoiets van... niet slecht. Heb het album de laatste dagen behoorlijk wat airplay gegeven en ben tot de conclusie gekomen dat ik het nu al beu ben, het boeit me gewoonweg niet genoeg. Doe mij het eerste album maar, veel beter.

avatar van Thomas91
Hé, nog best luisterbaar. Sfeervol, hard, maar zeker niet op een irritante manier. Growling is ook niet vervelend, wat me van mezelf wel meevalt. Ik had niet verwacht dat ik hem helemaal af zou luisteren, omdat het niet echt mijn ding is, maar het valt mee. Misschien wel het beste album uit 2012 wat ik heb gehoord! Ja, dat zijn er twee.

Geen idee of ik dit vaker ga luisteren, maar het lijkt me nooit verkeerd om je horizon weer wat te verbreden.

avatar van tribaltyn
prachtige cover (zoals gewoonlijk), prachtige cd (zoals gewoonlijk).
zoals eerder al gezegd geen grunt, maar daar lijd de plaat niet onder.

Nihilisme
Ja, erg fraai allemaal weer. Niet veel nieuws onder de zon, maar dat mag niet baten. Faiseurs de Mondes is prachtig. 2012 kon veel slechter beginnen.

avatar van wizard
Gisteren dit album gehoord op de luisterpaal. Op het eerste gehoor een prima album, hoewel minder dromerig dan het debuut. In het geval van Alcest betekent dat minder goed.
Maar goed, een luisterbeurt is niet genoeg om een goede indruk van dit album te krijgen, dus ik zal het vaker gaan beluisteren.

avatar van kobe bryant fan
Erg mooie cd, de sfeer is nogal donker en de riffs zijn erg goed.
De afwisseling tussen gewone zang en het schreeuwen zorgt heel wat afwisseling al is het wel jammer dat de vocals zo stil zijn gemixed. Het is alvast een erg mooi begin voor mij van 2012.

avatar van Don Cappuccino
kobe bryant fan schreef:
De sfeer is nogal donker.

Ik denk eigenlijk precies het tegenovergestelde, de sfeer is compleet niet donker. Hij is heel licht en dromerig, het is een vrij toegankelijk album met veel details. De productie is echt heel erg helder en supergoed, dit hoor je vooral in CD-kwaliteit. Ik heb hem nu al een keer of 10 geluisterd en het is echt 50 minuten genieten in het dromerige landschap van Alcest.

avatar van Onweerwolf
Voor de duidelijkheid, de harsh vocals die door Neige worden gebruikt zijn geen grunts of growls maar screams.

avatar van AOVV
Het zijn inderdaad screams. En omwille van het feit dat je ze op deze plaat slechts sporadisch te horen krijgt, zijn ze des te beter, intenser en efficiënter. 'Faiseurs de Mondes' is een monumentaal nummer, en staat wat mij betreft toch een trapje hoger dan alle andere songs op deze plaat. Niet dat die andere slecht zijn, helemaal niet. De ietwat vage albumtitel maakt me ook benieuwd naar de lyrics, waar ik m'n aandacht nog niet echt op heb gevestigd. Maar dat komt nog wel, samen met een wat uitgebreidere mening. Een score kan ik wel al uitdelen, en het is meteen een hoge. De eerste score voor een 2012-album is een feit!

4 sterren

avatar van wizard
AOVV, op hun facebookpagina postte Alcest een paar dagen geleden een link met de teksten+engelse vertaling van de nummers op dit album. Wellicht dat dat van pas komt, wellicht spreek je gewoon Frans en dan heb ik niks gezegd .

avatar van AOVV
Ik kan wel Frans, maar beter Engels wizard.

Bedankt voor de tip!