Massive Attack v Mad Professor - No Protection (1994)

Reggae / Electronic
Label: Gyroscope

1. Radiation Ruling the Nation (Protection) (8:39)
  2. Bumper Ball Dub (Karmacoma) (6:04)
  3. Trinity Dub (Three) (4:27)
  4. Cool Monsoon (Weather Storm) (7:15)
  5. Eternal Feedback (Sly) (6:31)
  6. Moving Dub (Better Things) (6:01)
  7. I Spy (Spying Glass) (5:12)
  8. Backward Sucking (Heat Miser) (6:16)
Is deze een aanrader voor Massive Attack fans? Ik had er wel al een keertje van gehoord, maar ik ken die Mad Professor helemaal niet...Schiet er nog iets van over van de nummers van Massive of zijn ze onherkenbaar geworden?

Ik heb hem ooit 's te leen gehad, maar ik vond er niet veel aan. De nummers zijn nog wel herkenbaar gebleven.

Bloompje schreef:

Tsja, ik ben wel een Massive Attack-fan maar geen Protection-fan (vind dat de minste Massive Attack), maar ik vind dit echt heel erg goed. Weirde effecten, flink veel dub-effecten (handelsmerk van the Mad Professor). Nummers zijn wel te herkennen, maar flink bewerkt. Wil je um hebben ?

Ik heb hem al .

Ik heb hem al .

En, wat is je mening ?

Nog niet beluisterd. Ik kom hier nog op terug.

Pelk schreef:
Aha, toch maar even gaan luisteren. Trouwens, heb jij (bloompje) al een mening over mad professor vs. Massive attack (No Protection) ? je zou de plaat gaan luisteren of is dat nog niet gelukt ?

Nee, nog niet. Komt er aan.

Bloompje schreef:

Nee, nog niet. Komt er aan.

All, rightie

Ik heb er eindelijk naar geluisterd. Lekker albumpje. Beste remix vind ik de trinity dub, omdat het dichtst bij het origineel blijft. ( En ik dat een schitterend nummer vind)

avatar van Gyzzz
Ik heb deze ooit ns voor 4 euro tweedehands gekocht. Het is allemaal wel aardig, maar omdat het origineel Protection is, is eigenlijk ongeveer elk nummer gewoon een matige versie van het origineel. Alleen Trinity Dub kan wat mij betreft tippen aan Three.

avatar van Gyzzz
Ik begin deze de laatste tijd al een stuk meer te waarderen. Naar 3,5* ermee. Naast Trinity Dub is ook Moving Dub erg goed.

avatar van luc011190
Wat een bijzondere plaat, met afstand mijn favoriete Massive Attack. De reguliere Massive Attack platen zijn ook bijzonder, maar naar mijn mening wat te weinig gedurfd. Ze zetten goed een sfeer neer, maar durven niet de extremere en bevremende kant op. Waar ik die platen nu ook wat gedateerd vind klinken (zeker Blue Lines) klinkt dit nu nog steeds vooruitstrevend. Fantastische effecten en diepe synths, onverwachte wendingen en, hier wel, bevremende sferen.

Ruime 4*

avatar van DjERRO
Op deze werd teveel hetzelfde trucje uitgehaald.
Steeds dezelde delay effecten hetgeen in die tijd nog weinig gebruikt
werd.
Nee, geef mij maar het origineel.

avatar van dj maus
DjERRO schreef:
Op deze werd teveel hetzelfde trucje uitgehaald.
Steeds dezelde delay effecten hetgeen in die tijd nog weinig gebruikt
werd.

mag ik even proesten?

avatar van andnino
Geen extreem boeiende plaat, wel wat verbeterpuntjes ten opzichte van het origineel, maar daartegenover staat dat het al met al behoorlijk langdradig en veel van hetzelfde is. Niet echt iets waar ik 50 minuten met plezier naar luister.

avatar van RogerV
Is goed te beluisteren maar ik zet dan toch liever het origineel op.

Ponty Mython
Deze plaat werkt het beste wanneer je stoned bent of in een lsd/paddo-roes verkeert. Sowieso is muziek een fantastische, niet te beschrijven belevenis wanneer je tript.

Calmdown!
Heel vet gedaan dit! Ben sowieso redelijk fan van zowel Massive Attack als Mad Professor maar vind deze remixes beter dan het origineel eerlijk gezegd.

Leuke bijkomstigheid: heb 'm eindelijk op vinyl weten te bemachtigen voor een goede prijs

avatar van RogerV
Ik moet zeggen dat Ik deze steeds leuker ben gaan vinden en steeds beter ben gaan horen hoe geweldig deze plaat in elkaar zit. En daarmee ben ik hem zelfs beter gaan vinden dan het origineel. Zeker omdat het hoge niveau hier wordt vastgehouden, wat op die originele niet helemaal lukt. Luisterdancemuziek op het scherpst van de snede. Hoewel het weinig met het genre te maken heeft zou het ook prima in een deep house set passen en hoor ik er met fantasie zelfs tranceinvloeden in.

avatar van shimahero
Ken deze niet, maar wel van Massive Attack. Eerste track beluisterd, maar het origineel vind ik beter. Ik vermoed dat dit bij de andere tracks ook zal zijn. Ik hou het voorlopig bij de originele cd

avatar van Yield
Als je een tijdje de originele Protection van MA niet hebt gedraaid en dan deze mix opzet, verbaas je je toch over de schoonheid van de oorspronkelijke composities, maar zeker ook over dit mixalbum.
Wat een heerlijke flow, twee tijdloze albums.

dj@
bijna alle reggaenummers hebben een ‘version’ of dubversie. gemaakt door sterren als king tubby, prince/king jammy, yabby you, scientist of maximilian. verscheen op de ‘flipside’ van de 7”, het b-kantje), massive attack heeft voor het album ‘protection’ hiervoor destijds mad professor (neil fraser) aangetrokken. en noemde het ‘no protection’. wat een verrukkelijk album!