Iron Maiden - Somewhere in Time (1986)

Label: EMI

1. Caught Somewhere in Time (7:26)
  2. Wasted Years (5:07)
  3. Sea of Madness (5:42)
  4. Heaven Can Wait (7:22)
  5. The Loneliness of the Long Distance Runner (6:31)
  6. Stranger in a Strange Land (5:45)
  7. Déjà Vu (4:56)
  8. Alexander the Great (356-323 B.C) (8:37)
  9. Reach Out * (3:30)
  10. Sheriff of Huddersfield * (3:34)
  11. That Girl * (5:04)
  12. Juanita * (3:45)
avatar van AGE-411
Clostridium botulinum schreef:

Ik meen dat je dan Eddie aan je zijde hebt

Tis toch een goed album? ( Maar toch niet zo goed als 'Number of the beast', 'Iron Maiden' en 'a matter of life and death')

mugken
C. botulinum schreef:

Ik meen dat je dan Eddie aan je zijde hebt

Medestanders zijn altijd welkom !!

ik vind dit album veruit beter (?) dan 7th son

7th son , ik kan er maar niet aan wennen, er zitten haken en ogen aan dat album, weet nog niet waarom

te glad ook, gladder dan somewhere in time, te glad

keyboards, prima, maar hou het wel een beetje rauw ja

somewhere in time staat in mijn optiek geen enkel slecht nummer op

tis zelfs zo erg dat ik mijn 1e somewhere in time elpee - had je toen nog - opnieuw op vinyl gekocht heb vanwege grijsdraaien

avatar van Genesis
Ik vind zowel deze als ''seventh'' erg goed. Hier staan geen zwakke nummers op, maar als ik toch een mindere moet noemen kies ik toch het alom geprezen Alexander the great. Voor de rest is het allemaal goed tot zeer goed: 4*

Kid A(cid)

letters zijn kleiner, verre zie ik gen verschil

kwa kleur is deze wel erg licht maar verder inderdaad geen verschil

vigil schreef:

kwa kleur is deze wel erg licht maar verder inderdaad geen verschil

ja deze is inderdaat erg licht maar in de winkel waar ik deze plaat kocht hadden ze dit album met 2 voorkentjes, een rood achtige (zoals hierop) en een zwart/donker blauwe

zo ziet die er uit

die vind ik mooier, donkerder

was vast een ceedeetje

Joy schreef:
die vind ik mooier, donkerder

was vast een ceedeetje

was inderdaat een cdtje ja

Charles Manson
ben hem nu aan het luisteren.
Dit is voor mij denk ik altijd wel zo'n beetje de beste Maiden plaat geweest.

Die hele dromerige sfeer, de SCHITTERENDE solo's, de hele futuristische sfeer, opgewekt door hoes, synthesizers, giraar afstelling met veel reverb etc.
1 grote droom deze cd, zalig ook om snachts op bed mee in slaap te vallen.

vanaf Seventh Son of a Seventh Son ben ik Maiden niet echt meer gaan volgen.
Deze cd is echter nog PURE KLASSE.
en terwijl ik dit tik komt de solo van Caught Somewhere in Time voorbij en DAMN, wat zijn ze toch goed!!!

5 volle sterren!!
Per muzikant 5*, dus eigenlijk 25 in totaal

Edit:

TAKE!!!!!!!! MY HAND!!!!!!!!! I LEAD YOU THRUE THE PROMISED LAND!!!!!!!!!!!!

avatar van Mr. Rock
Charles Manson schreef:

1 grote droom deze cd, zalig ook om snachts op bed mee in slaap te vallen.

5 volle sterren!!
Per muzikant 5*, dus eigenlijk 25 in totaal

Ik had het met geen mogelijkheid beter kunnen verwoorden. Een magistrale cd !

Charles Manson
na nog eens de nodige Maiden CD's beluisterd te hebben, constateer ik ook dat dit, samen met de eerste 3 albums, de enige Maiden cd is waar ELK nummer goed aan is.

Hoe klassiek en geweldig bijv een Powerslave of een Piece of mind ook is, ik vind daar niet ELK nummer even perfect aan.

zit wat in...

liever een plaat die allemaal leuke nummers bevat, als ene plaat die 6 topnummers bevat die de pan uitrijzen en 3 ruk

avatar van paulisdik
wasted years vind ik het beste nummer van deze cd

avatar van Bart_86
Misschien is het omdat het 't allereerste album was dat ik jaren geleden kocht van Iron Maiden, maar Somewhere In Time blijft voor mij het op één na beste album van de band en metal in het algemeen (Brave New World blijft SiT nog net voor).

De nummers op deze plaat zijn stuk voor stuk toppers. Laatst luisterde ik voor het eerst sinds minstens 2 jaar weer eens naar 'Deja Vu', het viel me op dat ik het een fantastische plaat vind. Blijkbaar heb ik dat nummer altijd overgeslagen omdat het niveau van de rest van dit album zo hoog is, terwijl ik het wel een topnummer vond.

De titeltrack (met 1 woordje ervoor dan) geeft direct aan wat de sfeer van dit album gaat worden: warm, melodieus, stevig met een 'soft' kantje, brute gitaarrifs, nog betere solo's, een lekkere drum-sound, een zanger die zingtr alsof z'n leven er vanaf hangt en natuurlijk de onmiskenbare bassound en -stijl van mr. Iron Maiden, Steve Harris...

...In één woord: verslavende melo-metal zoals alleen deze, met het duistere imago dragende terwijl het toch hele normale heren schijnen te zijn, pioniers in het genre dat kunnen.

De meeste nummers zijn lekker lang (een gemiddelde van bijna 6:30 minuten) en zelfs de hit Wasted Years past perfect op het album en valt niet meteen op als commerciele plaat, en is ook nog eens uitgegroeid tot een fan-favoriet.

Mijn favoriete nummers van deze plaat zijn het sfeervolle Heaven Can Wait, de gitaar-synth plaat Caught Somewhere In Time en het enige nummer dat echt anders is dan de rest Stranger In A Strange Land.

Ga er eens rustig voor zitten, luister goed naar de muziek en ik kan je verzekeren dat je Somewhere In Time gaat waarderen.

Iron Maiden's 'Somwhere In Time' krijgt van mij 5*

avatar van Maximusic
Ik heb mijn beoordeling iets omhoog gegooid naar 4,5*.
Omdat ik het album de laatste tijd steeds beter vind, ik vond hem altijd wel al redelijk goed maar pas de laatste tijd begin ik te horen hoe mooi ieder nummer op dit album is, er staat echt geen ''minder' nummer op.(want slecht ken ik er geen van Iron Maiden)

Ik denk dat ik eerste instantie wat minder geboeid was door dit album omdat de nummers wat minder agressief en wat dromeriger klinken als op de meeste Maiden albums.
De laatste tijd begin ik pas in te zien hoe geweldig goed dit album is, Prachtige gitaar solo's ook de zang van Bruce Dickinson is zoals gewoonlijk fenominaal, en het album gaat nergens echt over de top.
Het nummer Heaven Can Wait vond ik eerst wat iritant door het refrein maar ook die is enorm gegroeid ik vind m nu zelfs erg mooi, vooral het stuk van: Take my hand I'll lead you to the promised land enz. en dan dat meezing Wohoho wohoohoho echt geweldig, dat zal ik wel eens live willen meemaken!
Het was voor mij echt een groeiplaat van wel aardig mooi tot fantastisch.

avatar van rusty nail
Ik heb hem net nog beluisterd. Ik vind hem toch minder boeiend dan eerst . De productie is niet op en top. De songs zijn oke , maar niet over de top. De intro,s laten me ook niet echt meer in de song groeien.Veel solo werk , maar zeer weinig basis riffs. Stem van Bruce klinkt dan weer wel goed. Bassist soms erg op de voorgrond. Ik heb men stem toch met een half puntje verlaagt.

Raekwon the chef
Wat een geweldig album weer, muziek is weer op en top!
Derde Iron Maiden album dat ik nu heb beluisterd en weer gewoon een steengoed album.
De solo's vervelen geen seconde, Caught Somewhere In Time (schitterend hoe dat nummer begint) en Wasted Years zijn m'n favo's

*4,5

Antagoon
Jaaaa!! Mijn eerste Iron Maiden. Volledig uit het oog verloren met de komst van de grunge, kon die hoge uithalen van Bruce niet meer aanhoren, maar tot m'n stomme verbazing klinkt opeens (nog steeds waarschijnlijk) weer goed.
Volgens mij de eerste met synthesizers en dat viel destijds slecht bij een paar van mijn klasgenoten en fans van het eerste uur. Gelul natuurlijk, je kunt als band toch niet stil blijven staan. Staat wat mij betreft geen slecht nummer op. Toch die elpee nog eens opzoeken; ook de hoes is geweldig! 4,5*

Raekwon the chef
Dat intro van Caught Somewhere In Time is echt retestrak, duidelijk het beste nummer van dit album

Raekwon the chef
Ik neig toch wel sterk naar een 5 toe, alles aan dit album is geweldig. Alleen Sea of Madness en De Ja Vu vind ik nét ietsssjes minder. Blijft toch staan op een dikke 4,5 die meer tegen een 5 aanligt dan tegen een 4

MetalDex
Ik vind Sea Of Madness juist een gedurfde, on-Maiden riff hebben (net zoals één van mijn andere favoriete nummers, Montségur) en daarom juist een prachtig nummer. Niet zoals nummers op NPftD of FotD waar je - de geprobreerde - vernieuwende riffs krijgt met Bruce's rauwe stem (waar ik in principe geen problemen mee heb), die net iets te gemaakt en onorigineel over komen. Maar Sea of Madness lijkt echt vol inspiratie en energie gespeeld te worden. Trouwens bevat dit album wel de mooiste teksten (uitzonderingen doorgelaten natuurlijk, denk bijv. aan Rime of the Ancient Mariner), met dit nummer, Wasted Years en Caught Somewhere in Time.

avatar van Mart
Ik luister er de laatste tijd wat meer naar en ik vind hem beter dan dat ik eerst vond. Het gebruik van synthesizers is hier echt perfect, het klinkt niet té commercieel (zoals op Turbo van Judas Priest). Normaal vind ik synthesizers niet bij metal passen, maar hier past het op de één of andere manier perfect bij. Het album krijgt daardoor een futuristische, dromerige sfeer en het is daardoor ook idd een heerlijke plaat om op te relaxen/slapen (zoals Charles Manson al zei). Ook begin ik bepaalde nummers beter te vinden dat dat ik eerst vond. Sea Of Madness is nu één van mijn favorieten van deze plaat terwijl ik dat eerst niet vond. Gewoon een zeer degelijk Maiden-album! En wat een geweldige albumhoes zeg

Ik verhoog hem naar 4*!

7th son of a 7th son is een zalige album, maar deze staat daar nog net boven. Het eerste nummer is gewoon legendarisch (ben trouwens nog atlijd op zoek naar een live versie daarvan), en de rest is ook heerlijk. Vooral die gitaar tijdens loneliness of the long distance runner.
Sea of madness vind ik persoonlijk het minste van deze album.

Savatage schreef:

Die staat op Maiden England, erg goede live-opname .
Hier een youtube-filmpje daarvan.

MetalDex schreef:

Die staat op Maiden England, erg goede live-opname .
Hier een youtube-filmpje daarvan.

Merci voor de link, maar ik bedoelde het eerste nummer van deze album (caught somewhere in time).

MetalDex
O, die heb ik ook, maar dan een bootleg-versie, dus dat is geen geweldige kwaliteit.

MetalDex schreef:

Thx