The Who - The Ultimate Collection (2002)

Label: MCA

1. I Can't Explain (2:06)
  2. Anyway, Anyhow, Anywhere (2:41)
  3. My Generation (3:19)
  4. The Kids Are Alright (2:46)
  5. A Legal Matter (2:48)
  6. Substitute (3:48)
  7. I'm a Boy (2:38)
  8. Boris the Spider (2:28)
  9. Happy Jack (2:11)
  10. Pictures of Lily (2:45)
  11. I Can See for Miles (4:08)
  12. Call Me Lightning (2:22)
  13. Magic Bus (3:22)
  14. Pinball Wizard (3:02)
  15. I'm Free (2:40)
  16. See Me Feel Me (3:26)
  17. The Seeker (3:13)
  18. Summertime Blues [Live] (3:25)
  19. My Wife (3:35)
  20. Baba O'Riley (5:01)
  21. Bargain (5:35)
  22. Behind the Blue Eyes (3:43)
  23. Won't Get Fooled Again (8:32)
  24. Let's See Action (4:00)
  25. Pure and Easy (5:22)
  26. Join Together (4:22)
  27. Long Live Rock (3:55)
  28. The Real Me (3:31)
  29. 5:15 (4:54)
  30. Love Reign O'er Me (5:51)
  31. Squeeze Box (2:43)
  32. Who Are You (6:21)
  33. Sister Disco (4:21)
  34. You Better You Bet (5:37)
  35. Don't Let Go the Coat (3:44)
  36. Another Tricky Day (4:54)
  37. Eminence Front (5:41)
EVANSHEWSON
gijs van e. schreef:
Als je verzamelaars maakt doe het dan zo. Maar das mijn mening.

Da's dus héél goed gezien, manneken !

Ik ben dit album nu aan het downen Heb namelijk gehoord dat dit vergelijkbaaar is met AM, dus ben benieuwd

WernerGSF
Freekje schreef:

met Arctic Monkeys?

avatar van Hans Brouwer
EVANSHEWSON schreef:
Poenpakkerij is het, Led Zeppelin had tenminste het fatsoen om te stoppen als John Bonham stierf, na de dood van Keith Moon had deze band hetzelfde moeten doen !
EVANSHEWSON, dan ben je nu toch zeker wel heel diep teleurgesteld in de heren Plant, Page en Jones .

Een MUST voor iedere popliefhebber Grondleggers van de punk.Ik was niet zo erg gecharmeerdvan hun lp's maar elke single was raar! Pete Townsend, ongeëvenaard, prachtigestem Roger Datry en Keith , er was geen tweede en is er ook nog meergeweest. Het beste vind ik nog steeds See Me Fee Me op Woodstock!

stuart
Goede en uitgebreide verzamelaar voor liefhebbers die het meest geïnteresserd zijn in hun singles en wat mooie albumsongs.

avatar van Rinus
Prachtige verzamelaar, met zo'n beetje alles erop. Ik had graag de Tommy Overture er nog op gehad, en Acid Queen, maar je kunt niet alles hebben. Alles is gere-mastered, en ook de mono opnamen klinken werelds. Je kunt ook horen (en dat gebeurde in de jaren 60 meer), dat alles opgenomen werd zowat tegen oversturing aan. Mooi document, en een prima CD alternatief voor mijn "The story of the Who" vinyl verzamelaar.

Father McKenzie
Inderdaad, Rinus, deze verzamelaar comes close to perfection, formidabel samengesteld. Voor mij had dan ook nog Guitar and Pen (van de Who Are You plaat) erop gemogen, maar zo heeft iedereen er nog wel eentje. We gaan niet zeuren, dit is een megasterke best of.

avatar van Blokkie
Mijn versie heeft een andere hoes.

Father McKenzie
Blokkie schreef:
Mijn versie heeft een andere hoes.

De mijne ook hoor, maar de tracklisting is identiek.

avatar van kaztor
Typisch hoe Relay telkens ontbreekt. Geen wereldschokkend nummer, maar zeker niet slecht, en het staat bijna op geen enkele cd...

avatar van ricardo
De laatste tijd ben ik weer helemaal in de ban van The Who, en wilde eigenlijk nog een mooie cd verzamelaar hebben van hun meest bekende nummers. Ik kwam uiteindelijk bij deze uit, en volgens mij is dit nog steeds hun best samengestelde verzamelaar die er bestaat! De albums tot aan Tommy hoeven voor mij niet zo, net als de albums na Quadrophenia mij niet zo boeien. Hun 3 topalbums, deze verzamelaar en heeeeel veeeeeel live albums is voor mij de real deal, vooral live draai ik het meest af van hun, uit alle tijdperken. The Who is wat mij betreft vooral een live band, maar vooral in het begin een singles band, en later de band van 3 topalbums op rij, om daarna op een paar nummers na met minder werk te komen. Blij met deze mooie verzamelaar

avatar van ricardo
Vanaf 1965 tot en met 1982 hebben ze 10 studio albums uitgebracht, op zich niet verkeerd, maar ook niet enorm veel voor een band met de status van The Who. De oudere albums van voor Tommy en zeker losse nummers ben ik inmiddels ook gaan waarderen. En wat een aanstekelijke liedjes hebben ze gemaakt, die de hele dag in je hoofd blijven hangen. Vooral nummers als I Can Explain, My Generation, The Kids Are Alright, A Legal Matter, Substitute, I Am A Boy, Happy Jack, I Can See For Miles, Magic Bus, Pinball Wizard, I Am Free, See Me Feel Me, Summertime Blues, en natuurlijk de laatste 3 nummers op cd1 van Who,s Next af die ook super zijn. Met Boris The Spider, Pictures Of Lily en The Seeker heb ik weer minder mee, net als Anyway, Anyhow die mij ook weinig zegt.

Op de tweede cd vooral nummers vanaf het Album Who,s Next, en het grappige is dat ik het nummer You Better You Bet al heel vaak vooral op de radio heb gehoord! Nooit geweten dat het nummer van The Who was, maar een aanstekelijk nummer met een refrein die in je kop blijft hangen.

Van de albums uit 2006 en 2019 staan hier uiteraard geen nummers van op, maar die albums kun je inmiddels voor een zacht prijsje kopen zodat je zonder alles te moeten hebben toch een mooie dwardoorsnede van The Who in huis kunt hebben.