The Who - 20th Century Masters (1999)

Alternatieve titels: The Millennium Collection | The Best Of

Label: MCA

1. My Generation (3:19)
  2. Happy Jack (2:14)
  3. I Can See for Miles (4:20)
  4. Magic Bus (3:19)
  5. Pinball Wizard (3:03)
  6. Squeeze Box (2:43)
  7. Behind Blue Eyes (3:44)
  8. Who Are You (6:19)
  9. Join Together (4:25)
  10. Won't Get Fooled Again (8:33)
1,0
Commerciële uitbuiting van een top-band. Koop dán Live at Leeds...

avatar van EmDee
Maar maakt dat het album dan ook meteen zo slecht?

1,0
Inhoudelijk is het geen slechte plaat, hoewel ik de titel "The Best of The Who" nogal misplaatst vind.

De reden dat mijn cijfer zo laag is is dat ik vind dat dit soort dertien-in-een-dozijn compilatie CD's uit de een of andere serie het imago van een band schade toebrengen.

Won't Get Fooled Again. Dat is het credits nummer van CSI Miami als ik me niet vergis he? Vet nummer.

1,0
Won't get fooled again is inderdaad een heerlijk nummer. Is ook wel het beste nummer van deze verzamelaar.

Who Are You? gebruikt voor CSI Las Vegas is ook leuk nummer. En My generation ken ik alleen maar in de versie van godverbetert Di-rect.

1,0
Voor de echte The Who liefhebber is de DVD van "The Kids are Allright" een aanrader. Prachtige beelden. En een hilarische versie van "My Generation". Alleen al om Keith Moon's gedrag het kijken waard

Voor zij die het niet wisten, drummer Keith Moon diende als inspiratie voor het volgende karakter:

image

En zo overdreven is het niet eens. Die knakker was echt gestoord...

avatar van pauljojo
Hehe... http://www.bbc.co.uk/music/profiles/rams/pwhofooledagain.ram op dit filmpje maakt hij inderdaad bewegingen die ik nog herken uit mijn goeie ouwe sesamstraattijd.

moviefreak#1
Een ware revival van The Who zoals al te zien was op Live 8. Het heeft natuurlijk alles te maken met de nummer Who Are You en Won't Get Fooled Again die zijn gebruikt als tunes voor C.S.I. series (Miami en Las Vegas heb ik begrepen). Hopelijk gaan er meer mensen naar muziek van The Who luisteren want ze maken erg goede muziek.

Nu kun je zeggen dat dit uitbuiting is maar ze waren er zelf bij en daarbij is het een vrij goede compilatie. Wat aan de korte kant maar ik heb nu niet echt dat ik een bepaald nummer echt mis dus vandaar een welverdiende 4,5 *

Ik ken alleen Won't Get Fooled Again...

Angrod-Pallanén schreef:

Ik ken alleen Won't Get Fooled Again...

moviefreak#1
Dan kan ik je in elk geval alvast Who Are You aanraden Angrod. Dat ligt bijna in hetzelfde straatje en word ook vaak gebruikt in TV-series (voornamelijk CSI).

avatar van Lennonlover
spijtig, er zijn een paar nummers die er niet opstaan die ik wel er graag bij had gezien bv.: a quick one while he's away of teenage wasteland

avatar van avdj
Een 'paar' nummers?
Dit is gewoon een baggerverzamelaar!

avatar van gijs van e.
avdj schreef:
Een 'paar' nummers?
Dit is gewoon een baggerverzamelaar!

Dat klopt. Gewoon om wat geld uit het laatje te halen.

avatar van gijs van e.
moviefreak#1 schreef:

Ze schijnen erg hip te zijn onder de jeugd. (niet in mijn dorp. Daar is alles hardcore en zo. Maar ik ben Who fan en mijn vriendenclub accepteert dat. EN ZO HOORT HET OOK). Ik vind wel dat er meer mensen naar moeten gaan luisteren. Ik weet nog goed dat toen ik naar het Rolling Stones Rock N Roll Circus luisterde en helemaal werd overdonderd door de sound die deze mannen maakten. Dat was het nummer A Quick One While Hes Away en ik dacht echt zo van "Wow man. Wat een sound". En sindsdien is het The Who.

avatar van Tribal Gathering
0,5
Een treurige verzamelaar.

Een legendarische band als the Who en ze komen niet verder dan : 10 nummers, 41 minuten.

skippen dus

Pieter Paal
Mijn hoge waardering is voor de 10 goede songs die op deze compilatie staan, maar er had natuurlijk nog wel wat meer op gekund.
Ik zie dat 'Who are you' en 'Won't get fooled again' hier in die gave, lange album-versies aanwezig zijn, da's mooi!.
Ik mis hier nog klassiekers zoals 'I can't explain', 'Anyway, anyhow, anywhere', 'The kids are alright',' A legal matter', 'Substitute', 'I'm a boy', 'Pictures of Lily', 'I'm free', 'See me, feel me', 'Summertime blues', 'Baba o'Riley', 'The seeker', 'Let's see action', 'You better you bet', etc. etc. etc.

avatar van Youri
Hoe kan dit nou een best of zijn als de helft va hun geweldige repetoire ontbreekt. Hierbij denk ik alleen al aan Baba O'Riley en The Kids Are Alright. Net als Pieter Paal benoemd.

avatar van ricardo
Vooral Baba O'Riley mis ik hier op, en ook Bargain, en The Song Is Over. Verder ook de nummers die Pieter Paal al genoemd heeft. Een schande om dit een best of te noemen.

Dit is een 'best of'' The Who onwaardig. Ben het helemaal met Pieter Paal eens

avatar van kaztor
Meer hoef je ook van zo'n serie verzamelaars niet te verwachten.
Dit soort verzamelaars liggen geregeld bij bv. de HEMA tussen de rookworsten in voor pakweg 4 pleuri...