Led Zeppelin - Early Days (1999)

Alternatieve titel: The Best of Led Zeppelin Volume One

Label: Atlantic

1. Good Times, Bad Times (2:46)
  2. Babe I'm Gonna Leave You (6:43)
  3. Dazed and Confused (6:28)
  4. Communication Breakdown (2:29)
  5. Whole Lotta Love (5:34)
  6. What Is and What Should Never Be (4:45)
  7. Immigrant Song (2:27)
  8. Since I've Been Loving You (7:24)
  9. Black Dog (4:55)
  10. Rock and Roll (3:41)
  11. The Battle of Evermore (5:53)

met Sandy Denny

12. When the Levee Breaks (7:10)
  13. Stairway to Heaven (8:00)
avatar van HiLL
Fantastische nummers staan op deze plaat! Heerlijk!!

avatar van HiLL
toch wel raar dat er geen album van deze fantastische band, denk zelfs de beste band uit de jaren '70, in de top staat.

avatar van avdj
Wat een heerlijke nummers!!! Als je dit soort juweeltjes kunt maken ben je een grote band.

Inderdaad onvoorstelbaar dat er niks van Led Zeppelin in de Top 100 staat. Eén van de beste, meest invloedrijke en best verkochte artiesten aller tijden

nicolas
slechts 1 klein nummertje dat me niet aanspreekt, de rest is een fantastische combinatie van allerlei soorten muziek, hard, zacht, country, rock 'n roll, ... de ene song na de andere is om mee te zingen og schreeuwen

avatar van Music4ever
Aardig album met enkele goed nummers maar zeker niet mijn favoriet. Ik heb het niet zo op die gitaarsolo's en lange nummers. (ben meer van melodieus) Moet wel toegeven dat 'Stairway To Heaven' een fantastisch nummer is.

mugken
HiLL schreef:
Fantastische nummers staan op deze plaat! Heerlijk!!

Ik ben het volledig met je eens het zijn heerlijke nummers Er ontbreken wel een paar nummers zoals heartbreaker4,5*

mugken
Eigelijk is het wel moeilijk om op een verzamelaar te stemmen, dus ik ga het ook niet doen.

mugken schreef:

Ik vind het eigenlijk juist beter, de meeste van mijn favorieten staan hierop, dus is het eigenlijk beter.

Nu ja, Led Zeppelin blijft de beste band ooit.

Ik ben van de jongere generatie dus Led Zeppelin is voor mijn tijd Maar mijn moeder heeft me vanmiddag wat laten horen, en dat klonk nie verkeerd Dus ik denk dat ik dit album maar is ga downen

Ik ben hem nu aan het luisteren, ben benieuwd

Sheplays
Freekje is in for a treat...

Weer een verzamel die ik niet heb.
Maar toch 5 sterren

mugken schreef:

Heel goed, doe ik ook niet. Het is eenvoudiger om de albums 1 tm 4 te kopen. Dan heb je fantastische liedjes als How many more times, Thank you, Ramble on en Tangerine er bij.

avatar van berwt
Machtige verzamelaar. Ik weet niet waar ik moet beginnen om hun albums uit te pluizen...

avatar van Hans Brouwer
M.Nieuweboer schreef:
Toch jammer Mark. Je vergat het vijfde nummer van Led Zeppelin IV te noemen . Maar goed, je hebt je bericht ruim twee jaar geleden gepost. Ik ga er vanuit dat je anno 2010 deze fout niet meer maakt .

avatar van SirPsychoSexy
Een verzamelaar maken van Led Zeppelin is uiteraard onbegonnen werk. Op zijn minst hun eerste zes albums verdienen het gewoon om integraal geluisterd te worden.

Als je dan toch het absolute neusje van de zalm moet selecteren uit de eerste helft van hun oeuvre, dan is dit album een prima selectie. Vooral wat I, III en IV betreft, heb je toch wel de allerbeste bekende nummers te pakken (al zou ik The Battle of Evermore niet op hetzelfde torenhoge niveau scharen als de andere nummers van IV die hierop staan). Bij II zijn er echter enkele vreemde keuzes gemaakt, alwaar ik What Is and What Should Never Be zou vervangen door de krakers Heartbreaker en Ramble On.