ESG - Come Away with ESG (1983)

Funk
Label: 99

1. Come Away (3:14)
  2. Dance (4:32)
  3. Parking Lot Blues (2:53)
  4. You Make No Sense (2:20)
  5. Chistelle (1:54)
  6. About You (2:05)
  7. It's Allright (2:38)
  8. Moody (Spaced Out) (4:18)
  9. Tiny Sticks (3:03)
  10. The Beat (2:14)
  11. My Love for You (2:55)
avatar van T.O.
"Moody" is echt een geweldig nummer. Funky new wave, echte begin jaren '80 New Yorkse muziek kortom, a la Talking Heads, Tom Tom Club, Liquid Liquid etc.

Goeie tip, bedankt! Liquid Liquid moet ik ook nog achteraan.

behoort tot de absolute top in dansmuziek.

Zeker een lekker plaatje, al gaat het me wat ver dit tot de absolute top in de dansmuziek te rekenen, zoals mijn bovenbuurman doet. Funky, dansbaar en toch laidback met lome baslijnen en veel percussie. Ongetwijfeld ook een voorbeeld voor hedendaagse bands als !!! en Spektrum, al bivakkeert dit bandje wel ergens op het snijvlak tussen post-punk en disco-funk.

Moody is ook mijn favoriet, maar daar tegenover staat ook een nummer als Tiny Sticks dat door het ontbreken van zang wel wat saai is.

avatar van frans swa
wat lijkt het op spektrum inderdaad zeg, de muziek én de zang

avatar van Reijersen
Mmm, ziet er misschien wel interessant uit

Aquila
Ooit voor getipt in het post-punk topic en favoriet bij users met wie ik een groot deel van mijn smaak in dat topic deel(de). Vergelijkingen met Talking Heads - punky-funky etc. Deze week eindelijk de CD bemachtigd, maar.... Ik vind er helemaal geen bal aan écht vreselijk! Komt met name door die zang.

De CD gaat in elk geval weer linea recta in de aanbieding op eBay (tenzij...).

avatar van Kos
Kos
You Make no Sense

avatar van Minneapolis
Lekker hoor! Al lijkt het wel allemaal erg op elkaar.
Het punk gedeelte hoor ik niet zo. Als ik het niet op voorhand had geweten had ik er moeilijk een jaar aan kunnen hangen. Mensen die dit leuk vinden kan ik het gevarieerdere SAULT - 5 (2019) aanraden.