Miles Davis Quintet - Live in Europe 1967: The Bootleg Series Vol. 1 (2011)

Jazz
Label: Legacy

1. Agitation (5:27)
  2. Footprints (9:38)
  3. 'Round Midnight (7:37)
  4. No Blues (11:15)
  5. Riot (3:40)
  6. On Green Dolphin Street (8:26)
  7. Masqualero (8:53)
  8. Gingerbread Boy (5:56)
  9. Theme (1:16)
  10. Agitation (6:15)
  11. Footprints (9:01)
  12. 'Round Midnight (7:17)
  13. No Blues (14:41)
  14. Masqualero (10:01)
  15. Agitation (6:36)
  16. Footprints (10:35)
  17. 'Round Midnight (8:07)
  18. No Blues (13:01)
  19. Masqualero (10:09)
  20. I Fall in Love Too Easily (10:35)
  21. Riot (3:39)
  22. Walkin' (9:01)
  23. On Green Dolphin Street (9:05)
  24. Theme (8:23)
avatar van Yann
Live sets van Davis' quintet met Wayne Shorter, Herbie Hancock, Ron Carter en Tony Williams uit 1967, in Antwerpen (tracks 1 tot en met 9), Kobenhagen (10 tot en met 14) en Parijs (15 tot en met laatst). Er zit een DVD bij met live opnames uit Duitsland en Zweden. Ik heb het geheel pas één keer gehoord, maar het is zeer de moeite waard.

In een review in the New York Times staat nog het volgende geschreven:
Of the five concerts included on “Live in Europe 1967,” only one - from the Tivolis Kocertsal in Copenhagen, on Disc 2 - is said to have never been heard on record, not even as a bootleg. It’s a relatively brief performance, just over 45 minutes, and it’s the fiercest of the bunch. From the outset of “Agitation,” the Davis original that opened every set on this tour, the quintet burns with urgency ... If it had ever been released as a single album it would be recognized as one of the most thrilling live recordings of Davis’s career.

Ik kan dit ontkennen, noch beamen; ik heb lang niet alle live recordings van Davis gehoord. Maar het is een geweldige set, dat zeker. En deze alleen al maakt het de aanschaf meer dan waard.

avatar van Stalin
Ik had deze release 29 juli al aangekondigd bij het ''Info over aankomende releases'' topic en nu is hij inderdaad verkrijgbaar.

Afgelopen week bij deze box nog een discussie gehad over waar deze box het goedkoopst te verkrijgen zou zijn...

avatar van Bartjeking
Pfoe wat komt het besef dat het leven te kort is hard aan bij de release van dit soort fantastische boxen. Hoe krijgen we het allemaal geluisterd . De review uit de NYT beloofd in ieder geval veel goeds, maar eens in de gaten houden wat hier de reacties zijn.

Bartjeking schreef:

In jouw geval helemaal een gevaarlijke uitspraak, aangezien je de magische leeftijd van 27 nadert...

avatar van Yann
Eerste luisterbeurten zeer goed bevallen! Een oordeel in sterren komt nog wel, maar minder dan vier gaat het zeker te weten niet worden.
En inderdaad, de set in Kopenhagen is fenomenaal! Wat een genot om naar te luisteren. Vanaf de eerste seconde, die geweldige trompet tonen waarmee Agitation opent... altijd al heerlijk, maar deze keer wel nóg mooier, lijkt het. Dan de gedrevenheid waarmee gespeeld wordt. Echt, fe-no-me-naal!

Stalin schreef:

Ik heb altijd gehoopt hiervoor in aanmerking te komen, maar heb helaas niks maar dan ook werkelijk niks gepresteerd of bijgedragen aan de wondere wereld van de muziek. Ik kom dat jaar wel door denk ik (ff afkloppen).

avatar van Don Cappuccino
Luister hier alvast disc 1:

NPR First Listen: Miles Davis

Wel maar voor een beperkte tijd.

J.B.
Ik heb hier de 'Best of Bootleg Vol. 1' versie van. Met alleen nummers 1, 6, 2, een introductie, 12, 13, 19, 8, 9 en 24 (in die volgorde). Ook erg leuk, maar het lijkt me een goed idee om eens verder te zoeken naar deze set. Wie kan mij vertellen of dat een meerwaarde is, want van vrijwel alle nummers heb ik dus al een uitvoering.

avatar van Yann
Zeker een meerwaarde, Jochem! Het gaat om jazz, dus elke uitvoering is weer anders en mijns inziens mis je echt een paar van de mooiste uitvoeringen. Zoals ik bovendien eerder al aangaf, zijn de 45 minuten in Kopenhagen het hoogtepunt van de meer dan drie uur totaal. Die wil je dus eigenlijk gewoon sowieso compleet zien te krijgen.

avatar van Bartjeking
Ik ga hier binnenkort dan eindelijk aan beginnen! Zondag lijkt me een ideale dag voor Miles. Gezien de reactie van Yann hierboven ben ik erg benieuwd naar de uitvoering in Kopenhagen, maar ook de verschillen tussen de verschillende concerten vind ik erg interessant In (hoeverre wijken ze af van elkaar etc.)

avatar van Yann
Ik zou de drie sterren van the hustler graag eens toegelicht zien.

Ben jij er al aan toegekomen, Bartjeking?

avatar van Bartjeking
Yann, helaas nog maar weinig. Cd1 heb ik een keer beluisterd en het voldoet aan de verwachtingen, die overigens zeer hoog zijn. Geluidskwaliteit is in ieder geval goed en tja je weet van te voren met we van doen hebben he Als ik binnenkort weer in een jazzfase beland is dit het album dat het allereerst aan de beurt komt en beloof ik een korte analyse te geven. So far so good.

avatar van Stalin
Heb hem nu dan eindelijk maar eens besteld

avatar van freakey
Ik ook!!

avatar van jokerman
En ik ook!

avatar van freakey
jokerman schreef:
En ik ook!

Nog geen rating Jokerman? Je was zo lyrisch over deel 2, hoe vind je deze deel 1?

avatar van jokerman
Vol.1 is vet maar mis de intensiteit van vol.2... Voorkeur gaat dan eerder uit naar At Fillmore.

avatar van Ducoz
De 3 CD box + DVD is nu 8,99 bij WOWHD... KOPEN!

avatar van Rudi S
Oh, ongelooflijk.
Overigens voor Miles beginners , ze hebben daar nog meer Miles goedkoop in de aanbieding.