David Gray - A Century Ends (1992)

Label: Virgin

1. Shine (4:33)
  2. A Century Ends (5:08)
  3. Debauchery (3:28)
  4. Let the Truth Sting (5:30)
  5. Gathering Dust (6:43)
  6. Wisdom (4:15)
  7. Lead Me Upstairs (4:55)
  8. Living Room (3:45)
  9. Birds Without Wings (4:51)
  10. It's All Over (6:20)
avatar van otherfool
Gaaf, David Gray met dialect Zal binnenkort eens een analyse op dit album loslaten...

Analyse graag

vietsee schreef:

Analyse graag

Binnenkort is een breed begrip

Oke dan .

Hoewel A Century Ends een stuk 'simpeler' klinkt dan latere werken White Ladder en A New Day At Midnight, is het ontegenzeggelijk David Gray die de liedjes voortbrengt. Soms op een troubadourige, minimale manier (Shine, Gathering Dust), soms ook met mooie complete songs als hoogtepunt A Century Ends of slotstuk It's All Over. Ook speciale aandacht voor Debauchery waar het dialect van Gray het best naar voren komt. Erg grappig om naar te luisteren, en wat een goede song!

Fans van David Gray kunnen A Century Ends blind aankopen. Nog niet zo briljant als het ongeëvenaarde White Ladder, maar het is niet moeilijk Gray's talent te ontdekken.

3,5*.

Allmusic
Indrukwekkend album. Anders dan White Ladder. Intenser, minder poppy, meer roots. 4,5*

Allmusic
Op Amazon.co.uk te koop voor £3.97.

avatar van vanh
Jeemig, ik ben het gewoon helemaal eens met bovenstaande!! Ook wel es fijn....

ik heb hem vandaag maar gekocht. fantastisch album hoor. persoonlijk vind ik dit meer flair hebben dan bijv. white ladder (hoewel die natuurlijk ook goed is). gewoon een meneer met een gitaar en wat backup instrumentjes. niet te veel geproduceerd, gewoon goed dus!

ik ben een beetje into singer songwriters aan het raken uit engeland en ierland de laatste tijd. heeft er iemand nog tips voor mij?

The Light
Dit is inderdaad een fantastische plaat. David is sowieso over zijn hele repertoire erg goed, maar de eerste drie platen spreken me erg aan door de rauwere en meer folky sound. Als je deze plaat goed vindt, raad ik ook de tweede plaat 'Flesh' aan.
Verder raad ik natuurlijk Damien Rice en Tom McRae aan.

hmmm Tom McRae ken ik nog niet. daar ga ik dan maar eens even naar op zoek. Damien Rice ken ik wel, heb pas O & B sides aangeschaft, en dies wel heel mooi jah.

avatar van Paalhaas
'Shine' is misschien wel Gray's beste nummer.

avatar van musicfriek
Wel erg benieuwd naar dit album eigenlijk, evenals de opvolger hiervan. Zijn nog wel te koop ergens? Zijn laatste draai ik nog regelmatig. Prima muziek van deze man!

bij bol.com zijn beide te koop voor 7,99

Allmusic
...nu bij bol.com voor € 5,99!!!

avatar van damage
Waarom vind ik het nummer "its not eysy being me" nergens terug

avatar van Mar-got
Omdat dat nummer niet op deze CD Staat.

EVANSHEWSON
Man, vandaag deze oude van David Gray ondekt, via een vriend; Wat heeft Gray toch een prachtige stem.
Ik heb deze singer-songwriter pas ontdekt met White ladder en A New Day at Midnight, maar dit oudere werk mag er zeker zijn.
Voorlopig geef ik dit een ***1/2 mee, met kans op verhoging van score.

***1/2

avatar van AOVV
Leuk debuut van David Gray. Zijn accent heeft hij gaandeweg wat kunnen wegmoffelen, hier was het nog erg duidelijk hoorbaar. Maar dat heeft ook zo z'n charmes. 'Shine' is een erg mooi nummer.

avatar van Masimo
Zonde! Waarom z'n accent wegmoffelen op andere albums? 't Maakt 't juist zo leuk en sympathiek, iets dat dit plaatje heeft. Charme, ja!

avatar van AOVV
Het heeft zeker z'n charme. Ik moest onbewust denken aan de snookerspelers, omdat het WK aan de gang is. Daar zitten ook een paar jongens tussen met een vet accent.