Spinvis - Tot Ziens, Justine Keller (2011)

Label: Excelsior

1. Oostende (6:04)
  2. Kom Terug (3:50)
  3. De Grote Zon (3:15)
  4. Heel Goed Nieuws (3:37)
  5. Club Insomnia (6:29)
  6. Ronnie Knipt Zijn Haar (2:28)
  7. Begin Oktober (3:18)
  8. We Vieren het Toch (5:40)
  9. Jij Wint (4:42)
  10. Koning Alcohol (4:09)
  11. Overvecht (2:44)
  12. Tot Ziens, Justine Keller (4:28)
avatar van Snoeperd
Overvecht is een mooi nummer zeg. Kijk hier zeker naar uit.

avatar van Kaaasgaaf
Hey, is de releasedatum opgeschoven? Volgens mij stond hier eerst ergens begin oktober, of heb ik mij dat ingebeeld?

avatar van Rudi S
Stalin schreef:

King Kong ?

Ongeloofelijk, hij kan het niet laten, laat Uncle Meat hierbuiten

avatar van Masimo
Kaaasgaaf schreef:
Ik dacht dat er 7 oktober stond, ja..

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Is inderdaad een maand uitgesteld.

avatar van Stalin
Rudi S schreef:

Ongeloofelijk, hij kan het niet laten, laat Uncle Meat hierbuiten

Stalker dat je er bent

avatar van Daaf
Ja, een nieuwe Spinvis! Heb 'm een paar maanden geleden in Hilversum gezien, en dat vond ik echt heel goed. Ben benieuwd en hoop op 't niveau van z'n debuutalbum.

Ponty Mython
Ronnie Knipt Zijn Haar is de sequel van Ronnie Gaat Naar Huis?

Ik hoop dat de nieuwe Spinvis weer een beetje experimenteel is qua elektronische klanken, zoals op zijn debuutalbum en Nieuwegein Aan Zee. Dat gepruts met echte instrumenten op Dagen van Gras en Goochelaars & Geesten vond ik niet echt spannend.

avatar van De Daniël
Ik kan je vertellen: je zal niet teleurgesteld worden.

avatar van DirkM
Wat weet jij dat wij niet weten, Daniël?

De Daniël schreef:
Ik kan je vertellen: je zal niet teleurgesteld worden.
Ik dus waarschijnlijk wel een beetje.

DirkM schreef:
Wat weet jij dat wij niet weten, Daniël?

Ik heb de cd (digitaal) in mijn bezit, want heb hem gerecenseerd voor een muziekblad. Vandaar

avatar van DirkM
Lucky you!

avatar van Bardt1980
Mogen wij ook weten welk blad dat is?

avatar van De Daniël
FRET Magazine, gratiesch en voor nietsch mee te pakken overal in het land. Hij komt 29 oktober uit!

avatar van Tegid.mzk
Hier kun je het nummer 'Oostende' beluisteren: http://t.co/IS6rdYBY Na 20 minuten begint hij ongeveer. Opvallend hoe licht het nummer is. Echt een mooi popnummertje.

avatar van Motdattan
"Ik eet een appel en jij wint"
"Het hoeft niet in de krant, maar Ronnie knipt zijn haar"

avatar van Eveningguard
De bizarre maar o zo geniale teksten zijn teminste weer binnen. Dat wordt weer smullen!

avatar van Don Cappuccino
Is het album al ergens te beluisteren?

avatar van jasper1991
Ik hoorde de titelsong op 3FM vandaag. Jammer dat we de radio halfhard hebben staan en er gesprekken over kredietbeperkingstoeslag en dubieuze debiteuren doorheen galmden door mijn collega's.

avatar van Glurp
jasper1991 schreef:

Zou je kunnen vertellen hoe laat dat ongeveer was? Zou het terug te vinden zijn op internet?
Ben wel erg benieuwd..

avatar van Tegid.mzk
Zijn er nou al drie mensen die dit album hebben mogen recenseren? Of is ie al streamable?

avatar van De Daniël
Ik weet het niet van de rest, maar mijn recensie is af

avatar van Dark Yoghurt
Er is een leak op den internet, ik proefluister hem nu voor het eerst!

avatar van judgepaddy
Ook te krijgen als prenten-album (graphic novel) uitvoering?
Verdomd interessante releases zo op de valreep van 2011.

Glurp schreef:

Ben wel erg benieuwd..
Omstreeks 11 uur volgens mij. Ik weet niet zeker of het de titelsong was, maar waarschijnlijk wel aangezien ik de woorden 'Tot Ziens, Justine' in het refrein hoorde.

avatar van judgepaddy
Dark Yoghurt schreef:
Er is een leak op den internet, ik proefluister hem nu voor het eerst!

Inmiddels ook beluisterd. Klinkt erg goed; Ouderwets Spinvis, en toch met ontwikkeling.
"oogcontact van het eenzaamste soort"
Dit komt zonder twijfel in mijn top 10 van 2011.
Het boek +CD ondertussen besteld maar die krijg ik pas 5 December binnen. Balen

jasper1991 schreef:
Nu ik het album op heb staan ben ik vrij zeker dat het Oostende was die langskwam bij 3FM.

Begin Oktober een nieuwe Spinvis..... Heel Goed Nieuws vond ik dat want het is immers al weer een behoorlijke tijd geleden dat Dagen van Gras, Dagen van Stro het levenslicht zag.
Dat de release vervolgens naar begin november opgeschoven werd mag de pret niet drukken; er bestaat vanaf nu de mogelijkheid om het album te beluisteren en de bestelling is al weer geplaatst.

Justine speelt een rol op dit album en Ronnie keert terug, geknipt en al.

Spinvis is Spinvis. Verrassend is het niet meer te noemen maar dat is bijna altijd wel het probleem bij vrij uitgesproken artiesten. Tot Ziens, Justine Keller biedt niets voor de mensen die er in het verleden al niks mee konden en het is wederom een aangenaam nieuw album voor de liefhebbers.
Natuurlijk heeft ieder zo zijn favoriete album (we kunnen nu kiezen uit 3 reguliere), maar zelf heb ik niet echt een duidelijke voorkeur. Spinvis is immers Spinvis. Bijna een genre op zichzelf.

Kneuterige, halfbakken artistiekerigheid of pure genialiteit? Menigeen zal ook deze keer weer over elkaar heen buitelen.
Zelf zal ik daar rustig tussendoor fladderen, genietend van mooie liedjes als Kom Terug met een ietwat fout jaren '80 synthesizer geluid in combinatie met dromerige zang.
Ik heb blijkbaar wel wat met Nederlandstalige frutselknutselpop als die van Spinvis, Roosbeef of Eefje de Visser.

Voor mij zijn dit kleine, lieve miniatuurtjes waar de nadruk op droevigheid en liefde ligt. De teentjes van anderen zullen weer ernstig gaan krullen bij zijn teksten. Het is niet anders.

Voor de echte liefhebbers zal dit album ook op vinyl verschijnen en ook als prenten-album waar Hanco Kolk de tekeningen zal verzorgen.
Een leuk initiatief voor liefhebbers van bijzondere releases. Ik ben al blij genoeg met 12 nieuwe Spinvis liedjes.
Niks nieuws onder de zon en dat is prima zo: We Vieren het Toch.

Welkom terug!

avatar van jasper1991
Hier kan ik dus niets mee, je vervalt in algemeenheden. Ik ga het maar zelf luisteren.