Dupree schreef:
Interessant! Als het op Civilization Phaze III lijkt. Een meesterlijke plaat nl.!
Civilization Phaze III is voor het grootste gedeelte opgenomen in 1991, met daarnaast nog oude stemmen-vanuit-de-piano-opnames uit de Lumpy Gravy periode.
Het materiaal op Feeding The Monkies... (althans de eerste 3 nummers) waren door FZ zelf al voorbestemd om (vermoedelijk in 1986 als ik de liner notes goed begrijp) op vinyl uitgebracht te worden.
Maar net als
zovele andere projecten van De Snor door uiteenlopende redenen op de lange baan geschoven...
Worms From Hell is het complete nummer van een korter stuk wat te horen is bij de openings credits van de FZ Video
Video From Hell uit 1987.
Samba Funk is volgens
deze informatie ook weer een (tot nu toe onuitgebrachte) opname uit ca. 1986.
Wat ik hier mee wil zeggen (en wat
Todd Yvega ook zo ervaart volgens de liner notes), is dat deze opnames (ca.1986 vermoedelijk) behoorlijk veel weg hebben van Civilization Phaze III, die toch zo'n 5 jaar later is gemaakt.
Maar dat rijmt weer niet met de opnames van Jazz From Hell die wel in 1986 uitkwam en dus zijn de opnames op dat album vermoedelijk ouder dan we tot nu toe hebben gedacht...
Het blijft toch weer een fascinerend gebeuren zo met die Zappa.
Zelfs 18 jaar na zijn ''laatste tournee'' houden zijn vault-releases ons Zappa-fundamentalisten nog immer goed bezig