Ozric Tentacles - Paper Monkeys (2011)

Rock / Electronic
Label: Madfish

1. Attack of the Vapours (5:22)
  2. Lemon Kush (6:15)
  3. Flying Machines (6:26)
  4. Knurl (6:08)
  5. Lost in the Sky (7:20)
  6. Paper Monkeys (7:17)
  7. Plowm (7:52)
  8. Will of the Wisps (10:42)
  9. Air City (3:53)
Serieus?!? Dit wordt de nieuwe plaat?!? Kan niet wachten

tangmaster
Yep dit wordt de nieuwe.

Ozric Spacefolk
Ik las het op Progarchives. De officiële Ozrics-website rept met geen woord hierover

Ozric Spacefolk schreef:

Die website wordt is niet al te update.

avatar van jurado
Ik ga dit zeker beluisteren maar ik heb er een hard hoofd in.
Na 1997 heeft geen één album van Ozric mij echt kunnen bekoren.
Verschrikkelijke titels trouwens.
Flying Machines....

Ozric Spacefolk
Will of the Wisps klinkt als een Nodens Ictus -nummer...

Ozric Spacefolk schreef:
Will of the Wisps klinkt als een Nodens Ictus -nummer...

Oef....daar gaat al een sprankje hoop.

Ozric Spacefolk
Het is een Moksha nummer: Moksha - Moksha (2002)

en ik vind je maar een zeurpiet (niet boos bedoeld)

(niet boos bedoeld)

Dat zou er nog eens bij moeten komen!!!

Ik zal een oordeel geven zodra de plaat uit is.
Je moet aan de andere kant ook toegeven dat het gewoon een keer over en uit is met Ed Wynne wat zijn Ozric project betreft.

Kijk dan!!

Ozric Spacefolk schreef:
Het is een Moksha nummer: Moksha - Moksha (2002)

en ik vind je maar een zeurpiet (niet boos bedoeld)

Als hij vind dat het over is moet ie het niet kopen. De laatste the Yum Yum tree was weergaloos goed.

Ozric Spacefolk
Ik vond The Floor's Too Far Away ook niet slecht, hoor...

Maar het is maar waar je van houdt. De electronische kant van Ozrics spreekt wel meer mensen niet zo aan. Mij wel...

tangmaster schreef:

Kopen doe ik het zeer zeker niet, voor alleen luisteren hebben we spotify.

Martial
Wat een heerlijk nieuw album van de Ozrics Tentacles, alle ingredienten zijn weer aanwezig wat het luisteren weer zeer aangenaam maakt!

Ozric Spacefolk
Ik weet niet wat deze plaat zo leuk maakt... Het lijkt wel house... Misschien ben ik hier even niet voor in de bui, en kom ik later met een hogere waardering...

Martial
House??
Heb je wel goed geluisterd?
Bij sommige nummers kan je misschien denken met een kleine knipoog Ozric Tentacles meets Eat Static, maar voor de rest is dit gewoon weer de Ozric Tentacles ten voeten uit, uiteraard niets nieuws onder de zon, maar deze nieuwe cd ligt zeer prettig in het gehoor.
En een housefan ben ik allerminst moet ik zeggen.

avatar van jurado
Op het eerste nummer na , is dit weer een erg zwak en flauw album.
Hoe kan je in 2011 aankomen zetten met zulke foute sounds, Lemon Kush is te verschrikkelijk voor woorden en misschien wel het slechtse nummer wat ze ooit gemaakt hebben.
De rest van de plaat schommelt tussen redelijk en matig in.
Af en toe lijkt Ed oude nummers in een iets ander jasje te gieten, want dit lijkt nog meer dan de afgelopen platen op het oudere werk maar dan minder goed.
Nee met mij en Ed komt het nooit meer goed, ik zet uit nostalgie Arborescence nog maar eens op.

Ozric Spacefolk
Ik vind dat de productie van deze plaat echt stukken beter had gekund. De laatste platen klonken tenminste nog wel stevig.

Eat Static vind ik te gek, overigens.

Maar deze plaat klinkt zo futloos, zo amatereuristisch... Ik hoor geen band spelen, echt alles lijkt op de automatische piloot te gaan...

tangmaster
Lekker album, net iets minder dan The YumYum Tree.

Will of the Wisps is weergaloos.

Ozric Spacefolk
Als Tangmaster 'm lust, dan moet ik 'm toch ook lusten?!?

Ik ga het thuis dan toch maar weer opzetten...

Ozric Spacefolk schreef:
Als Tangmaster 'm lust, dan moet ik 'm toch ook lusten?!?

Ik ga het thuis dan toch maar weer opzetten...

En smaakt het al beter?

Ozric Spacefolk
Ik vind nog steeds dat de drums hier en daar wat vetter en aggressiever gemixt hadden mogen worden.

Verder vind ik de drum&bass invloeden weer lekker aanwezig, wat de plaat wel een behoorlijke drive geeft.

Ook de gitaarpartijen zijn wat minder aanwezig, daarentegen wel veel lekkere synthlicks en -solo's.

Al met al een prima plaat, maar beduidend minder dan Yum Yum Tree en Spirals in Hyperspace.

Ozric Spacefolk
Ik ben in het verleden wat negatiever over deze plaat geweest, dan dat ik nu ben.

Deze plaat klinkt inderdaad hier en daar als een recycle-project, maar luistert toch oh-zo heerlijk weg.
Drums klinken niet echt powerfull en de drumsamples zijn wel erg hetzelfde. Dan hebben Entheogenic en Shpongle toch mooiere drumsounds.

De synthlicks en -solo's zijn wel fenomenaal, net als de gitaarsolo's. Ik ben echt benieuwd naar de nieuwe plaat, die dit jaar uit komt.

buizen
Heerlijke plaat, lekker licht duikend en scheurend gitaarwerk. Druk en vol en er zit een zekere drive in de nummers. Fijn om te luisteren. Ken het album nog niet zo goed maar het is niet erg dit vaker te draaien.

avatar van Stalin
buizen schreef:

Je komt die buizen ook overal tegen.
Onlangs al op snuffelstage bij het hiphop-gerelateerde onderdeel van MuMe en nu weer bij de Ozrics.

Ik weet niet of je verder bekend bent met deze groep, maar check vooral hun klassieke werk van begin jaren 90.
Erpland, Pungent Effulgent, mijn persoonlijke favoriet Strangeitude en Jurassic Shift.

Daarnaast is hun live album Live Underslunky ook zeer de moeite waard

Stalin schreef:
check vooral hun klassieke werk van begin jaren 90.

Daarnaast is hun live album Live Underslunky ook zeer de moeite waard
Juist! Dat kan ik alleen maar aanmoedigen.

buizen
Erpland en Jurassic Shift ken ik wel, Stalin. Op gezette momenten is het echt fantastische luistermuziek, ook een albums als The Yumyum Tree (is wel meer 'ambient' met meer electronic) is heerlijk.
Maar er is zoveel nog te luisteren. Het leven van buizen is bij voorbaat te kort, voor alle mooie muziek die er is. Ook bepaalde hip-hop. Of Opeth. Of Zappa. Of.. of ...

De hoezen van Tentacles zijn ook altijd zo leuk.

avatar van Stalin
buizen schreef:
Erpland en Jurassic Shift ken ik wel, Stalin.

Altijd fijn om te lezen dat er meer mensen zijn op deze aardkloot die dit soort obscure bands kennen.
Is bij mij allemaal begonnen op vakantie met ouders en zus, zo'n 20 jaar geleden.
Op de weg terug vanuit Frankrijk kwamen we eenzame reiziger tegen uit Detroit.
Deze jongeman, Matthew, trok met zijn fiets door heel Europa.
Zijn volgende bestemming was NL, dus uiteindelijk hebben we hem maar een lift gegeven.
De fiets en karige bezittingen op de aanhangwagen en door naar NL.
Uiteindelijk heeft hij nog een jaar bij ons gewoond en in dat jaar o.a. via hem de Ozrics leren kennen

Stalin schreef:

De fiets en karige bezittingen op de aanhangwagen en door naar NL.

Mooi verhaal. Toen ik de band leerde kennen dacht ik met een nieuwe band te maken te hebben, ze bleken al jaren en jaren te bestaan.

avatar van Gerards Dream
Wat een heerlijke rollercoaster aan muziek is dit album. Vanaf het begin neemt de muziek me op een adem benemende tocht. Heerlijke denkbeeldige loopings zie ik voor me, duikvluchten van jewelste en dan toch her en der een spaarzaam moment om een teug zuurstof je te nemen. Door al die factoren vliegt het album als een bizarre tocht aan mij voorbij waarbij ik het gevoel voor realiteit helemaal kwijt ben.