Korallreven - An Album by Korallreven (2011)

Zweden

9. A Surf on Endorphins
  10. Comin' Down
avatar van KampF
Eindelijk!!!!

Heerlijk dromerige feel good pop chillwave uit Zweden. Met As Young as Yesterday, Loved-Up en Honey Mine als grote favorieten. Korallreven zweefde al een tijde rond op de blogs, maar nu gaan ze echt aandacht krijgen, denk ik, hoop ik.

KampF schreef:

Jij hebt in elk geval je best gedaan Gerard

Chillwave it is......... ik ben er zelf niet erg diep in gedoken maar Washed Out doet het opmerkelijk goed en is een enorm blijvertje: uitgegroeid van heerlijk zomers vakantieplaatje naar zeer gewaardeerd 2011 album.

Het gevaar met een tip als deze is dan wel dat ik niet meer praat over mooie vakantieherinneringen in Italië maar dat de realiteit een donkere novembermaand is waar de cv weer hoog opgestoken mag worden. Een iets ander uitgangspunt dus.

Vraag is dan: blijft zo'n album dan ook nog overeind. Antwoord: jazeker. Nu zorgt het voor de nodige warmte in je huiskamer en dat moet dan uit Zweden komen ook.

Een kristalhelder geluid en warme klanktapijten stromen de luidsprekers uit. Het zal te maken hebben met het feit dat ik Washed Out zo ben gaan waarderen. Het koste tijd en er was een speciale omgeving voor nodig maar die gewenning maakt het makkelijker voor An Album by Korallreven.

Blijvertje? Afwachten maar lekker is het zeer zeker wel.

Voer voor chillwave liefhebbers maar ook voor die van het bandje jj.

avatar van KampF
Fijn! Klopt het lijkt ook erg veel op JJ en Air France!

wat mij betreft veel beter als de concurrentie, dit! snap niet dat het niet wat meer aandacht heeft gekregen hier...

avatar van Motdattan
Het begin met As Young as Yesterday en Sa Sa Samoa is zeer sterk.