Pearl Jam - PJ20 (2011)

Alternatieve titel: Pearl Jam Twenty

Label: Columbia

1. Release (Verona, Italy - 9 / 16 / 06) (4:47)
  2. Alive (Seattle, WA - 12 / 22 / 90) (4:47)
  3. Garden (Zurich, Switzerland - 2 / 19 / 92)
  4. Why Go (Hamburg, Germany - 3 / 10 / 92) (3:23)
  5. Black [MTV Unplugged, NYC - 3 / 16 / 92] (5:40)
  6. Blood (Auckland, New Zealand - 3 / 25 / 95) (3:15)
  7. Last Exit (Taipei, Taiwan - 2 / 24 / 95) (2:46)
  8. Not for You (Manila, Philippines - 2 / 26 / 95) (6:19)
  9. Do the Evolution [Monkeywrench Radio, Seattle, WA] (3:42)
  10. Thumbing My Way (Chop Suey, Seattle, WA - 9 / 6/02) (4:22)
  11. Crown of Thorns (Las Vegas, NV - 10 / 22 / 00) (6:45)
  12. Let Me Sleep (Verona, Italy - 9 / 16 / 06) (2:15)
  13. Walk with Me (Bridge School Benefit) (4:11)

met Neil Young

14. Just Breathe (Snl, New York - 3 / 13 / 10) (3:40)
  15. Temple of the Dog - Say Hello 2 Heaven [Demo - 1990] (7:05)
  16. Times of Trouble [Demo - 1990] (4:13)
  17. Acoustic #1 [Demo - 1991] (2:49)
  18. It Ain't Like That [Demo - 1990] (1:27)
  19. Need to Know [Demo - 2007] (1:52)
  20. Be Like Wind (Mccready Score - 2010) (1:53)
  21. Given to Fly [Mccready Instrumental - 2010] (2:42)
  22. Nothing as It Seems [Demo - 1999] (4:41)
  23. Nothing as It Seems (Seattle, WA - 10 / 22 / 01) (5:42)
  24. Indifference (Bologna, Italy - 9 / 14 / 06) (5:02)
  25. Of the Girl [Instrumental - 2000] (5:06)
  26. Faithfull (Pistola, Italy - 9 / 20 / 06) (Soundcheck) (4:26)
  27. Bu$hleaguer (Nassau, NY - 4 / 30 / 03) (4:50)
  28. Betterman (New York City - 5 / 21 / 10) (6:50)
  29. Rearviewmirror (Universal City, CA - 10 / 1/09) (7:13)
Pearl Jam zelf is goedkoper en dat is dan een complete band met alles erop en eraan. Dat maakt het voor Eddie zelfs eigenlijk nog iets pijnlijker. Schijnbaar wilde de band niet mee in het vragen van 'toptarieven'.
Maar ja, ook Eddie geeft nog steeds alles bij een live optreden van Pearl Jam. Als je dan naar sommige andere bands kijkt of bijvoorbeeld naar het Nederlands Elftal...

avatar van Rogyros
Maar voor honderd euro ga ik niet naar eddie luisteren...
Ik ben benieuwd hoeveel hij zelf hierover in de melk te brokkelen heeft. Het staat wel haaks op de visie die hij bij Pearl Jam uitstraalt en ten gehore brengt.

Ik ga wel naar Eddie luisteren: voor 120 euro twee keer in de Ziggo Dome....

Wat een geweldig concert gisteravond! Vanavond deel 2.

Was inderdaad top. Maar Pearl Jam is altijd wel op dreef. zoals ook op dit album te horen is.

'Toevallig' draaide ik net als voorbereiding voor vanavond Chloe Dancer / Crown of Thorns van Mother Love Bone, maar dan live gespeeld door Pearl Jam: zo mooi! Een song die ook belangrijk is in deze PJ20.

Ik heb dat nummer ooit leren kennen door de soundtrack van Singles.

Ja, dat is een dijk van een (grunge) soundtrack. Enorme aanrader!

Gisteravond het tweede concert van Pearl Jam in de Ziggo Dome. Ik heb net even snel geteld, maar ze speelden maar 2 dezelfde nummers op di & wo: Corduroy & The Fixer. Alleen dat al vind ik geweldig, net als de setlist gisteravond. Alive was het hoogtepunt: hoe het gespeeld werd en hoe iedereen mee deed. Onvergetelijk mooi deze avonden! Op naar PJ30!

avatar van Darkzone
Voor 6 euro en een beetje de zeer fraaie digipack van deze dubbelaar met boekwerkje met info bij alle nummers en het verhaal achter de film.
In dezelfde stijl als de 3-disc blu-ray.

avatar van Funky Bookie
Het 20-jarig bestaan van de band werd gevierd met een film en dit album. Waarschijnlijk alleen leuk voor de fans met bijzondere live opnames en wat demo 's. Ik vind het fantastisch!

Ik heb de film toen nog in de bioscoop gezien Funky Bookie, werd eenmalig vertoond. En dan deze box erbij: helemaal top!

avatar van Funky Bookie
Mee eens west, ben ook naar de bios gegaan. Ontzettend gaaf op zo'n groot scherm.