Dan ga ik maar eens een behoorlijk positief bericht plaatsen:
Dit album is nóg geweldiger geworden dan het al was!

Heb dit sinds de dag dat dit uitgekomen is elke dag wel een aantal keer beluisterd en dat blijft misschien nog wel even zo. In de tussentijd is dit album dus nog gegroeid ook. Waar ik eerst een boel nummers vet vond, waren er toch nog wel een aantal waar ik weinig mee had of een beetje overbodig vond, inmiddels zijn alle nummers op hun plek gevallen. Met name het nummer DMT had even nodig om te bezinken (ik kan iedereen aanraden om dat nummer 's nachts op de fiets te beluisteren

), maar ook een wat aparter nummer als Zeepbubbel is volledig op zijn plek gevallen. In tegenstelling tot sommigen hier vind ik Kubus hier echt geniaal, terwijl ik hem op Buitenwesten bijvoorbeeld gewoon matig vond, daarmee vind ik de instrumentals ook stuk voor stuk zeer sterk, ze passen ook uitstekend op dit album. Over Rico heb ik al eerder mijn mening duidelijk gegeven, zeer sterk. Vind trouwens het nummer TBS ook de moeite waard om eens onder de loep te nemen, dat nummer is qua tekst eigenlijk zeer apart. Hij zit in de TBS, maar er gebeuren allerlei extreme en rare dingen, maar het eindigt met 'TBS, uit mijn neus vreten, aan mijn aars krabben, afknappen, lekker thee zetten, lekker thee zetten'. Zijn alle eerdere dingen die hij noemt dan bedacht door een gek, of heeft hij zijn medicijnen gekregen en is hij ineens rustig geworden o.i.d.?

In elk geval een aparte wending eigenlijk. Zo lijkt er over Antoinette ook beter nagedacht dan het in eerste instantie lijkt, Antoinette wordt met elke verse 'gevaarlijker' (om het zo maar even te noemen

), zit een duidelijk patroon in, waarmee ik het al meer vind dan gewoon een 'track over een chick'.
Mijn favoriet is op dit moment denk ik De Lift, dat komt eigenlijk puur omdat ik de lyrics zo prachtig vind. Verder blijft Repelsteeltje geniaal en staan er bij De Freak de Flow en Opties nog steeds een sterretje, al scheelt het niet veel met enkele andere nummers. Geweldig album dus, van mij mag deze samenwerking nog wel een door gaan. Kijk, Delic is natuurlijk geweldig, maar ik vind het niet terecht om hem erbij te halen aangezien de stijl van dit album compleet anders is dan die van Delic (al zou het best kunnen dat hij dit ook zou kunnen). Ik vind dit album ook veel beter dan die van Sticks & Delic, ik vind deze stijl gewoon heel erg vet (lijkt me wel een beetje love it or hate it, dat zie je hier inderdaad ook terug).