Kubus & Rico - DMT (2011)

Alternatieve titel: De Muziek Trip

4. De Lift (4:04)
  5. Spookhuis (2:39)
  6. TBS (2:09)
  7. Piep Piep (1:03)
  8. De Freak de Flow (2:41)
  9. Zeepbubbel (1:18)

18. Klim de Bloem (1:18)
  19. Bahamas (0:58)
  20. Ouwe Broek (2:10)
  21. Zie Me (2:41)
ik word misselijk van kubus

avatar van Slowgaze
Geef die man eens een kotszakje, kan-ie alles in één keer kwijt.

Ja, elke keer opnieuw als ik dit luister.

avatar van Slowgaze
Het leuke aan meningen is dat ze interessanter worden naarmate men ze beargumenteert.

sxesven
Want?

C wut I did there

Ik word niet alleen misselijk, maar krijg ook hoofdpijn van Kubus

avatar van Slowgaze
Vind je dit nu echt een toevoeging aan de discussie?

avatar van Stapler
snooppac schreef:
Ik word niet alleen misselijk, maar krijg ook hoofdpijn van Kubus

Klinkt als naar de kermis gaan met een ongestelde meid.

Ja, zoiets inderdaad

GCITY050
Snoeperd schreef:

Ik weet niet of je De Lift en Repelsteeltje begrijpt maar dat zijn lyricaal gezien meesterlijke tracks.

Repelsteeltje gaat over zijn wietverslaving de laatste jaren en door de tekst vol te proppen met metaforen is het fantastisch.
Op De Lift is Rico kritisch op zichzelf en dat doet hij met veel gevoel. Vooral de regels voor het refrein vind ik een van de mooiste Nederlandse teksten die ik ken.

ja leuk dat je dat allemaal verteld, maar ik heb m'n huiswerk wel gedaan, en ben op de hoogte.
het pakt gewoon niet, hij moet gewoon met zieke rijmschema's komen en niet dat zielige gedoe.
de hele tekst trekt me niet. En wat betreft de lift, dat vind je een hard refrein? Ik skip dat nummer júist daarom.

en @ niels94: goed punt, ik was ook al een tijdje van plan hem naar beneden te brengen:)

avatar van niels94
Tja, als je puur voor de rijmschema's gaat moet je inderdaad bij Opgezwolle zijn, wat dit album zo meesterlijk maakt zijn toch wel de zieke woordspelletjes met daarnaast nog een enkele inhoudelijk prachtige track (waar De Lift dus het beste voorbeeld van is in mijn optiek). Overigens zijn de rijmschema's ook in orde, maar de 3 dubbele alliteratie-6lettergrepenbinnenrijmen ( ) van Opgezwolle zul je hier niet vinden. Ik snap best dat mensen niet van de stijl van de teksten van Rico op dit album houden trouwens, maar ik vind die dus júist zo ontzettend gaaf

Burn baby burn out

avatar van Slowgaze
Die ziek vette woord- en klankassociaties, dat is toch gewoon next level? Eigenlijk haalt Rico Lucebert eigenlijk de hiphop binnen, check bijvoorbeeld dit gedicht eens.

avatar van niels94
Lyrics zoals op dit album heb ik in de hip-hop inderdaad nog nooit gehoord. Next level inderdaad, Rico is de rest van de Nederlandse hip-hop scene echt ver vooruit wat dat betreft.

avatar van Dorstlesser
Eergister nog eens helemaal geluisterd tijdens een stadswandeling. Werd er helemaal in meegezogen. Kubus en Rico zijn echt goed op elkaar ingespeeld; ze reageren veel op elkaar en hun stijlen (allebei associatief, speels en psychedelisch) passen ook heel goed samen.

Ik kan me wel voorstellen dat niet iedereen er mee wegloopt maar hij prikkelt m'n fantasie heel erg zonder obscuur te worden; constant vette beats en verrassende vondsten van de twee heren!

avatar van KILLERBEE99
Leuk album!

avatar van party
Vette lyrics maar beats spatten niet echt uit. Een 3.0

avatar van Oortrommel
Dit was destijd écht een teleurstelling. Te veel tracks, te weinig richting en een te beperkte Kubus. Het lijkt alsof de producties Rico beperken, wat heel jammer is want ik reken hem tot één van de betere Nederlandse MC's. De Freak De Flow is eigenlijk de enige track die ik nog geregeld op zet, wat knalt die hard zeg. De rest is so so.

avatar van Slowgaze
Halfje omhoog (vreemd, dacht dat ik die verhoging al door had gevoerd). Dit is en blijft naar mijn mening toch wel veruit de beste nederhopplaat sinds Tussen Licht en Lucht, dat weer de beste nederhopplaat was sinds Eigen Wereld. De ongelooflijke rijmvaardigheden, het Madvillain-achtige collageachtige, het associatieve, geweldig. Heb het gevoel dat deze plaat ook veel meer aansloeg bij liefhebbers van wat alternatievere hiphop dan bij de gemiddelde (neder)hiphopliefhebber.

avatar van Johnny Marr
Piep Piep/De Freak De Flow en daarna het geweldige Opties: overduidelijk het hoogtepunt van deze vrij matige plaat.

avatar van 'rens.
Privacy settings - trouw.nl

Dit album is geschreven net nadat Rico de kliniek uit kwam voor zijn amfetamine verslaving. Verklaart ook de teksten hierop van een hele hoop nummers, zoals Spookhuis, de Lift en Repelsteeltje

avatar van Johnny Marr
'rens. schreef:
Privacy settings - trouw.nl

Interessant artikel, 'rens.. Bedankt om te delen.