InI - Center of Attention (2003)

Label: Soul Brother

1. Intro (0:10)
  2. No More Words (3:58)
  3. Step Up (4:45)
  4. Think Twice (3:28)
  5. Square One (4:21)
  6. The Life I Live (4:31)
  7. Kross Roads (4:34)
  8. To Each His Own (5:21)

met Large Professor en Q-Tip

9. Fakin Jax' (5:39)
  10. What You Say (4:25)
  11. Props (4:05)
  12. Center of Attention (4:42)
  13. Grown Man Sport (4:36)
  14. Mind Over Matter (4:25)
  15. Don't You Love It (4:22)
  16. Microphonist Wanderlust (4:26)
Ik snap echt niet wat hier zo geweldig aan is. De beats zijn heeeeel goed en fijn ja, maar de rappers vallen me tegen. Ik heb letterlijk niks memorabels gehoord..

avatar van tsjong
Wat een heerlijk album, ongelooflijk goed

avatar van Niek
Hmm.. Word hier steeds minder enthousiast van. Als Fakin Jax' is afgelopen is bij mij de spanningsboog wel zo'n beetje op. De nummers die resten kunnen zich nauwelijks nog onderscheiden en bijvoorbeeld Don't You Love It is gewoon zwak (buttraps...). Microphonist Wanderlust is dan wel weer een mooie afsluiter. Wat mij betreft hadden ze die achter Fakin Jax' geplakt en dan afgeknepen. De ruime 3,5 is nu een krappe 3,5 geworden.

avatar van Ernie
Heel lekker plaatje! Idd geen grote spanningsboog maar hey moet dat ook? Soms wil je wel gwn eens een uurtje lekker ontspannen en rustig flowende Mc's over jazzy topbeats horen. In mijn beleving staat hier geen seconde teveel op

avatar van equalsthree
The Gnius schreef:

Vanwaar dan een 4.0?

avatar van niels94
Ik heb deze wat beluisterd en het is erg chille muziek (goede koptelefoon helpt wel erg, trouwens, anders wordt het erg vlak aangezien er sowieso al niet veel spannends gebeurt). Ik zie mezelf hier wel veel naar luisteren in de zomer. Maar ik zou toch wel graag horen waarom deze zelfs 5* verdient, daar wordt hier maar weinig over gezegd, alleen dat het chill is, een sterk geheel en constant. Met name rondom de rapper blijft het angstvallig stil, hier.

avatar van DarkoMarco
Een heerlijk album wat lekker smooth, jazzy en gewoon erg relaxt is! En aangezien de zomer periode nu weer aan komt, is het helemaal feest. Want alles klinkt toch wat zomers!
De groep MC's zijn dan ook lekker jazzy op de beat, maar goed ook! Ik snap wel dat mensen zeggen dat het niet zo heel interessant over komt. Maar toch kan ik dit in positieve zinnen omzetten. Door de aangename sfeervolle beats, is een snel spittende rapper toch wat saai.
Toch ben ik in het algemeen niet echt van de wat monotoon achtige rappers, maar dit is toch allemaal passend!

Het album begint al ook echt gelijk sterk, en dit helemaal door tot 'faxin jax' Daarna is het ook nog wel goed, maar niet in verhouding met elkaar. En dat kost dan ook zijn halve punt.

Ik zie ook dat 'Kross Roads' de minste stemmen krijgt, terwijl ik dit lyrics juist een van de beste vind en dat helemaal te zeggen van 'square one'

maar wat is Faxin Jax toch ook echt tof, de flow, de teksten. Maar goed zo zijn bijna alle nummers.

De groep voegt elkaar echt helemaal aan! Jammer dat er niet meer van is

Top, deze gaat de zomer lang door

4.5

avatar van Ernie
What You Say Die song komt er vanacht op koptelefoon echt volledig door. Wat een beat!

Wow wat een plaat! Gelukkig nog ergens online gevonden.

Wat een heerlijke sfeer hangt er op deze plaat! Overheerlijke jazz-funk beats worden ons geserveerd, elk nummer weer. Daarop de prima passende relaxte MC's die in een groovy flow ons door dit album heen rappen. Als je Center of Attention op de koptelefoon beluistert is er niets saais aan en 'loopt' dit album als een trein.

Alle nummers zijn minimaal goed, de meesten errug lekker en/of geweldig. Mijn favoriete drie songs, achter elkaar: Step Up, Think Twice & Square One. Met de rest daar vlak achter. Eervolle vermelding ook voor To Each His Own, met een logische gast: Q-Tip ook van A Tribe Called Quest, de band waar je aan moet denken bij deze muziek.

Zelfs het artwork is fraai: wat een mooie cover. Heb ik dan niets negatiefs te melden? Nee, ik vind dit echt een hiphop meesterwerk. Nu gemiddeld op 4,20*, terecht in de top 10 van de hiphop lijst.

Ernie schreef:

Ook overdag klinkt What You Say errug lekker!

Inmiddels deze geweldige plaat betaalbaar op vinyl gevonden, de versie met 12 songs (alleen No More Words niet). De laatste 2 tracks hier, zijn bonustracks van de cd.

[quote]west schreef:

Ik zoek me scheel voor die plaat. Hoe kwam jij eraan dan?

avatar van Jar0on

En hoeveel heb je daar voor betaald? En met wat voor cover? Ik ben best wel jaloers namelijk!

avatar van waxs
Wat Living Proof is voor DJ Premier is Center of Attention voor Pete Rock. Productieniveau is uitermate hoog. Persoonlijk vind ik de raps op deze plaat niet storend, de variate en afwisseling loopt vloeiend in elkaar over. Dat het inhoudelijk niet echt uitdagend is kan ik dan wel naast me neerleggen om toch te kunnen genieten van deze plaat.

Er is trouwens een "original sessions" versie met een aangepaste tracklist (Keep On en diverse freestyles). Deze test versie heeft nummers met extra uitloop waaronder scratches en een bonus nummer. Moeite waard voor de liefhebbers.

Mensen, 2LP voor 24 euries www.hhv.de

Hij heeft eindelijk een nieuwe release gekregen

avatar van Silky & Smooth
Een plaatje uit de categorie 'hip-hop zoals hip-hop hoort te klinken'. Fijne oldschool-sound met vaardige rapper en fantastische producties.

Ik heb deze plaat afgelopen week bij de Waaghals in arnhem in vinyl op de kop weten te tikken voor 15 eurootjes. Verdomme wat is dit een lekkere hiphop plaat.

Dirruk schreef:
Mensen, 2LP voor 24 euries www.hhv.de
Hij heeft eindelijk een nieuwe release gekregen

Inmiddels 16,95 en ze hebben mij per ongeluk de legale 180 gram clear vinyl release gestuurd, stond niet eens op de site...

avatar van Silky & Smooth
Die heb ik ook gekocht bij hen in Berlijn. Lichtgeel transparant. De kwaliteit is bij mij niet geweldig, bij jouw wel west?

Silky & Smooth schreef:

Die lichtgele is niet officieel, maar wel heel bijzonder en uitverkocht:
INI - Center Of Attention (Vinyl, Album) at Discogs

Ik heb deze binnen gekregen en die klinkt erg goed:
INI - Center Of Attention (Vinyl, Album) at Discogs

avatar van Silky & Smooth
Nice! Ik wist dat hij niet origineel was. Staat zelfs op dat hij niet voor verkoop is. Deze versie is wel heel cool, maar er zit af en toe een rare tik in...

west

Dat heb je als je er te snel bij ben haha. Zag hem een week later op een platenbeurs voor 16 euro ofzo. Maar toen zat de mijne al in een FedEx busje...

avatar van jurado
Geniale plaat inderdaad. Bedankt voor de link west .

Dirruk schreef:
west

Ah ja: voor al dit moois is 24 euro nog steeds prima toch?

jurado schreef:
Geniale plaat inderdaad. Bedankt voor de link west .

Nog een fan erbij: top!

avatar van Shelter
klinkt als Tribe meets Pete Rock & CL Smooth en een vleugje Rakim.
3x vet dus, lekkere producties met goede rappers.

edit: het lijkt trouwens echt veel op All City bedenk ik me nu

avatar van Kos
Kos
KLinkt idd heel erg als Pete Rock & CL Smooth zonder CL Smooth.

avatar van Dirruk
Vandaag 19 jaar geleden uitgebracht, dus voor de gelegenheid maar even opgezet. Samen met Midnight Marauders de enige hiphop plaat die bij mij 5 sterren verdiend. Heb hem een tijd niet meer beluisterd maar ik ben wat dat betreft nog steeds niet van gedachte veranderd. Ruim een uur aan geweldige producties en aangename raps.

avatar van bennerd
Don’t You Love It is voor mij het prijsnummer hier.

bennerd schreef:
Don’t You Love It is voor mij het prijsnummer hier.

Ha, dat vind ik nou net juist het buitenbeentje hier. Qua rap zeker.

Voor mijn favoriet zou ik moeten kiezen tussen Step Up en The Life I Live. Maar dat kan ik niet.

@The Gnius
klopt, maar toch boeit dit meer dan wanneer lyrics top class zijn en de beats soso. Bijv. Rakim: tijd v guess who's back en daarna, nog steeds n goede MC maar ik hoor dan toch liever dit. Albums die iedere track dikke beats heeft zijn uitzonderlijk; main source, funky technician, de la, atcq. Nas, Rakim, BDKane, Eminem goede MC's maar als de beat bagger is vind ik de track toch niks aan.

PS, everybody
Is deze LP nooit echt officieel uitgekomen?
Grtz, Ysper1MC

avatar van Shelter
het lijkt ook op All City, kan je ook eens proberen al zijn de raps wel minder dan hier.
Ik ben grotendeels met je bericht eens behalve Eminem, die heeft naar mijn mening vrijwel nooit dikke beats