Anathema - Falling Deeper (2011)

Label: KScope

1. Crestfallen (3:06)
  2. Sleep in Sanity (3:53)
  3. Kingdom (4:27)
  4. They Die (2:10)
  5. Everwake (3:05)

met Anneke van Giersbergen

6. J'ai Fait une Promesse (4:22)
  7. ...Alone (7:15)
  8. We, the Gods (3:01)
  9. Sunset of Age (7:39)
avatar van notsub
Slaaptherapie, dat is deze CD. Net niet zo erg als Devin Townsend's Ghost, maar de gezapigheid heeft de overhand hier. De aandacht erbij houden lukt sporadisch, ervan genieten is me nog niet overkomen.

khonnor
slaapverwekkende boel voor deze fan van de anathema van het eerste uur.

en die versie van everwake is simpelweg walgelijk. mist de geweldig mooie ijle stem van ruth wilson die het origineel zo ongrijpbaar maakte. nu lijkt het wel een kladje van thé voice of holland does anathema...

tja, 1 ster voor de moeite

avatar van legian
voor mij is dit de herontdekking van Anathema, had er wel eens wat van gehoord maar nooit echt goed beluisterd, tot nu.

het begint al heerlijk met crestfallen, er word een goeie sfeer opgebouwd en het feit dat de zang eigenlijk maar en toevoeging is maakt het voor mij nog beter.
voor de volgende nummers geld eigenlijk hetzelfde, en hoewel er soms een moment van 'saaiheid' inzit, blijf ik toch luisteren.
over het hele album genomen is de zang vrijwel nooit lijdend, en draait het meer om de muziek, de sfeer, en emotie.
en laten dat nou de dingen zijn die ik het belangrijkst vind in muziek.
mijn favorieten zijn toch wel, J'ai Fait une Promesse, Alone en Sunset of Age.

voor een band als Anathema is dit denk ik wel een mooie eerste kennismaking, en ik zal zeker meer van ze luisteren.
voor dit geef ik toch een stevige 3,5*

avatar van james_cameron
Net als Hindsight een album met herbewerkingen van oude songs, met ongeveer eenzelfde slaapverwekkend resultaat. De stem van Anneke van Giersbergen past goed bij het materiaal en er staan een aantal mooie uitvoeringen op de plaat, maar als geheel genomen is het niet heel bijzonder, wat mij betreft.

avatar van kobe bryant fan
Mijn eerste kennismaking met Anathema is al direct een goede.
Ik snap al die negatieve commentaren ook niet.
Anathema maakt zeer sterke rock met heel wat invloeden uit klassieke muziek, en dat bevalt me wel. Maar jammer genoeg moet Falling Deeper het vooral van het instrumentale gedeelte hebben, want de vocals zijn zeker niet slecht, maar veel voegen ze niet toe. Alleen in Alone komen ze zeker tot hun recht.
Kortom een ruime 4*.

nicoot
kobe bryant fan schreef:
Mijn eerste kennismaking met Anathema is al direct een goede.
Ik snap al die negatieve commentaren ook niet.
Kortom een ruime 4*.

Ik raad je met sterke aandrang 'We're Here Because We're Here' aan!
Ik sta garant als je teleurgesteld bent, but you won't be Geproducet door Steven Wilson bovendien.
Een absolute parel na zeven jaar afwezigheid!

avatar van rafke pafke
En vanaf 16 april kan je ook Weather Systems aanschaffen. Het nieuwe album dat opnieuw hoge ogen gaat gooien volgens mij.

avatar van kobe bryant fan
Bedankt voor de tips.

nicoot
kobe bryant fan schreef:
Bedankt voor de tips.

En als dat nog niet genoeg is: op 27 april spelen ze in de Trix in Antwerpen en de dag nadien in de Paradiso in Amsterdam Samen met Amplifier dan nog, belooft een heerlijke avond!

avatar van paulolsman
Sunset of Age = fantastisch!

avatar van vanwijk
Wat een plaat! Beter kan het toch eigenlijk niet meer worden?

avatar van strebge
Ik ben hier eigenlijk niet aan begonnen omdat de beoordelingen nogal slecht waren. Ik ben een groot fan van WHBWH en WS. En nadat ik Sunset of Age op Youtube gehoord hebt, deze cd ook maar als de sodemieter besteld.. Is het een beetje te vergelijken met 2 bovengenoemde?

avatar van LZA
LZA
Totaal niet eigenlijk. Dit is meer oud pre 1996 werk in een orkestraal, klassiek jasje.

avatar van richardbrugge
Oh wat heeft die Anneke van Giersbergen een mooie stem!

avatar van Broem
Gewoon bloed en bloedmooi. Ik heb Anathema pas leren kennen toen ik de cd Hindsight te horen kreeg. Niet helemaal representatief voor het oeuvre van de band destijds. Ben me gaan verdiepen in het oudere werk en kwam zoveel moois tegen. Deze Falling Deeper valt in de categorie van Hindsight. Ouder werk in nieuwe, veelal Orchestrale, uitvoeringen. Ik ben er van onder de indruk. Het laat zien hoe de band zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Knap gedaan.