The Horrible Crowes - Elsie (2011)

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Rock / Soul
Label: SideOneDummy

1. Last Rites (1:27)
  2. Sugar (4:53)
  3. Behold the Hurricane (4:04)
  4. I Witnessed a Crime (3:05)
  5. Go Tell Everybody (4:17)
  6. Cherry Blossoms (4:07)
  7. Ladykiller (4:07)
  8. Crush (3:19)
  9. Mary Ann (3:35)
  10. Black Betty & the Moon (3:01)
  11. Blood Loss (4:04)
  12. I Believe Jesus Brought Us Together (5:37)
avatar van Lau1986
Best wel een erg lekker album. Ik ben niet zo bekend met the Gaslight Anthem, maar dat ga ik zeker eens opzoeken! Dit plaatje brengt heerlijk sfeervolle nummers met een duister ondertoontje. Bovendien heeft de zanger een prachtige stem die hier perfect bij past.

Rain dog
Album wordt beter en beter,groeit enorm,kan haast al niet meer uit mijn cd-lader. Wat Brian Fallon hier allemaal ten toon spreidt qua zangcapaciteiten is toch van een zeer hoog niveau.
Ik vind dit veel beter dan The Gaslight Anthem,meer genuanceerder meer gesofisticeerder.....

avatar van Wallie1985
Mijn cd van het jaar samen met het self titled album van The Breakers, geproduceerd door Little Steven, helaas is die niet op musicmeter te vinden,

avatar van Rogyros
Je kunt het album toevoegen natuurlijk, Wallie.

Rogyros schreef:
Je kunt het album toevoegen natuurlijk, Wallie.

Gedaan nu nog even wachten op de goedkeuring!

avatar van Wallie1985
Na vanmorgen deze plaat in de trein te hebben gehoord verdient hij 5 sterren. Van begin tot eind zit deze plaat erg goed in elkaar. 'I Believe Jesus Brought Us Together' is het prijsnummer op deze plaat. Kippenvel gewoon! Op het laatst die weg rijdende auto's, top plaat! En zoals hierboven al gezegd mijn plaat van dit jaar!

avatar van Rogyros
Ik moet zeggen dat ik dit echt beter vind dan The Gaslight Anthem. Dat vind ik ook niet slecht, maar dit steekt er voor mij toch echt bovenuit.

avatar van Mctijn
Zeker beter dan The Gaslight Anthem. Sugar is een nummertje dat vrij tijdloos klinkt. Geen echte pareltjes verder, gewoon prettig luisterbare pop (het label "rock/soul" zit hier flink mis, maar goed...). Er moet wel een kanttekening geplaatst worden bij de live optredens van Brian Fallon, die zijn zwaar ondermaats. Je doet er dus goed aan om dit te beoordelen n.a.v. de plaat

avatar van Mctijn
Oja, was nog vergeten te melden hoe grappig ik het stemmetje van Fallon vind op Go Tell Everybody (vooral in het begin). Lastig serieus te nemen. Rod Stewart zal jaloers zijn

avatar van Gloeilamp
Rogyros schreef:

Ik vind The Gaslight Anthem al erg goed, dus dan moet ik deze ook sowieso gaan proberen!

avatar van Rogyros
Dit is wel wat andere muziek, hoor. Verwacht geen high school achtige rock. Dat is het zeker niet.

avatar van Gloeilamp
Ik ben best in voor iets anders hoor Ik laat me verassen.

avatar van Tha)Sven
Zorg dan wel dat je een goede urn van te voren hebt uitgekozen he!

avatar van keijzm73
Zojuist 'Live at the Troubadour' geluisterd die over een paar dagen uitkomt. Dat was dan ook reden voor mij om het album zelf ook maar weer eens op te zetten. Bij het live-album mis ik de algehele sfeer die dit album wel echt heeft. Een sfeer die geen enkel album van 'The Gaslight Anthem' heeft. Een hele tijd geleden dat ik 'Elsie' heb geluisterd en was benieuwd of het me nog steeds zo raakt als toen het uit kwam. Heb het echt grijs gedraaid destijds. En heb het idee dat veel fans van 'The Gaslight Anthem' het nog steeds niet hebben ontdekt!

'Elsie' is en blijft voor mij een geweldig sfeervolle plaat. 12 pareltjes van nummers, die net niet passen binnen het oeuvre van 'The Gaslight Anthem'. Op 'Elsie' hoor je - naar mening pas echt - wat voor goede zanger Brian Fallon is. Hier laat hij meer kanten horen van zijn stemgeluid. 'Elsie' is meer ingetogen warm en soms zelfs soms zelfs soulvol en romantisch te noemen. Met her en der ook een fijne uitspattingen. De fraai gekozen afwisseling/ samenstelling van nummers maakt het een mooi compleet album. Misschien muzikaal/ technisch geen hoogvlieger, maar 'Elsie' luistert gewoon zó lekker weg. Een genot!

En dus, laat ik mijn 5 sterren lekker staan!

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Halfje erop gedaan. Wat een topplaat is dit ook.

avatar van lowieke
Wat een plaat.. gaslight was voor mij baanbrekend. En toen, door de jaren, kwam dit. Telkens als ik niet weet wat ik wil luisteren pak ik Elsie en is altijd goed.

Ik schrijf dit vooral omdat gaslight weer bij elkaar komt en een album maakt. Al die tijd was dit een album die gaslight's handwritten en American slang ontsteeg.

Sluimerend onderdeel van Brian Falon's beste werk

avatar van coldwarkids
Ladykiller Kippenvel. Zo veel gevoel in dit nummer.
Al 12 jaar oud. Hopelijk keert dit zijproject van Brian Fallon nog een keertje terug voor een tweede album.