Shlohmo - Bad Vibes (2011)

Electronic / Hip-Hop
Label: Friends of Friends

1. Big Feelings (3:30)
  2. Places (5:02)
  3. Anywhere but Here (3:37)
  4. It Was Whatever (4:04)
  5. Parties (5:24)
  6. Just Us (4:06)
  7. Sink (5:08)
  8. I Can't See You I'm Dead (4:40)
  9. Trapped in a Burning House (3:58)
  10. Get Out (4:36)
  11. Your Stupid Face (4:45)
  12. Seriously (3:10)
  13. Same Time (5:45)
Hier kijk ik erg naar uit. Vind Shlohmo vergelijkbaar met andere opkomende artiesten als Vondelpark en Slime. Zij maken ook erg relaxte muziek

Sink is heel mooi! Doet me een beetje denken aan Baths en James Blake...

avatar van Dakduivel
Is deze tracklist verkeerd of ligt het aan mijn versie?

Geniaal album overigens. Shlohmo is de artiest waar ik de laatste maanden zo'n beetje het meest naar heb geluisterd en dit album is echt precies wat ik er van verwachte. Shlohmo gaat verder waar hij op zijn Places EP mee bezig was; Rustige producties waarin de luisteraar als het ware heen en weer wordt geschommeld van de ene naar de andere emotie. Naast het al bekende Places steken na een paar luisterbeurten vooral Parties, Just Us, Sink en Seriously er bovenuit. Het album is een duidelijk (ik zou bijna zeggen 'logisch' maar dat klinkt enigszins neerbuigend) resultaat geworden van waar hij de laatste jaren met al die EP's naar toe heeft gewerkt. Kortom, een heerlijk stuk muziek.

avatar van FlyLo
Ik heb dezelfde tracklist als hier (iTunes heeft ook deze). Sluit me trouwens aan bij je mening. Wel bizar dat zijn albums minder aandacht krijgen dan zijn EPs

avatar van frans swa
hij haalt hier jammer genoeg niet het niveau van z'n Camping EP

avatar van Dakduivel
Dit heeft ook wel een heel andere sound dan die EP vind je niet? Bad Vibes gaat eigenlijk verder waar de Places EP ophield. Op de Camping EP staan veel hardere (letterlijk) producties dan hier. Dan is het natuurlijk maar net waar je meer van houdt. Wat ik wel vind is dat het geluid wat hij hier neer heeft gezet uniek is in zijn soort.

avatar van Dakduivel
Goed interview met Shlohmo.

avatar van pi3thebasterd
Get out is gewoon briljant

Deze muziek doet me aan Nicolas Jaar denken, ook een nog jonge producer, maar dit klinkt dan veel meer geëvolueerd.

avatar van Apsjar
Mooi! Doet me heel hard aan Mount Kimbie denken, net iets rustiger dan.

avatar van Mindshifter
Prima album van deze piepjonge producer. Het lijkt nog een beetje aan ervaring te ontbreken; het album kakt aan het eind wat in en is net wat te lang maar het klinkt allemaal heerlijk. Daarnaast ben ik groot fan van de LA beat scene wat mijn oordeel ook wat kleurt.
3,5*.

Een ontzettend vet album en eigenlijk wat ik ook van hem verwachtte na zijn ook al sterke Places ep. Ik denk dat deze man heel groot kan worden en ik hoop hem nog een keer live te mogen zien want ik denk dat dat heel vet is

avatar van FlyLo
Bij gebrek aan een optie voor Vimeo-clips: hier de clip voor Trapped in a Burning House. Al is het niet direct een clip die de moeite waard is.

Nieuwe EP zal ergens in februari uitkomen en die zal onder andere een remix bevatten van niemand minder dan Nicolas Jaar; nice

Dit is precies de sound die ik voor het luisteren van dit album lang zocht. Instrumentale gepolijste, experimentele hip-hop 'achtige' beats, overladen met lome en ontspannen samples. Toch klinkt dit album ontzettend rauw en heeft het ondanks de mellow sounds en vrij abstract en glitchy karakter.
De emotie die verwerkt zit in vooral de eerste 4 nummers van Bad Vibes pakken mij ontzettend en versterken elk moment. 4.5* voor de nog jonge Shlomo. Wat een inspiratie en in mijn ogen is dit een sublieme plaat!

avatar van waxs
Deze plaat is zo subliem in balans dat het tot absoluut een van de meesterwerken in de hedendaagse electronische/hip-hop gebieden behoord. De diepe duistere bass wordt overspoeld met experimentele melodieuze geluiden, climaxen worden opgebouwd over een langere periode en kennen meerdere subtiele lagen. Het hele album ademt een bepaalde rust en harmonie uit zoals maar weinig artiesten deze gave hebben.

avatar van Soundbites
Trapped in a Burning House is een van de engste nummers die ik ooit gehoord heb. Doet me denken aan Thomas Bangalter - Rectum.

Voor de rest is dit een geweldige sfeervolle plaat. Herken wel genoeg hiphop invloeden maar vind dit toch een eigenzinnige elektronische expressie.