Ik verbaas me er over waarom de definitieve doorbraak van dit jazzalbum hier op mume uitblijft..
- De naam Oliver Nelson als bandleider doet minder bellen rinkelen. Kijk dan eens bij de overige bandleden op de hoes. Bill Evans, Eric Dolphy, Freddie Hubbard
- Men (iedereen met een beginnende voorkeur voor jazz) volgt de veilige weg van Coltrane en Miles Davis..Cannonbal Adderley omdat hij boven in de jazz toplijst staat, en als men in een dolle bui is dan wil men ook nog wel eens Mingus gaan luisteren...
- In het stemmenlijstje ontbreken "veilige" namen als Zachery en Aero (hmm..dan zal het wel iets raars zijn)
- Toch staat dit album in de RYM top 100. welliswaar met minder stemmen als het gemiddelde Coltrane of Davis album maar...het staat erin met een zeer hoge score
- Kenners roemen de overzichtelijke structuur en hoe de verschillende karakters zo fraai uitkomen..
- Het doet mij qua sfeer aan "Something Else" van Cannonbal Adderley denken
- Absoluut toegankelijk, maar ook voor de doorgewinterde jazzliefhebber een aanrader (alweer een overeenkomst met Something Else)
Even een clipje, om een idee te geven. Beelden zijn suf, maar ik heb helaas niets anders kunnen vinden. Let vooral op de solo's van Dolphy (fluit) en Evans (piano)..erg fraai !!
stolen moments