Deep Purple - Total Abandon (1999)

Alternatieve titel: Australia '99

Label: DPT

1. Ted the Mechanic (4:50)
  2. Strange Kind of Woman (6:23)
  3. Bloodsucker (4:56)
  4. Pictures of Home (8:19)
  5. Almost Human (6:17)
  6. Women from Tokyo (6:47)
  7. Watching the Sky (5:46)
  8. Fireball (4:44)
  9. Sometimes I Feel Like Screaming (7:11)
  10. Steve Morse (Guitar Solo) (8:42)
  11. Smoke on the Water (11:34)
  12. Lazy (8:49)
  13. Perfect Strangers (6:18)
  14. Speed King (14:28)
  15. Black Night (6:21)
  16. Highway Star (7:16)
avatar van Backdrifter
Een van de allerbeste Live albums van de latere periode, Steve Morse is geweldig als gitarist!

avatar van Sinner
Inderdaad heel erg sterk. Het geluid is lekker vol en warm en de band is in uitstekende vorm. Ik vind hem echter net wat minder dan Live At The Olympia. De setlist van Live At The Olympia vind ik net een tikkeltje boeiender, maar het geluid is op Total Abandon wel beter. Ik had echter liever nog wat meer nummers van Abandon erop gehad (ik weet dat er op een gegeven moment heel erg veel materiaal in de setlist stond hiervan (Any Fool Kno That, 69, Fingers To The Bone), want slechts twee nummers (Almost Human en Watching The Sky) en een "remake" (Bloodsucker) vind ik toch echt wel wat weinig.

Van mij mogen ze in de toekomst wel eens wat snoeien in het ouder materiaal en wat rarities of meer recente songs ten gehore brengen. Black Night, Speed King, Pictures Of Home etc zijn net wat te vaak gespeeld en al zo vaak live op cd verschenen dat degene die net die nummers willen horen evengoed thuis in de zetel kunnen zitten met een live cd. Keuze te over.

avatar van Hans Brouwer
Sinner schreef:

Meen je dat nou

avatar van Sinner
Hans Brouwer schreef:

Meen je dat nou

En of. Niets vervelenders dan bands die steevast, jaar na jaar hetzelfde trukje doen met als excuus dat de fans het willen horen. Er zal zeker een deel mensen zijn die voor de oude songs komen maar die kunnen net zo goed thuis blijven en naar één van de 'tig live registraties luisteren.

Ik vind niet dat ze ALLE oude nummers uit de set moeten schrappen, maar net zoals Judas Priest, Iron Maiden, Dio etc mochten ze gerust wat "classics" eruit werpen en er wat andere songs voor in de plaats spelen. Of desnoods een soort beurtrol opstellen voor om de toer van classics te veranderen. Op deze manier zijn al die live concerten die gegeven worden door al die oude knakkers gewoon te saai om te blijven boeien.

Dus voor mij: Purple mag bvb Smoke On The Water en Highway Star gerust spelen - maar songs zoals Pictures Of Home, Speed King, Black Night etc etc best vervangen door iets recenters of anders songs die niet vaak in de setlist opduiken. En dat geld voor alle oude knarrenbands.

En dan is Purple nog niet half zo saai als sommige andere collega's (Priest / Dio).

avatar van Mr. Rock
Op Pictures of Home zingt Gillan wel erg matig. De overige nummers komen lekker uit de verf, maar ik hoor toch liever Live At Montreux 2006.

avatar van argus
Mr. Rock schreef:
Op Pictures of Home zingt Gillan wel erg matig. ..

De laatste 4 minuten van 'Pictures of home' krijgt Steve Morse nog even de ruimte en dan is het nummer meteen erg goed.
Maar inderdaad, wat hier gezegd wordt, live versies van 'Speed King', 'Black Night' en 'Strange Kind of Woman' kennen we nu zo langzamerhand wel.
Grappig is de grabbelton medley aan het begin van 'Smoke on the water'. Te horen zijn achtereenvolgens 'Heartbreaker/Whole lotta love' (Led Zeppelin), 'Fire' (Jimi Hendrix), 'Crossroads' (Cream), 'Day Tripper' (Beatles - OK 'tis maar één lick) en 'You really got me' (The Kinks), aan elkaar gegoocheld door Morse met z'n acrobatische toonladders.

avatar van B.Robertson
Dit album inmiddels ook opgescharreld van marktplaats en inderdaad opvallend weinig werk van Abandon. Ik heb het eens vergeleken met een bootleg van 10 mnd eerder. Daar spelen ze buiten de remake van Bloodsucker om nog 6 nummers van Abandon en daar openen ze met Hush. Dan krijg je een keertje geen Black Night te horen en Speed King wordt binnen de 10 minuten gehouden. Op Total Abandon is Speed King tot in de 14 minuten gerekt waardoor er weer een nummer van Abandon sneuvelt. Ik vind er dit keer niet veel aan, zo met dat extreme gerek. Voor de rest is het wel een leuk album voor de verzameling.

avatar van Karma_To_Burn
Dit album bevat voor mij de beste Smoke on the water van het tijdperk met Morse en ik durf zelfs zo ver te gaan dat ik het de gaafste live versie vind die ik tot nu toe heb gehoord.
De 3 minuut lange aanloop is echt perfect en maakt de spanning al los bij het publiek dat er een bekende hit gaat komen.
Ook Gillan is hier goed van stem en ook de tracklist vond ik interessant( Alhoewel er best meer van Abandon bij mocht. )
De dvd van dit concert is in ieder geval zeer de moeite waard!.

Beste live uitvoeringen vond ik:
Pictures of Home,Sometimes I Feel Like Screaming,Perfect Strangers en uiteraard vanzelfsprekend Smoke on the Water. Wat is Steve Morse toch een geweldige vervanger geweest van Blackmore, 2 totaal verschillende gitaristen maar het is erg leuk om die speelvreugde te zien.

avatar van B.Robertson
Total Abandon schaar ik onder de beste livealbums van Deep Purple. De nummers van Abandon werden naderhand amper meer gebracht, de opbouw van de setlist bevalt dan ook goed en de band is hoorbaar op dreef, geluid is nagenoeg smetteloos. Je moet er alleen even de tijd voor nemen of maken met dit soort registraties.