Radiohead - Knives Out (2001)

Label: EMI

1. Knives Out (4:17)
  2. Cuttooth (5:25)
  3. Worrywort (4:37)
  4. Fog (4:05)
  5. Life in a Glass House [Full Length Version] (5:06)
avatar van DirkM
De B-sides van Knives Out zijn toch een stuk luisterbaarder dan die van Pyramid Song (Fast-Track, Kinetic, The Amazing Sounds of Orgy, Trans-Atlantic Drawl). Dat zijn een stel hyperactieve, zenuwachtige gedrochten wat mij betreft. Fog, Worryworth en Cuttooth zijn wat 'liever' en lijken ook iets meer op gewone nummers qua structuur, sfeer en opbouw, waar op Pyramid Song de B-sides vooral nogal enge sfeerimpressies zijn. In Cuttooth klinkt al beetje de richting door die na Hail To The Thief ingeslagen zou worden.

Prima luisterbaar EP'tje dit dus, hoewel Knives Out en Life in a Glass House nog steeds de betere nummers zijn. Geen must-have, maar leuk voor erbij. Radiohead heeft op Amnesiac de kunst van het weglaten goed toegepast, dus verwacht geen wereldbestormende kwaliteit.

Uit de uiterst productieve tijd van Amnesiac & Kid A komt deze EP Knives Out. Inderdaad ligt deze makkelijker in het gehoor dan die andere EP van Amnesiac: Pyramid Song. Vooral Cuttooth & Fog vind ik sterke nummers, net als single Knives Out trouwens. Ook Worrywort kan ermee door en the Full Length Version van Life in a Glass House stelt als extended version niet veel voor, maar is net als op album Amnesiac wel een prettige afsluiter.
Ook hier weer fraai artwork.

avatar van Faalhaas
Raar dat Cuttooth het album niet heeft gehaald. Is een prachtig nummer.