Marillion - Live in Montreal // Friday (2011)

Label: Racket

1. The King of Sunset Town (8:26)
  2. Easter (6:10)
  3. The Uninvited Guest (4:13)
  4. Seasons End (8:11)
  5. Holloway Girl (4:30)
  6. Berlin (8:28)
  7. After Me (3:24)
  8. Hooks in You (3:03)
  9. The Space (6:57)
  10. The Bell in the Sea (4:32)
  11. The Release (4:35)
  12. The Man from the Planet Marzipan (8:27)
  13. Essence (6:44)
  14. Asylum Satellite #1 (9:47)
  15. Whatever Is Wrong with You (4:15)
  16. Happiness Is the Road (12:10)
avatar van IntoMusic
Deel 1 van de drieluik, opgenomen in het weekend van 4 t/m 6 april 2009 in L'Olympia te Montreal, Canada. Overigens vreemd dat men na het uitkomen van Saturday en Sunday van vorig jaar, dit jaar besloot om alsnog de eerste dag ook uit te brengen. Misschien langer nodig gehad met het geluid?

Ozric Spacefolk
Deel 1 van een drieluik, waarvan de opeenvolgende delen ouder zijn? Lekker anachronistisch.

Het begint een beetje chaotisch te worden, die discografie van Marillion. Vroeger had ik het compleet, maar er beginnen steeds meer platen te missen

avatar van vigil
Nou ja ouder, het gaat om een weekend waarvan dit de vrijdag is, dus dan heb je het over 1 od 2 dagen ouder.

Overigens is het bij elk weekend zo geweest dat enkel de zaterdag en zondag op cd is verschenen tot maart van dit jaar. Waarschijnlijk dachten de heren dat het voor de fans interessanter zou zijn om gemixte concerten (qua albums) interessanter zou zijn dan een heel album live in de standaard volgorde (waarbij hier dan nog een 2de cd zit met de encore van HitR nummers). In maart zijn de 4 vrijdagavonden tegelijk op cd uit te brengen met de mogelijkheid om er een boxje bij te kopen waarin er 3 te samen in passen. Waarom 3? Omdat deze dezelfde tracklist heeft dan de Port Zelande variant enkel is de plaats van uitvoering logischerwijs anders.

avatar van daniel1974nl
Ben benieuwd of ze hier bij vlagen ook zo luidkeels meezingen als op de NL versie, welke een heel sfeervol concert is..en waarbij Seasons End erg mooi is uitgevoerd aangevuld B-kantjes (die eigenlijk gewoon op het album hadden gemoeten) en een paar nummers van Happiness Is The Road. Een uur en 45 min. is een beetje kort, maat het is wel van hoge kwaliteit.

avatar van vigil
De hal op de rand van Zeeland is wel een stukkie groter dan de zaal in Montreal dus er zijn sowieso meer mensen die harder kunnen meezingen

avatar van DargorDT
In 2009 speelden ze dit in Zeeland ja. Die is prima, volgens mij is de meerwaarde van deze (als je de andere kent) te verwaarlozen.

Als je alle door de band uitgebrachte live-albums wilt bezitten én luisteren, kun je net zo goed al je andere cd's de deur uit doen. Je houdt dan nauwelijks tijd over voor andere muziek. Een extra baan is dan trouwens ook wel handig, want wil je compleet blijven is een vette bankrekening de eerste vereiste.

Vroeger was ik wel een echte verzamelaar, maar op een bepaald moment heb ik daar resoluut een streep onder gezet. Later zelf wat speciale edities en fanclub-cd's de deur uitgedaan.

avatar van daniel1974nl
Compleet blijven is volgens mij misschien ook niet nodig. Maar af en toe wat live materiaal is huis halen is wel lekker. En als er ook opnames voor handen zijn die in Nederland zijn opgenomen, dan geef ik daar uiteraard de voorkeur aan aangezien ik toch nog steeds van mening ben dat het publiek waaraan Bono ooit refereerde als 'The loudest and most noisiest audience in the world.' toch nog steeds voor een extra dimensie blijft zorgen.

En met Marillion, aangezien de meest getrouwe en grootste tak van de familie zich in Nederland blijkt te bevinden, al helemaal.

Maar zelfs als je die allemaal wil blijven kopen, ben je inderdaad behoorlijk bezig. Het is dan ook prettig dat Racket een christmas sale inzette, zo kun je mooi even wat bijshoppen voor wat leuke prijzen. Ook al moet ik wel zeggen dat Racket uitgaven normaal eigenlijk ook niet echt schandelijk duur geprijst zijn.