Marillion - Live in Glasgow (1993)

Label: Racket

1. King of Sunset Town (7:10)
  2. Slainte Mhath (4:59)
  3. Uninvited Guest (4:39)
  4. Easter (6:03)
  5. Warm Wet Circles (5:40)
  6. That Time of Night (4:36)
  7. Holloway Girl (6:20)
  8. Seasons End (7:59)
  9. Berlin (8:32)
  10. The Space (6:47)
avatar van vigil
1 van de 1ste releases via de fanclub. Deze is vrij zeldzaam en enkel voor een hoop geld origineel op de kop te tikken. Er is later via de FRC club wel een heruitgave gekomen. Die zie je ook bijna niet maar in ieder geval ietsje goedkoper dan de 1ste versie.

Overigens heet de cd dan wel live in Glasgow maar er staan op de cd ook opname vanuit een concert uit Bradford uit dezelfde periode.

avatar van IntoMusic
Inderdaad niet meer origineel aan te komen (althans, mij is het na lang zoeken niet gelukt).
Wel gister achter een hele reeks FRC's download gekomen, waaronder diverse opnames uit Nederland en dit album. Geluid is veel beter als Live at the Borderline uit '92, maar moet ik het nog een paar maal beluisteren om een oordeel te geven.

avatar van musicborst
Deze heb ik ook! Vind de kwaliteit niet top. Sluit niet uit dat dit bewust gedaan is om hun reguliere cd verkopen niet te ondermijnen. Deze cd was toch ook maar bedoeld voor "erbij" voor de fanatieke fans. Wat later eigenlijk omgedraaid werd. De Racket/FRC werden (bijna?) belangrijker dan de "officiele" releases...

avatar van vigil
En nu weer beschikbaar gemaakt voor de detailhandel. Een genummerde uitgave van 5000 stuks (2159 is in ieder geval verkocht) dus daar komt ook wel weer een eind aan over een paar maanden.

De opnamedata zijn overigens 4 dec 1989 (t/m Seasons End) en 10 dec (Berlin en Space).

Ik heb overigens het idee, maar daar nog geen daadwerkelijk bewijs voor, dat de geluidskwaliteit beter is. In ieder geval een halfje er bij voor deze Seasons End live met een beetje Clutching.

avatar van musicborst
Deze versie heb ik 5 juli 2018 besteld bij die grote Amerikaanse internet retailer en nu schijnt het dat die gisteren op de post is gegaan. Nou, nou. Verwachte levering: 5 april. Ruim binnen het jaar dus...
Gelukkig kon ik de tijd vullen met wat andere releases. Overigens ben ik benieuwd met welke opnamen Parlophone op de proppen komt wanneer de luxe edition box set van Seasons End uit komt. Ik hoop toch wat anders dan deze.....

avatar van vigil
Hij is steeds uitgesteld en de eind vorig jaar vastgestelde datum van 1 maart is gehaald

Waarom er dan nog ruim een maand over gedaan moet worden om bij jou te komen is mij een raadsel.

SE release: dat lijkt mij wel, Marillion heeft de rechten van dit concert. Ik gok eerder op een audio versie van het Stoke Row gebeuren. Maar SE zal in 2019 nog niet komen dus daar hebben ze nog even voor om dat te bedenken

avatar van strandsmurf
De geluidskwaliteit is op de 2018 limited edition inderdaad beter. Mooie aanvulling van deze ' interessante periode' van Marillion. Alleen jammer van de cover 4*

avatar van Twinpeaks
De Clutching tracks hoor ik liever door Fish gezongen ,maar dit is een prima live album van Marillion.
Ik heb nummer 4908 weten te bemachtigen en ik ben er meer dan blij mee.
Goed geluid , al heb ik het idee dat de drums ietwat voor in de mix liggen. Ik begin trouwens de Hogarth periode steeds beter te behappen. 4 sterren voor deze.