Marillion - At High Voltage (2010)

Label: 101 Distribution

1. The Invisible Man (14:24)
  2. Cover My Eyes (4:31)
  3. Slainte Mhath (5:54)
  4. King (7:55)
  5. This Strange Engine (17:05)
  6. Afraid of Sunlight (7:01)
  7. The Great Escape (7:08)
  8. Neverland (10:23)
  9. This Town / 100 Nights (11:17)
avatar van vigil
Goede opname, goede setlist en dan kan ik bij een kwaliteitsband als Marillion enkel een hoog cijfer geven. Dit is een optreden van het High voltage Festival welke altijd een prog/symfo podium heeft. Deze cd is uitgegeven via het festival zelf en er zijn een stuk of 1000 van gedrukt.

avatar van IntoMusic
Opname van het festival in Victoria Park, London op 25 juli 2010. Vele sites geven "Slang" als 3e tracknaam, maar dit moet Slainte Mhath zijn.

Edit: @virgil, je was me net voor . Wist niet dat ie zo 'zeldzaam' was, want ik heb er niet zoveel voor hoeven te betalen.

avatar van vigil
Ik heb er wel aardig wat voor betaald (20 euro) en ik zag dat via Bol deze nu voor 13 euro incl te koop is. Wellicht heb ik het verkeerd begrepen en is enkel de digipack gelimiteerd.

avatar van IntoMusic
Misschien brengen ze het album toch via de normale kanalen uit. Zelfde als Marbles by the sea waar ik ca. 50 euro voor heb betaald en die nu gewoon in de schappen ligt .

Inderdaad een goede opname, alleen zet ik vaker cd 1 op, omdat This Strange Engine erg gaaf is uitgevoerd.

IntoMusic schreef:

hoe kom je daarbij? Deze is al heel lang niet leverbaar. Ze hebben wel de 2 disc versie van Marbles nu regulier uitgebracht en wat dvd's en recentere live cd's (size matters e.d.) maar die niet hoor.

avatar van IntoMusic
Offtopic: Oh wacht ff.. je hebt gelijk, ik bedoelde inderdaad Marbles 2-disc versie .

Ozric Spacefolk
Gave setlist met magistrale songs... Leuk dat Cover my Eyes en Great Escape ook weer afgestoft zijn....

avatar van vigil
Het is een festival optreden dus dan is het wel logisch dat ze Cover My Eyes er tussen gooien. The Great Escape komt erg vaak voorbij bij Marillion live concerten.

avatar van IntoMusic
Bij nader inzien vind ik deze toch wat tegenvallen qua zangwerk en vandaar zelfs een half sterretje eraf. Setlist is prima en ook muzikaal gezien (van de band) worden de nummers stuk voor stuk goed uitgevoerd. Echter irriteer ik mij (vooral op disc 1) aan de matige stem van Hogarth. Vooral op bijvoorbeeld de eerste 3 nummers is het schreeuwwerk ongecontroleerd en bij vlagen zelfs tegen het vals aan.
Daarnaast komt het bijzonder geforceerd over, iets dat ik niet gewend ben van Hogarth als ik naar de vele andere live-albums luister uit 2010/ 2011. Prima album alleen zijn er diverse betere te krijgen.