Foo Fighters - Medium Rare (2011)

Label: RCA

1. Band on the Run (5:08)
  2. I Feel Free (2:55)
  3. Life of Illusion (3:39)
  4. Young Man Blues (5:41)
  5. Bad Reputation (2:33)
  6. Darling Nikki * (3:22)
  7. Down in the Park (4:10)
  8. Baker Street (5:35)
  9. Danny Says (2:58)
  10. Have a Cigar (4:04)

met Brian May

11. Never Talking to You Again (1:53)
  12. Gas Chamber (0:56)
  13. This Will Be Our Year (2:33)
avatar van Sunderland
Dit album is uitgebracht in het kader van Record Store Day en bevat eerder en niet eerder uitgebrachte covers van de volgende artiesten:

1. “Band on the Run” (Paul McCartney & Wings)
2. “I Feel Free” (Cream)
3. “Life of Illusion” (Joe Walsh)
4. “Young Man Blues” (Mose Allison)
5. “Bad Reputation” (Thin Lizzy)
6. “Darling Nikki” (Prince)
7. “Down in the Park” (Gary Numan)
8. “Baker Street” (Gerry Rafferty)
9. “Danny Says” (The Ramones)
10. “Have A Cigar” (Pink Floyd)
11. “Never Talking to You Again” (Hüsker Dü)
12. “Gas Chamber” (Angry Samoans)
13. “This Will Be Our Year” (The Zombies)

have a cigar is zo'n heerlijk cover!

Sunderland schreef:

Hoewel ik normaal niet echt een fan ben van cover albums, was ik wel geinteresseerd in deze van de Foo Fighters, vanwege hun sterke nieuwe album Wasting Lights. En het blijkt inderdaad dat die wat steviger rocklijn van dat album ook op Medium Rare wordt doorgetrokken. Alle nummers worden lekker stevig en strak neergezet. Het is geen kwestie van precies naspelen, maar met een eigen (dus) stevige Foo Fighters twist. Ook zijn er eigen arrangementen aan de nummers toegevoegd en worden de gitaren en bassen regelmatig lekker aangedikt. Dat leidt er zelfs toe dat Baker Street prima te pruimen is.
Alleen de openingstrack Band on the Run (is ook veel te veel uitgekauwd inmiddels) is niet echt bijzonder. De rest van de cd is heel aardig tot wel heel erg lekker. Favorieten zijn Down In The Park, Gas Chamber, I Feel Free en Have A Cigar. De volgorde van de tracklist en de afwisseling erin is prima. De moeite meer dan waard dus!

Overigens eet ik mijn steak daadwerkelijk het liefst Medium Rare...

avatar van pim556
Ik heb van deze covers Band on the Run en Have a Cigar gehoord.

Band on the Run heeft Dave Grohl ook live gespeeld in The White House.
Het was werkelijk tenenkrommend. Hij probeerde geforceerd om net zo te zingen als Paul McCartney, wat natuurlijk zwaar mislukte.

En dan Have a Cigar. Dit hebben ze geloof ik omgetoverd tot een soort hard-rocknummer met geschreeuw. Ze hebben er in ieder geval een eigen draai aangegeven, maar de uitvoering is ronduit slecht en het past ook niet bij het nummer.

Kortom: dit album en ik zullen geen vriendjes worden, en ik zal het dan ook niet gaan luisteren.

avatar van kaztor
Sunderland schreef:

1. “Band on the Run” (Paul McCartney & Wings)
2. “I Feel Free” (Cream)
3. “Life of Illusion” (Joe Walsh)
4. “Young Man Blues” (Mose Allison)
5. “Bad Reputation” (Thin Lizzy)
6. “Darling Nikki” (Prince)
7. “Down in the Park” (Gary Numan)
8. “Baker Street” (Gerry Rafferty)
9. “Danny Says” (The Ramones)
10. “Have A Cigar” (Pink Floyd)
11. “Never Talking to You Again” (Hüsker Dü)
12. “Gas Chamber” (Angry Samoans)
13. “This Will Be Our Year” (The Zombies)

Veel hiervan kwam volgens mij al eerder uit als b-kantjes of op anderzijds curiosa.
Wel handig om het nu allemaal op één plek te hebben.

avatar van Bijdevaate11
Have a cigar staat volgens mij op soundtrack van de film Armageddon...

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Nee, op die van Mission Impossible II .
Volgende week zit dit album btw bij Humo voor € 5,90.

avatar van Sinnerman
Ik 'mis' nog Ozone van Ace Frehley...

avatar van RockAround
Zit deze week voor € 5,90 extra bij Humo.

avatar van CWTAB
leuk om dit eindelijk in bezit te hebben, dankzij humo.... speciaal voor records day uitgebracht op vinyl, later bij abo van Q, leuk overzicht van hun covers, ik mis wel nog heel wat maar toch... diverse plaat

avatar van Gloom
Spijtig dat er geen Nirvana cover opstaat, had wel leuk geweest

avatar van LeNoise
Wat een verkrachting van Band On the Run

avatar van james_cameron
Aardige verzameling covers, hoewel niet erg verrassend. De meeste songs liggen namelijk behoorlijk in het straatje van de band, waardoor men weinig moeite hoeft te doen er iets leuks van te maken. Darling Nikki van Prince is dan wel weer een aparte keuze.