Black Lips - Arabia Mountain (2011)

Label: Vice

1. Family Tree (2:36)
  2. Modern Art (2:04)
  3. Spidey's Curse (2:49)
  4. Mad Dog (2:02)
  5. Mr. Driver (2:49)
  6. Bicentennial Man (2:19)
  7. Go Out and Get It (1:55)
  8. Raw Meat (1:48)
  9. Bone Marrow (2:52)
  10. The Lie (3:13)
  11. Time (2:46)
  12. Dumpster Dive (2:23)
  13. New Direction (2:29)
  14. Noc-A-Homa (2:00)
  15. Don't Mess Up My Baby (2:45)
  16. You Keep on Running (4:26)
avatar van Sandow
Ik ontdekte Black Lips nog maar enkele weken geleden, dus dit is de eerste release van hun die ik bewust meemaak en ik ken hun oudere werk dus nog niet zo heel goed (want door 5 albums ben je nu eenmaal niet zo snel heen). Na een drietal luisterbeurten klinkt Arabia Mountain al geweldig goed! Vooral Family Tree is echt geweldig (en ook de opener van het album), het geeft je meteen zin in de rest van het album. Alleen zijn 16 tracks wat veel om er je aandacht bij te houden en ze je afzonderlijk te kunnen voorstellen (al kan ik dan ook niet zeggen welke tracks ik zou laten vallen, want er is niets dat opmerkelijk slecht klinkt). Ik zet in op 4*

avatar van Oldfart
Dit klinkt als een bandje from Aussieland in the eighties.
Grappig. Maar de vocaaltjes trek ik niet heel erg lang.

avatar van Thomas91
Ha, grappig plaatje! Lekker korte, puntige nummers.

Hoogtepunt vind ik Mr. Driver! Dat nummer leidt mij direct af van alles wat ik aan het doen ben. Fijne zangmelodie, die gelukkig vrij eenvoudig mee te zingen is (al dan niet vals). Daarbuiten valt mij direct iets op, maar het is gewoon een lekker plaatje. Lekker vrolijk en energiek. Maar voor mij geen topper.